afvalrace makeover Mommy Stuff

Mama’s Afvalrace – Update #7 – Onze persoonlijke doelen voor de Feestdagen!

19 oktober 2017
Heyhey, wat leuk dat je komt kijken naar onze persoonlijke updates van onze afvalrace! De afgelopen twee weken hebben we weer ons best gedaan om alle verleidingen te weerstaan en kei hard voor ons doel te gaan. Ook kijken we alvast vooruit, naar de laatste 10 weken van dit jaar, welk doel willen we nog bereiken vóór 2018 en gunnen we onszelf een beloning tijdens de Feestdagen?

Inmiddels zijn de meeste van ons alweer bijna 3 maanden bezig met afvallen. Samen met elkaar, maar tegelijkertijd ook ieder voor zich. Met ieder onze eigen ups en downs, overwinningen, mijlpalen en misstappen gaan we allemaal voor ons persoonlijke doel.

Doelen vóór de Feestdagen!

Deze week stelde ik een aantal nieuwe vragen aan alle kanjers. Over wat precies hun favoriete hersft maaltijden/snacks en cravings zijn. Maar ook over welk doel ze vóór 1 januari hopen te bereiken en of deze nog is gewijzigd nu we over de helft zijn. Tenslotte was ik benieuwd of de de kanjers zichzelf tijdens de Feestdagen ergens mee gaan belonen en zo ja, waarmee. Ik doelde eigenlijk op een nieuwe outfit of iets in die trend, maar iedereen beantwoordde de vraag in de vorm van eten. Wat natuurlijk ook als een beloning gezien kan worden.

Ben je ook zo benieuwd naar hoe het deze week is gegaan en naar de antwoorden op bovenstaande vragen? Je leest ze hieronder!

Janske

Janske

Gewicht na 14 weken: 88,5 kg tussenstand -15 kg! Ik kan het nog niet helemaal geloven, maar het is echt waar!

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Eindelijk viel ik van mijn plateau af en dat merkte ik eindelijk ook op de weegschaal. Ik ben weer bewuster bezig met keuzes maken, al at ik een mega grote cheeseburger bij de Burger King. Meteen daarna wist ik alle verleidingen te weerstaan en was het uiteindelijk helemaal niet zo’n ramp.

Wat is je favoriete herfst maaltijd/snack/craving? Ik ben dol op verse soepen, bijvoorbeeld die van de AH. Ook eet ik ontzettend veel avocado’s en als snack kies ik meestal voor een (klein) zakje chips…hmmmm!

Wat is jouw (afval)doel vóór 1 januari 2018? Ik wil nog steeds onder de 85 komen vóór  1 januari 2018. Mijn doel komt steeds dichterbij en wie weet heb ik tegen die tijd wel weer een ander doel. Maar eerst onder die 85 kg komen. Yes!

(Waarmee) ga jij jezelf belonen tijdens de Feestdagen? Ik wil graag een mooie nieuwe outfit voor de Feestdagen en een nieuwe bril zou ook wel tof zijn. Wat ik ook graag zou willen is een nieuwe profielfoto en nieuwe layout & logo op Janske.nl. Bij een nieuwe Janske, mag dit natuurlijk ook wel vernieuwd worden!Een perfect cadeautje voor mijzelf!

Femke

Gewicht na 14 weken: 76.2kg (vorige keer 75.4kg bij start 79kg)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Ik ben goed bezig vind ik zelf. Alleen schiet het niet op zoals je kunt lezen. Snap het soms niet helemaal. Mijn gewicht schommelt nog al. Vorige week woog ik 74.7kg. Dus ik hoop maar dat het omlaag schommelt. Ik krijg wel regelmatig een opmerking of ik afgevallen ben dus dat is wel leuk. Ik merk het ook zelf aan mijn kleren. Zou het alleen ook graag op de weegschaal willen zien.

