Kerst Kids Review Shopping Shoptip Sinterklaas

Cadeaustress! Help! Mijn kind heeft alles al!

23 oktober 2017
De jeugd van tegenwoordig. Ze hebben dorpen aan Lego of Barbiepoppen, genoeg knutselspul om een hobbyclub te starten en boeken om een bibliotheek te beginnen. Met de Feestdagen in zicht denken we als ouders daarom al snel “wat koop ik voor mijn kind wat alles al heeft?!” Cadeaustress! Stop! Ik heb dé oplossing hoe je toch een tof cadeau kunt geven zonder er geld aan uit te geven én je kind nóg meer speelgoed krijgt!
Sinterklaas verlanglijstje

Je herkent het vast wel, alle lades van de speelhoek puilen uit, op zolder staat ook nog een grote voorraad en eigenlijk heeft je kind al veel te veel speelgoed. Toch wil je tijdens de Feestdagen je kind verwennen met een leuk cadeau. Speelgoed staat voor de meeste kids bovenaan hun Sinterklaas verlanglijstje. Logisch ook, je kind zal geen nieuwe sokken op zijn of haar lijstje zetten. Toch?

Nou kun je natuurlijk gewoon naar de eerste de beste (online) speelgoedwinkel toe gaan en daar het favoriete speelgoed van je kind(eren) kopen voor de Sint. Dat is misschien het makkelijkst, al koop je dan waarschijnlijk wel weer iets wat boven op de stapel komt te liggen bij de rest. Kunnen papa en mama meteen even naar de Ikea rijden voor een extra kast om al het speelgoed in op te bergen.

De Grote Wolf

Het kan natuurlijk ook anders! Wanneer je denkt aan duurzaam en tweedehands bijvoorbeeld. Zo kun je op verschillende manieren aan tweedehands speelgoed komen. Via Marktplaats, tweedehands winkels of via via. Maar ook dan wordt die berg met speelgoed alleen maar hoger en hoger (ik weet er zelf alles van!)

Zo nam Vera Wolf- de Groot contact met mij op. Vera heeft een hele toffe (web) shop met heel veel (oud en nieuw) houten speelgoed, genaamd De Grote Wolf. Ze nodigde mij uit om bij haar langs te komen in haar winkel/werkruimte in het industriële Plan-B gebouw in Eindhoven. In haar (web) shop verkoopt, koopt én ruilt ze houten speelgoed. Ja, je leest het goed, je kunt bij Vera ook je houten speelgoed ruilen! Hoe duurzaam en leuk is dat!?

Ingespeeld speelgoed

Door het speelgoed van je kinderen te ruilen bespaar je kosten en ruimte, daarnaast is het ook erg duurzaam! Helemaal top! Dus, zoek het speelgoed van je kids uit, haal die bakken van de zolder en maak een afspraak bij Vera. Bij De Grote Wolf heeft Vera ontzettend veel mooi gebruikt en nieuw houten speelgoed. Er staat zelfs zoveel dat je niet weet waar je kijken moet. Een aantal van de vintage exemplaren brengt bijzondere herinneringen bij mij naar boven omdat ik er vroeger als kind ook mee speelde. Pure nostalgie!

Veel ouders staan tegenwoordig meer open voor een “groene” manier van opvoeden. Tweedehands houten speelgoed is daar een mooi voorbeeld van. Door het speelgoed te ruilen bespaar je geld uit en help je mee aan een duurzamere wereld. Wanneer je samen met je kind speelgoed komt ruilen leer je ook meteen je kind bewust te maken en dat niet alles zomaar komt aanwaaien. Ze beseffen de waarde van het speelgoed beter en leren dat ze er zuinig(er) mee moeten spelen. Allemaal goede reden om al het houten speelgoed van je kind(eren) te verzamelen en te gaan ruilen!

Info

De Grote Wolf is uitsluitend op afspraak open op maandag, donderdag en vrijdag van 10:00-17:00 uur en staat ze (bijna) iedere derde zondag van de maand op de (super leuke!) Feel Good Market op Strijp S in Eindhoven. Via de Facebookpagina van De Grote Wolf blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes.

Heeft jouw kind ook te veel speelgoed? Zou jij met je kind(eren) houten speelgoed willen ruilen?

Ook leuk om te lezen: (klik op foto voor meer info!)

Hippe Hotspot #3 – Kinderwinkel SOUL2SOULkidz in Eindhoven

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nathalie 23 oktober 2017 at 07:09

  Dit vind ik echt een leuk initiatief!

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:21

   Super tof hè?! Dat vond ik dus ook 🙂 Binnenkort maar eens alles uitzoeken en gaan ruilen. Leuk!

