Herfst Mommy Stuff

10 x Zo voorkom je een herfstdip!

11 oktober 2017
De dagen worden korter, het regent en het is koud buiten. Het hele gezin heeft standaard een snotneus en je energieniveau daalt met de dag. De overgang van zomer naar de herfst is niet voor iedereen even makkelijk. Vandaag deel ik 10 simpele tips hoe je jouw herfstdip kunt voorkomen!

Ben jij dol op de hersft of vindt je het juist vreselijk wanneer de zomer voorbij is en de dagen weer veel korter zijn? Misschien kan ik je met deze 10 tips helpen om een herfstdip te voorkomen!

10 tips tegen een hersftdip
 • Ga naar buiten! Probeer zo veel mogelijk daglicht op te vangen en geniet van de frisse lucht. Ga lekker de bossen in met de kids, verzamel alle schatten van de herfst en geniet van alle mooie herfstkleuren. Na een flinke wandeling voel je jezelf moe, maar voldaan!

Herfstelfje Lola

 • Maak het gezellig in huis. Zoek de lichtste plekjes op en maak het knus. Doe de kaarsjes aan, kruip onder een dekentje op de bank in je foute Nel Veerkamp huispak en drink een theetje terwijl je weg droomt in dat spannende boek.
 • Regent het buiten? Zet (voor de zoveelste keer) die leuke film aan en kruip samen met de kids onder een dekentje op de bank. Pak er een grote bak popcorn bij en genieten maar!
 • Geef jezelf een persoonlijk genietmomentje en verzorg jezelf goed.Neem een ontspannen warm bad en een maskertje. Verwen jezelf met een voetenbadje en lak je nagels in een warme herfsttint.

Catrice Cosmetics – Ultimate Nail Lacquer – #740 King Of Greens

 • Ga (online) shoppen! Een nieuw seizoen, dat is altijd een goede reden voor een (gedeeltelijk) nieuwe garderobe! Niet alleen een nieuwe winterjas en schoenen voor de kids, maar ook lekker iets nieuws voor jezelf!
 • Bak een heerlijke appeltaart of een torenhoge stapel pannenkoeken. Hmmmmmm! Lekker smullen maar! Ga lekker de keuken in met de kinderen en bak iets lekkers! Dan kun je het daarna lekker op smullen tijdens de film!
 • Zorg dat je genoeg slaapt. Kruip wat vroeger in bed en lees een spannend boek of knuffel nog even extra lang met je lief. Geniet van die extra tijd in je warme bed.

samen knutselen

 • Doe iets wat je leuk vindt, maar waar je anders de nooit echt de tijd voor neemt. Brei eindelijk die warme sjaal of begin alvast met het knutselen van je zelfgemaakte kerstkaarten. Zolang je er maar blij en ontspannen van wordt.
 • Ruim je zomerkleding op en maak plaats voor je favoriete winterkleding. Vul je kast daar waar nodig is aan met iets nieuws en laat dat sweater weater maar komen!
 • Doe dingen waar je blij van wordt! Spreek af met vriendinnen. Ga samen naar de ladies night in de bioscoop, lekker dansen bij een 90’s party in de buurt of uit eten bij dat lekkere restaurantje. Bezoek de WinterEfteling, de dierentuin of het theater. Ga er op uit!

Dit waren mijn 10 tips! Volgens mij kun je met deze simpele tips die herfstdip wel voorkomen en extra genieten van dit (misschien toch wel fijne) seizoen! Welke tips zijn jouw favoriet en ga jij gebruiken deze herfst?

Heb jij snel last van een herfstdip of ben je juist dol op de herfst?

Spread the love

You Might Also Like

 • Saskia 11 oktober 2017 at 09:10

  Elk jaar wel last van een herfstdippie! Mij helpt het om inderdaad de frisse lucht op te zoeken, beter nog, soprten in de buitenlucht, en heel veel geniet en relax momentjes te creeëren. Lekker tutten in de badkamer bijvoorbeeld.

 • Veronique 11 oktober 2017 at 09:34

  Ik ben dol op de herfst. Lekker genieten van de blaadjes en de mooie kleuren. Lange wandelingen, kaarsjes en regen. Heerlijk!

 • Gerdi 11 oktober 2017 at 14:13

  Lekker veel naar buiten en weer tijd om uren in de keuken te staan om van alles te bakken en braden.. Love it!

 • Annemarie 11 oktober 2017 at 16:20

  Wat een fijne tips!! Mijn herfsttip: ‘legaal’ genieten van een warme chocolademelk met slagroom 🙂

 • Jessica 11 oktober 2017 at 21:09

  Naar buiten gaan is zo fijn deze tijd van het jaar. Die geur is zo heerlijk. Daar wordt ik echt rustig van, ik vind het dan ook geen probleem om elke dag 10 minuten op de scooter te zitten naar mijn werk.

 • Herfstblogfeestje 2017 - Save the Mama 14 oktober 2017 at 06:01

  […] Janske haar favoriete herfst blogpost is hoe voorkom je een herfstdip. […]

 • Blogfeestje herfst 14 oktober 2017 at 06:57

  […] 10 x Zo voorkom je een herfstdip! […]

 • Nicole 15 oktober 2017 at 20:17

  Gelukkig heb ik nooit last van een herfst of winterdip. Ik vind het heel gezellige jaargetijden. Het enige wat mij dwarsboomt, is de kou. Ik kan daar echt niet tegen, krijg mezelf vaak ook niet opgewarmd. Maar verder geniet ik van de kleuren, de knusheid in huis, de geuren van herfstgerechten… heerlijk.

  • Janske 18 oktober 2017 at 22:29

   Mijn moeder is ook zo’n “koukleum”…die heeft het altijd koud…lijkt me erg vervelend.