Wat is je favoriete herfst maaltijd/snack/craving? Voor de afwisseling heb ik nu havermout met melk en kaneel als lunch of ontbijt. Dit is wel fijn voor de afwisseling. Ik zou wel helemaal los willen gaan op een zak chocolade pepernoten. Eerst de witte dan de bruine en dan als laatste de pure ;D

Wat is jouw (afval)doel vóór 1 januari 2018? Mijn doel was bij start onder de 70kg. Ik hoop dat ik het ga halen maar als het zo door gaat dan ben ik er bang voor.

(Waarmee) ga jij jezelf belonen tijdens de Feestdagen? Op feestdagen zelf gewoon genieten van het lekkers maar niet helemaal los gaan. Pakken wat ik echt lekker vindt. De dagen er omheen net als nu opletten.

Jenny

Jenny

En wat is nu het gewicht na 14 weken? 80,4 kg nog steeds niet onder de 80, aaargh! Maar toch z’n 9 kilo minder dan de start (nooit vergeten)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Het is mij gelukt om sinds de vorige update maar 1x chocolade pepernoten te kopen en hier meerdere dagen mee te doen. (Wel geteld 2 dagen) Maar was weer een weekend bij m’n ouders en daar komt dan ook weer allerlei lekkers bij kijken. Taartjes, scones, wijntjes enz..

Maar toch, lukt het mij in de daarop volgende week weer de knop om te zetten en weer terug op gewicht te komen. Dus ja, ik hou het er maar op dat er wel balans is…

Wat is je favoriete herfst maaltijd/snack/craving? Nou ja de chocolade pepernoten natuurlijk, duh! Maar ook stamppot vind ik erg lekker, met veel jus, spekjes, rookworst en koolhydraten… Ik probeer juist minder koolhydraten te eten. Maar toch heb ik boerenkool gemaakt afgelopen weekend. Het is tenslotte niet iets abnormaal.

Wat is jouw (afval)doel vóór 1 januari 2018? Om dit eetpatroon dat ik mijzelf heb aangeleerd te blijven volgen. En moeilijk is het niet want het is lekker en erg gezond. Als er nog iets af gaat zou fijn zijn maar ik ben al erg gelukkig zo 🙂 (kijk maar naar mijn foto best iets om trots op te zijn!)

(Waarmee) ga jij jezelf belonen tijdens de Feestdagen? Uhm lekker culinair eten! Niet veel maar lekker. En borstplaat en 1 oliebol (van meerdere wordt ik misselijk)!

SaSiBeau

Gewicht na 14 weken: 95,6kg dus een kleine 6kg afgevallen en nog een 18-28 te gaan tot mijn ultieme doel (die laatste 10 kg is een optie, naar gelang hoe goed het gaat)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Tja de eerste week bleef ik steken op hetzelfde gewicht, komt doordat ik een beetje te veel weg was geweest en ook al let je er enorm op dat je niet te veel zoetigheid eet en drinkt je lichaam merkt dit wel.

Wat is je favoriete herfst maaltijd/snack/craving? Ik hou enorm veel van pasta, helaas is dit net een van de dikmakers dus probeer het te beperken tot max 1 keer in de week, liever minder natuurlijk. Maar ook van pompoensoep kan ik niet afblijven, en verse noten en litchees…heerlijk gewoon, met noten moet ik ook oppassen omdat hier ook weer te veel vet in zit eigenlijk

Wat is jouw (afval)doel vóór 1 januari 2018? Mijn doel is om als ik 29 wordt met kerstmis toch al het cijfer 8 van voor te zien. Nog een kleine 6 kg te gaan en heb er al een kleine 6 gedaan…halverwege dus

(Waarmee) ga jij jezelf belonen tijdens de Feestdagen? Daar moet ik nog eens goed over nadenken, ik denk dat ik ga proberen om zo gezond mogelijk te doen tijdens de feesten en ja dan zal ik bladerdeeghapjes voor zoveel mogelijk laten liggen en de desserts ook, maar ik ga wel een paar kroketjes of frietjes mee eten hoor. En voor de rest denk ik dat ik eens een nachtje ga inplannen met vrienden…zonder vriend en kinderen even gewoon mezelf zijn…heerlijk gewoon.

