afvalrace Diet Battle Personal

6 x de “nadelen” van (veel) afvallen

24 oktober 2017
Het is geen geheim dat ik in de afgelopen 15 weken flink wat kilo’s ben afgevallen. Ik ben daar natuurlijk ontzettend blij mee en ik zou echt niet meer terug willen naar hoe zwaar ik ooit was. Nu ik ruim 15 kilo kwijt ben merk ik echt een verschil in bepaalde dingen en die zijn niet altijd even positief. Nou hoor je mij absoluut niet klagen hoor, maar deze had ik niet allemaal aan zien komen…(gelieve te consumeren met een korreltje zout, svp)
 1. Alles word kleiner, dus alles word slapper. Ken je dat gevoel nog toen je net bevallen was,dat je echt zo’n lege flubberbuik hebt? Dat heb ik nu ook weer een beetje. Met daarop als versiering te veel tijgerprint aka striae op mijn buik en bovenbenen, die er nu écht niet meer uit ziet.
 2. mijn kont alleen al is geloof ik zo’n 10 kilo kwijt (dat was ook niet zo moeilijk, oops!)…maar die is nu dus ook niet meer zo rete strak als voorheen.
 3. dan heb je ook nog mijn twee vriendinnen aan de voorzijde. Van cup G inclusief borstvoeding naar cup “ik-durf-ze-nog-niet-op-te-laten-meten” zonder extra inhoud. Ik ben totaal vervreemd van mijn vriendinnen, wie zijn jullie?! Binnenkort zal ik ze toch maar eens op laten meten, want tegenwoordig zwemmen de dames in mijn bh’s.
 1. ik pas geen broeken meer. AL mijn broeken zijn echt veel te groot! Dat ziet er dus echt niet uit, want die vallen nu écht niet zo hip als “the boyfriend jeans”. Het lijken wel zoutzakken. Ik ben al vlug naar de H&M geweest om een paar goedkope treggings te kopen zodat ik niet in mijn onderbroek over straat hoef…die trouwens ook van mijn kont afzakken. Dus die heb ik ook maar meteen 9 nieuwe besteld bij de Hema In een maatje kleiner).
 2. Iedereen kijkt mij vreemd aan en vraagt dan vervolgens “heb je een nieuwe bril?”..haha…nee hoor, die is alleen maar grappig!
 3. ik weet mijn eigen maat niet meer. Voorheen wist ik altijd precies welke maat ik nodig had en bestelde ik zonder twijfel mijn kleding online. Toen ik laatst een nieuwe trui voor mijzelf wilde bestellen heb ik twee dagen lang met de winkeleigenaresse zitten chatten over maten, terwijl ik mijzelf zat op te meten. Zeker nu ik nog aan het afvallen ben vind ik dat erg moeilijk inschatten.

Geen van deze nadelen zijn voor mij zo groot dat ik niet meer af zou willen vallen hoor! Nog 3,5 kg te gaan tot mijn persoonlijke doel en daarna zien we wel weer verder. Volg ook mijn persoonlijke afvalrace én die van mijn mede kanjers!

Ben jij ook afgevallen? Wat waren voor jou de grootste nadelen?

Spread the love

You Might Also Like

 • wendy 24 oktober 2017 at 06:41

  Het is echt super goed te zien. Kei goed!

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:01

   Dankjewel Wendy! 🙂

 • Albertine 24 oktober 2017 at 07:02

  Knap zeg! Ik ben (weer) afgehaakt…zoals altijd..
  Reden dat ik geen updates meer mailde is overigens een andere…heb wekenlang niet kunnen mailen of mail ontvangen…was bang voor een hacker, maar mijn mailbox bleek gewoon overvol ?

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:02

   ohhh, mar dan doe je vanaf volgende week weer mee 🙂 Toch?!

 • Linda 24 oktober 2017 at 09:43

  Super knap dinnetje!! Trots op jou!!

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:02

   Dankjewel liefie! 🙂

 • Kreanimo 24 oktober 2017 at 10:20

  Ik herken het wel ja…
  Ik heb nog 1 broek bijgehouden…

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:03

   Ik denk dat ik iedere maat 1 bewaar, maar hoop ze nooit meer te passen!

 • sasibeau 24 oktober 2017 at 11:06

  Hier valt dat nog mee de broeken. En mijn borsten blijven ongeveer even groot…weet je hier is het grootste probleem dat ik vaak stilval door feesten…ben dan goed bezig, een feest en hup een kg er terug bij…ook al heb ik niet gesnoept…komt dat door de lucht dan?

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:04

   zou je bijna denken he 😉

 • Sandra 24 oktober 2017 at 11:38

  Ik ben 30 kg afgevallen. Wat ik merk is dat sommige mensen (lees: mannen) je eerst niet zagen staan en nu je afgevallen bent ineens interessant bent. (Ben overigens gelukkig getrouwd…) Maar ik ben toch echt dezelfde want mijn karakter is geen 30 kg afgevallen!

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:05

   Oja, dat valt mij nog niet zo op. Maar inderdaad…je bent nog steeds jezelf. 30 kilo is wel echt een prestatie zeg! Knap hoor!

 • Will 24 oktober 2017 at 11:56

  KNAP hoor !!!!!!!!! Ik ben jaloers .

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:05

   Dankjewel Will…niet jaloers zijn hoor…ook jij kunt het! x

 • Christa 24 oktober 2017 at 13:20

  Sodeju wat zie jij er goed uit!! Knap man!
  Heel veel respect voor! Keep on going!
  En ik snap je ‘nadelen’ … vooral dat broeken shoppen… echt een drama! ??

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:06

   hahaha…dankjewel Christa! Ik ga er voor!

 • Gerdi - Blond&Bruin 24 oktober 2017 at 14:36

  Wat super knap van je! Ik moet ook nodig de motivatie vinden….

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:06

   Ik hoop zo dat je hem ook vindt, net als ik. 🙂 Je kunt altijd met ons groepje kanjers meedoen als je dat motiveert 🙂

 • Marieke 24 oktober 2017 at 23:11

  Wat ben je toch goed bezig!!
  Ik wilde dat ik wat meer van jouw doorzettingsvermogen had.

  • Janske 25 oktober 2017 at 11:22

   Ik weet zeker dat ook jij dat kunt Marieke 🙂

 • Jessica J. 25 oktober 2017 at 15:45

  Wauw, wat een ongelooflijke vooruitgang! De nadelen wegen vast niet op tegen de voordelen. 😉 Goed bezig!

  • Janske 25 oktober 2017 at 15:55

   Dankjewel! Absoluut niet inderdaad ?