About Me afvalrace Diet Battle Personal

Janske’s afvalrace #6 – Herfstdip & uit de bocht gevlogen

13 oktober 2017
Het is donderdagavond wanneer ik deze persoonlijke update schrijf. Ik ben net thuis na een uurtje springen als een crazy woman, tijdens onze wekelijkse Zumbales. Ik kijk terug op de afgelopen twee weken van mijn persoonlijke afvalrace. Heb ik mijn doel bereikt en zit ik nu toch eindelijk onder die 90 kilo…of toch nét niet?
Een nieuw afvalpatroon

Terwijl ik nog een beetje na stuiter van de adrenaline en eigenlijk stiekem wel een frisse douche kan gebruiken, blik ik terug op de afgelopen twee weken. Vanmorgen was het grote moment om weer op de weegschaal te klimmen om te zien of ik mijn doel nu dan toch eindelijk had bereikt. Het zou er om hangen…

Al zo’n 2/3 weken merk ik dat mijn afvalpatroon erg is veranderd. Waar ik voorheen standaard altijd afviel als een sneltrein, leek het meer op een locomotief met iets te veel haltes. Het strakke rechte lijntje naar beneden in mijn grafiek maakte ineens golfjes. Toch best gek, aangezien ik naar mijn eigen idee niet heel veel veranderd heb aan mijn eetgewoontes of beweging.

Hoe komt dat dan?

Dan vraag ik mij toch af hoe dat komt. Nu is het wel dé tijd van de maand, en merk ik dat ik meer trek heb in slechter eten. Koolhydraat rijk eten vooral. Mijn ergste craving is op dit moment chips en wanneer ik iets van mijzelf mag snoepen dan kies ik standaard voor zo’n klein minizakje chips. Maar ik merk echt dat wanneer ik dit één keer doe, ik de volgende dag wéér een zakje lust. In plaats van alleen toe te geven in het weekend, eet ik steeds vaker doordeweeks een zakje (wanneer ik nog genoeg Weight watchers punten over heb op mijn dag). Misschien is dat gewoon mijn grote fout.

Dat vind ik best lastig, want ik mág juist zelf de keuzes maken bij Weight Watchers en ik mag dus alles eten wat ik zelf wil. Ook blijf ik in mijn juiste aantal punten, maar toch werkt het zo niet (goed genoeg) voor mij. Ik begrijp natuurlijk ook wel dat ik bijvoorbeeld beter een schaaltje magere kwark met fruit kan eten in de avond in plaats van een zakje chips, voor hetzelfde aantal punten. Ik moet echt weer even die mindset terugvinden zodat ik makkelijker voor de gezonde keuzes kies.

Cravings en vreetbuien

Ik heb ook echt voor de eerste keer sinds mijn afvalrace weer last van cravings en vreetbuien gehad. Vanmiddag ging het voor het eerst even mis. Dat ene zakje chips werden er niet 2, maar 3 en daarna at ik het liefst nog die Snickers uit de kast en 5 extra zakjes chips op. Dat heb ik gelukkig niet gedaan. Vroeger had ik het wel allemaal opgegeten. Zonder na te denken. In dat opzicht ben ik dus niet helemaal los gegaan. Ik mag van mijzelf daarom niet boos zijn en heb bewust gekozen om even over die streep te stappen en om daarna weer verder te gaan waar ik gebleven was.

Misschien baal ik morgenvroeg wel meer van mijn vreetbui, wanneer de weegschaal laat zien dat het getal daarop weer gestegen is…maar ik wil ook wel eens zien wat het effect is áls ik een keer even uit de bocht vlieg. En weet je…een getal is eigenlijk ook maar een getal…

erg lekker…Pompoen boerenkool met worst! Nomnom!

Wat ben ik kwijt?

Maar wat ben ik dan eigenlijk afgevallen deze week? Twee weken geleden woog ik 90,7 kg. Gisteren gaf mijn weegschaal 90,1 kg en ben ik dus in de afgelopen twee weken 0,6 kg afgevallen. Na 13,5 weken staat de score nu dus op -13,4 kg. Ik had als laatste doel om vandaag onder de 90 te komen, dat is dus helaas net niet gelukt, maar ik ben zooooo dichtbij!

Zou ik over twee weken dan toch eindelijk de 90’s voor eens en altijd achter mij kunnen laten?

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers welke samen met mij deze afvalrace aangaan!

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 13 oktober 2017 at 07:01

  Super goed Jans! Maar zet hem weer op! Effe je doel weer goed voor ogen hebben! Je kan het

  • Janske 13 oktober 2017 at 08:56

   Jaaaaa… En weet je wat nou zo grappig is… Vanmorgen stond er gewoon 89.8 op de weegschaal ?

   • Femke 13 oktober 2017 at 19:10

    Oooow yeah
    Oke nu doorpakken!

    • Janske 18 oktober 2017 at 22:24

     Yes!!!

   • Jacqueline 15 oktober 2017 at 16:15

    Dus toch gelukt! Goed zeg!

    • Janske 18 oktober 2017 at 22:24

     Jaaaa….zo fijn!

 • Tamara 13 oktober 2017 at 09:00

  Jaaaaa ik lees 89,8! Wat goed!! WAUW! Ik heb ook een enorme dip te pakken. Superveel stress en daardoor gewoon echt de neiging om veel te veel te eten (gezond EN ongezond) 🙁 na volgende week dinsdag gaat de knop echt weer om… want ik mag over 9 weken (mijn man telt al af) wel in m’n wintersport outfit passen.

  • Janske 18 oktober 2017 at 22:23

   jaaaa….eindelijk onder de 90! Yes!

 • Karen 13 oktober 2017 at 13:03

  Wat goed! Ondanks de dip toch nog afgevallen. Ik zie het ook echt aan je!

  • Janske 18 oktober 2017 at 22:23

   Ik begin nu ook echt verschil te zien en voelen…zo fijn en ook even wennen hoor!

 • zebrazonderstrepen 13 oktober 2017 at 13:11

  goed bezig, je moet fier zijn! Hier nog ‘maar’ 4.6kg sinds 6 augustus. Ook bijzonder langzaam, maar ze zijn er wel vanaf!

  • Janske 18 oktober 2017 at 22:24

   Nou, ze zijn er wel af! Dat is toch super!

 • Nicole 14 oktober 2017 at 05:33

  Vraagje, weeg jij elke dag en zo ja waarom? Ik zou daar echt gek van worden.. Haha maar als het werkt voor je gewoon doen natuurlijk. Maar zag in de reacties dat je toch al onder die 90 bent gekomen echt super knap meis en je ziet er ook echt top uit!!

  • Janske 14 oktober 2017 at 08:43

   Ja ik weeg nu iedere dag. Ik vind dat juist wel fijn eigenlijk. En inderdaad.. Eindelijk gelukt!