Renate

Gewicht: 88,0 – niets aangekomen na de vakantie, maar ook niets afgevallen..

Afgelopen weken: in de vakantie heb ik een beetje gecheat, maar niet buitensporig veel! Nu het ritme weer oppakken en eigenlijk gaat dat best aardig (gelukkig)!

Herfstcraving: chai thee. Water koken, chai thee mix mee laten trekken. Scheut sojamelk erbij en wat kaneel. Eventueel wat honing toevoegen. En mandarijnen zijn hier ook niet aan te slepen!

Afvaldoel: 81 kilo. Nog zeven kilo te gaan voordat ik mijn eerste doel behaald heb.

Feestdagen: Sint, kerst en nieuwjaar worden hier in huis gevierd met familie. Handig, want zo heb ik zelf in de hand wát en hoeveel er op tafel komt. Dat is denk ik ook de beloning: alles in eigen hand qua budget, kilo’s en gezelligheid. En de snaaierij van de decembermaanden neem ik lekker op zaterdagavond (was ik al mee begonnen!).

Vraag: ik hou mezelf steeds voor dat ik een stuk lekkerder in m’n vel zat toen ik 75 kg woog. En dus ook dat de verleiding slechts een korte termijnoplossing is. De ene keer kan ik daar prima mee dealen en de andere keer lukt dat wat minder goed. Het cheaten gaat inmiddels over een glas frisdrank en niet meer oneindig snacks naar binnen werken. Hoe doen jullie dat met moeilijke momenten?

Kathleen

Gewicht na 9 weken: 68,8, dat is denk ik 400 gram meer dan twee weken geleden!!!!

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Tja… wat ging goed/slecht??? Het eerste weekend was ik jarig en daar hoorden de nodige feestjes en lekkernijen bij… en het tweede weekend hadden we ook een feestje. Nu, dat ik op die feestjes niet echt kijk naar wat ik eet en drink tot daar aan toe… het waren de dagen erna die me de echt de das om deden vrees ik. Ik kon niet direct terug in mijn goede ritme komen met een slecht resultaat op de weegschaal als gevolg… Maar ik heb me nu sinds dinsdag terug herpakt. Ik mag nu niet terug de slechte kant beginnen opgaan. De eerste kilo’s gingen zo goed, nu blijft het even steken en dan is het moeilijk om de motivatie terug te vinden natuurlijk… maar het moet gewoon!!

Wat is je favoriete herfst maaltijd/snack/craving? Oh… wijn is toch altijd een moeilijk voor mij. Ik drink zo graag mijn glaasjes in het weekend! En daar horen natuurlijk chips of kaasjes bij…

En dat de sint-chocolade al in de winkels ligt is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor het gewicht ?

Wat is jouw (afval)doel vóór 1 januari 2018? Dat is heel duidelijk… ik moet nog maar een 4-tal kilo af. Ik hoop ze toch wel er tegen 1 december al af te krijgen.

(Waarmee) ga jij jezelf belonen tijdens de Feestdagen? Ik ga gewoon lekker mee feesten!!!

Tamara

Gewicht na 14 weken:  3 kg afgevallen (ja je leest het goed… het waren er 4… het lukt gewoon ECHT niet momenteel)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken? Wat ging er goed/slecht? Vreselijk slecht. Ik heb echt van alles in m’n mond gestopt… en dat terwijl er juist nog een paar kg af moet! M’n dochter is deze week ook nog jarig… het gaat gewoon even niet. Te veel stress… en ja ik ben 1 van de vrouwen die bij stress gaat eten…

Wat is je favoriete herfst maaltijd/snack/craving? alles met speculaas. Maar de speculaasbrokken zijn toch wel favoriet

Wat is jouw (afval)doel vóór 1 januari 2018? ik wil gewoon graag naar de 74 voor 1 januari… dat zijn helaas nu nog 3 kg te gaan. Het waren er 2…

(Waarmee) ga jij jezelf belonen tijdens de Feestdagen? lekker skiën en dan daarna een verdiende glühwein. Maar voor dat skiën zou het echt fijn zijn als er nog een paar kg vanaf zijn… dan zit m’n skipak ook net wat lekkerder.