 • Karen 23 oktober 2017 at 10:56

  Wat een leuk initiatief is dit!

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:22

   Zo simpel, maar super leuk!

 • Roelina 23 oktober 2017 at 11:27

  Wauw, petje af! Wat een gaaf initiatief. En shame dat ik (weer) niet in Eindhoven woon

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:22

   Nóg een reden om een keertje langs te komen 😉

 • Lifestyle Mommy's ~ Linda 23 oktober 2017 at 12:55

  Wat een geweldig initiatief zeg! Eindhoven is hier niet eens zo ver vandaan 😀

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:23

   Gewoon een datum prikken met Vera en lekker komen ruilen! 🙂

   • Lifestyle Mommy's ~ Linda 23 oktober 2017 at 20:45

    Ik hou het zeker in gedachte, tot nu toe gaat al het speelgoed door naar het kleine nichtje en straks het kleine neefje die op komst is. Sowieso wordt speelgoed nooit zomaar weggedaan maar naar andere mensen die het goed kunnen gebruiken 😀

    • Janske 23 oktober 2017 at 20:47

     Dat zou inderdaad ook zonde zijn. Dat zou ik zelf ook nooit kunnen.

 • Anniek 23 oktober 2017 at 13:05

  Wat een top initiatief en zeker iets om te onthouden. Leuk dat je hier over schrijft. Door bewust de eerste verjaardag van ons moppie niet te vieren viel het nog mee qua speelgoedhoeveelheden, maar nu ik er zelf over blog komt er toch met grote regelmaat weer iets extra’s bij… En de tweede verjaardag binnenkort gaat wel gevierd worden. Ik probeer wel bewust er mee om te gaan: puzzels bijvoorbeeld geleend van vriendinnen, speelgoed doorgeven en alleen dingen kopen waar ze op verschillende manieren mee kan spelen.

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:24

   Wij hebben Coco ook geen cadeautjes gegeven voor haar eerste verjaardag, ze heeft echt al genoeg speelgoed. Goed dat je er zo over nadenkt. Ik geloof dat veel ouders maar blijven kopen zonder dat echt te doen.

 • Monique 23 oktober 2017 at 13:31

  Wat een leuk initiatief, ik kende het nog niet! Ga zeker eens kennismaken als ik weer op de Feel Good Market ben 🙂

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:25

   Doe Vera dan maar de groetjes van mij 😉 en ruil/shop/verkoop ze!

 • G.T. 23 oktober 2017 at 16:55

  Tof initiatief, jammer dat het (te) ver weg is vanaf hier.
  Met sint hanteer ik het principe: iets om te spelen, iets wat nodig is, iets om te dragen en iets om te lezen. 4x uitpakken en maar 1 ding op de speelgoedbult erbij. En dat ene ding mag gerust tweedehands zijn.

  • Nienke 23 oktober 2017 at 20:23

   wat een supergoed idee dit, en ik vind jou 4x cadeauideetjes voor Sinterklaas ook heel slim! wij vieren in principe geen kerst, maar ik dacht ook zoiets van, misschien voor iedereen iets draagbaars (trui, sokken, jurkje) ofzo.. dit sluit er perfect bij aan, dank je wel!

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:25

   Dat vind ik echt super goed bedacht van je! Slim!

 • Ilse van Kreanimo 23 oktober 2017 at 17:08

  Oh, geweldig idee zeg!
  Ja, ik zou dat dus echt wel zien zitten!

  • Nienke 23 oktober 2017 at 20:23

   (geen Kerst met cadeautjes bedoel ik dan 😀 )

  • Janske 23 oktober 2017 at 20:26

   Ja toch! Super leuk en kost niets 🙂 Win win!

 • Nicole 23 oktober 2017 at 22:32

  Wat tof zeg! Om zulke redenen vind ik het bijna jammer niet meer in Eindhoven te wonen. Al is het nog vlakbij natuurlijk…

  • Janske 23 oktober 2017 at 22:42

   Je bent er zo ?

 • Daisy 24 oktober 2017 at 00:06

  Erg leuk idee! Ik zou een speelgoedwinkel erg waarderen waar je items kan ruilen! Rondom Haarlem zou een uitkomst zijn! Kinderen hebben teveel spullen. Ik probeer ook te minimaliseren.

  • Janske 24 oktober 2017 at 21:01

   Ik denk sowieso dat dit heel goed kan werken en dat iedereen er blij van kan worden 🙂

 • CADEAU STRESS – She Took The Leap 18 januari 2018 at 20:33

  […] RUILEN Vriendin R. kwam al met een mooi artikel over het ruilen van speelgoed. In een winkel, of onderling met andere ouders. Mijn vriendin L. en […]