Kids Uittip

De leukste kinderfeestjes (waar ik nu al naar uitkijk)

25 oktober 2017
De tijd vliegt zo ontzettend snel voorbij,dat ik soms wel eens op de pauze knop wil drukken. Maar voor sommige dingen zou ik zo een paar jaar over willen slaan, zodat de meiden al groot genoeg zijn. Voor kinderfeestjes bijvoorbeeld! Ik kijk daar (stiekem nu al) ontzettend naar uit! Ik kan niet wachten om de eerste kinderfeestjes te organiseren. Leuk!
Jeugdsentiment

Mijn oudste herinneringen zijn onder andere van de kinderfeestjes die ik als kind heb mogen vieren. Zo gingen we met zijn allen naar de speeltuin of hielden we slaapfeestjes met 10 meiden op de zolder. Of we gingen terug in de tijd terwijl we een dag op avontuur in het prehistorisch dorp of mochten we papa’s zelfgebakken pannenkoeken versieren met zoveel zoetigheid als we maar wilden. Wat een mooie herinneringen heb ik daar aan!

Ik kan daarom niet wachten om voor mijn meiden kinderfeestjes te mogen gaan organiseren. Zomers lang heb ik met zoveel plezier op een Summercamp en als animator in Amerika gewerkt, daarna nog drie jaar als projectleider op een Nederlands “zomerkamp” in Duinrell. Ook deed ik verschillend vrijwilligerswerk met kinderen. Ik hou er wel van om kinderen te entertainen, om die blije snoetjes te zien. Laat die kinderfeestjes dus maar komen!

mijn (te) gekke meiden tijdens Summercamp

Vanaf wanneer begin je eigenlijk met kinderfeestjes?

Op welke leeftijd begin je eigenlijk met kinderfeestjes? Wanneer je kindje voor het eerst naar de basisschool gaat? Ik heb eigenlijk geen idee. Ik kan niet wachten in ieder geval, haha. Natuurlijk ligt het ook erg aan wat voor soort feestje je er van maakt. Zo kun je een leuke middag thuis vieren met allerlei toffe activiteiten, of je trekt er samen op uit met alle kids.

Wannabe a Model feestje

Zo lijkt het mij super tof om bijvoorbeeld een “Wannabe a Model” kinderfeestje bij Soul2soulkidz te vieren met alle vriendinnetjes. Lekker samen tutten, de mooiste jurken aanpassen en als een echt model je mooiste outfit op de foto! Met daarbij lekkere hapjes en een grote kan ranja. Helemaal leuk toch?! Daar wordt toch ieder klein meisje blij van!(en mama trouwens ook wel hoor)

Pyjama & pizzaparty

Wat ook super tof is, is een echt slaapfeestje! ’s Avonds met zijn allen zelf je pizza versieren en hem daarna lekker op smullen om vervolgens samen films te kijken onder je dekentje op de bank met een grote bak popcorn. En natuurlijk veeeeel te laat naar bed!

Lasergamen in de bossen

Als de meiden wat groter zijn lijkt het mij super tof om met een groep stoere vriendjes en vriendinnetjes een spannend en cool kinderfeestje te houden in de bossen. Hier vlakbij in de buurt kun je als kinderfeestje gaan lasergamen, compleet met camouflagepakken en schmink. Hoe cool is dat! Ik heb het al eens gedaan met een grote groep kinderen en dat was echt een mega succes. Super spannend en leuk om zo’n buitenactiviteit te doen. Nu maar hopen dat Lola snel 8 jaar is, zodat ze oud genoeg is om te mogen gaan lasergamen tijdens haar kinderfeestje!

Speurtocht 

Wat ook erg leuk is voor kids, is een spannende speurtocht. Eentje waarbij de kinderen met een echte schatkaart op zoek moeten gaan naar de schat. Onderweg moeten er opdrachten worden uitgevoerd om zo verder te kunnen zoeken. Ik maakte in Amerika dit soort speurtochten voor kinderen op een groot resort, wat al snel een van de populairste activiteiten werd. Het is super leuk en simpel om te maken in verschillende thema’s, met kleine cadeautjes. Zeker weten dat het een hit wordt bij de kids!

Zo kan ik nog wel even door fantaseren over allerlei leuke kinderfeestjes. Misschien moeten we ieder half jaar maar een feestje geven, haha.

Zit jij al in de “kinderfeestjes-fase”? Wat vindt jij het leukst om te doen als kinderfeestje?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole
  Twitter:
  25 oktober 2017 at 11:54

  Onze jongens mochten vanaf 5 jaar een kinderfeestje geven. Met 4 vond ik ze toch nog te jong. Vorige week nog het feestje van de jongste gevierd, hij werd 7. Aangezien het waanzinnig goed weer was, zijn we met de jongens naar een buitenspeeltuin gegaan, want dat wilde hij heel graag. Maar ik had, voor het geval dat dat niet ging lukken, een heel feestje in piratenthema gepland. Ben benieuwd wat ze de komende jaren allemaal nog willen. Ik kan wel vanalles bedenken, maar het kan zomaar zijn dat ze heel iets anders willen dan mama in gedachten heeft 😉
  Nicole recently posted…Hoe geef je een PiratenfeestMy Profile

  • Janske
   Twitter:
   25 oktober 2017 at 11:58

   Wat goed dat je een “reserve feestje” had voorbereid zeg. Super mama! Maar inderdaad….er komt vast een moment wanneer ze iets anders leuk vinden dan mama 😉
   Janske recently posted…6 x de “nadelen” van (veel) afvallenMy Profile

 • Nicole
  Twitter:
  26 oktober 2017 at 06:31

  Hmm ik had nooit zulke feestjes volgens mij. Kan ze me niet herinneren. Moet ook zeggen dat het ook wel een duur geintje is vaak. Niks mis met thuis lekker cupcakes bakken en versieren en elkaars nageltjes lakken. Al vind ik de speurtocht ook leuk want ook die kun je zelf verzinnen.
  Nicole recently posted…Het nut van een nieuwsbrief voor bloggersMy Profile

 • Gerdi - Blond&Bruin 26 oktober 2017 at 10:44

  Ik hou ook echt van kinderfeestjes! Onze dochter heeft haar eerste gehouden toen ze 5 werd. Over een aantal maanden mogen we weer, dus binnenkort ga ik weer even brainstormen met dochterlief!
  Gerdi – Blond&Bruin recently posted…Review | Creative Use Of Technology | Houten horlogeMy Profile