Ik heb mezelf maar voorgenomen om meer water te gaan drinken. In de hoop dat ik dan minder trek in lekkers heb, omdat ik dan vol zit van het water…

Zoals je kunt lezen gaat het eigenlijk super goed met alle kanjers. Ik weet zeker dat we allemaal onze doelen kunnen behalen vóór 1 januari. We gaan er voor! Wat ben ik super trots op ons allemaal. Jullie zijn stuk voor stuk allemaal kanjers! Ga zo door dames!

Tip van de week: Vergeet niet ook juist in dit seizoen genoeg water te drinken. Neem een drinkfles met water overal naar toe, drink thee, zwarte koffie of een verse soep. Bij de AH verkopen ze van die pakketten waarmee je zelf gemakkelijk een heerlijke soep kunt maken. Gezond én lekker!

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Heb jij ook een persoonlijk (afval) doel vóór het nieuwe jaar?

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 19 oktober 2017 at 07:31

  Goed zeg.
  Ik ga helemaal de verkeerde kant op. Ik geraak niet terug op het juiste pad.
  Ik ben een emo eter bij stress en ik zit er vol van….
  *zucht*

  • janske 20 oktober 2017 at 15:44

   Ik herken je struggle…lastig he?! Probeer op zo’n moment toch betere keuzes te maken. Ook al staat je hoofd er op dat moment niet naar. Ga even naar buiten, doe iets waar je blij van wordt…kom op Ilse…je kunt het! We doen het ook samen he!

 • Krystle/Batboy 19 oktober 2017 at 09:09

  Wow wat goed van jullie zeg! Heel knap. Ik ben ook begonnen….

 • SaSiBeau 19 oktober 2017 at 10:10

  wouw de dames die nog maar een paar kg van hun doel zitten, gewoon blijven volhouden, de laatste kilo’s zijn de lastigste
  zelf moet er helaas nog veel te veel af maar hey ik denk dat ik toch al niet mag klagen. Mijn broeken en rokken zitten losser als ervoor…maar nog geen tijd voor nieuwe, dat is in de solden pas 🙂

 • Karen 19 oktober 2017 at 12:36

  Jemig Jans, die burger zie ik niet terug hoor. Je wordt een hele andere vrouw zo!

 • Marianne 23 oktober 2017 at 22:52

  Wat zijn jullie goed bezig! Ik heb het helemaal laten varen afgelopen weken. Vandaar ook geen update meer op de blog. Door meerdere factoren kon ik ook een behoorlijk aantal keer niet sporten tijdens de sessies… Maar ik heb het vandaag weer opgepakt! Vanmorgen gelijk maar een uurtje bodypump meegepakt en gaan met die banaan!

  • Janske 23 oktober 2017 at 22:55

   Yes! Knap dat je er weer voor gaat. Zet hem op!

 • Andrea 24 oktober 2017 at 10:42

  Wat goed zeg! Krijg echt motivatie van deze blogs. Zoek je misschien nog een mama om mee te doen? Zo met de billen bloot geeft wel extra motivatie lijkt me 🙂

  • Janske 24 oktober 2017 at 20:56

   Hoi Andrea,
   Je bent meer dan welkom om met ons mee te doen hoor!Zal ik je een mail sturen met alle info?
   liefs!

   • Andrea 24 oktober 2017 at 21:56

    Dat mag! Zie je reactie graag tegemoet