Review Shopping Shoptip

Shoptip: Met deze winterjassen kun je door weer en wind!

10 oktober 2017
Samen wandelen door het bos of op de fiets naar de bibliotheek…heerlijk vind ik dat! Maar omdat het buiten kouder wordt ging ik op zoek naar de perfecte winterjas. Voor de kids, maar dit keer ook voor mijzelf. Door mijn afvalrace was ik namelijk ook toe aan een nieuwe winterjas in een maatje kleiner. Het was even zoeken, maar ik heb dé jas gevonden!
Lola een maatje groter, mama een maatje kleiner

Voor zowel Lola als voor mijzelf was het hoog tijd voor een nieuwe winterjas. Voor Lola in een maatje groter, voor mama een maatje kleiner (woohooo!). Stiekem vond ik het best lastig om een winterjas uit te kiezen, want zo’n jas draag je toch iedere dag. Aan welke wensen moet hij voldoen en hoe moet hij er uit zien. Het belangrijkste was dat hij lekker zit, warm genoeg is en winddicht en waterafstotend is.

Voor Lola heb ik alle nieuwe collecties aan winterjassen bekeken van mijn favoriete merken. Bij alle jassen die ik echt leuk vond kwam ik eigenlijk nooit onder de €100,- uit. De goedkopere jassen vond ik vaak niet zo mooi of vroeg ik mijzelf af of ze wel warm genoeg waren voor de koudste winterdagen. Uiteindelijk scoorde ik een tweedehands water- en winddichte jas voor Lola waar ze de komende twee winters mee vooruit kan. Yes, gelukt!

Op zoek naar mijn nieuwe winterjas

Nu ikzelf nog. Ik wilde al jaren een lekker warme en tegelijkertijd ook een sportieve jas, maar vaak waren deze niet in “maatje Janske” te verkrijgen. Omdat ik inmiddels een paar maten kleiner aan pas kon ik nu wel kiezen uit een wat breder assortiment. Per toeval kwam ik tijdens mijn zoektocht in contact met de webshop Outdoorsupply. In deze webshop vind je alles voor buitenactiviteiten. Van winterjassen tot skipakken, van wandelschoenen tot kampeeruitrusting. Dé perfecte plek dus, om op zoek te gaan naar mijn nieuwe winterjas!

Al snel vond ik allerlei verschillende mooie, warme en vooral goede winterjassen en kon ik bijna niet kiezen. Uiteindelijk lukte het mij om mijn favoriet te vinden en was hij er zelfs nog in mijn (nieuwe) maat. Yes! Ik koos voor deze heerlijk comfortabele Jack Wolfskin winterjas.

De “weer en wind” test

Binnen een paar dagen kwam mijn geliefde pakketbezorger hem al bezorgen en kon ik hem eindelijk passen. Ik was zo benieuwd hoe de jas zou zitten! Vlug pakte ik hem uit en binnen een paar seconden trok ik hem aan. Hij zat meteen heerlijk en paste prima. Hij was zelfs nog wat aan de ruime kant. Aan de binnenzijde zat zachte fleece zodat hij meteen heerlijk aanvoelde.

 

De volgende dag kon ik hem eindelijk buiten gaan testen. Meteen door de regen, want het miezerde een beetje. Niet echt lekker, maar wel handig om meteen te testen of hij ook echt waterafstotend was! Na een paar uur wandelen door de stad terwijl het bleef miezeren had ik het nog steeds lekker warm en bleven de regendruppels gewoon op mijn jas liggen. Ook de gure wind kwam er niet doorheen. Met vlag en wimpel geslaagd voor de “weer en wind” test! Check!

Kinder- en herenjassen

Inmiddels gebruik ik mijn nieuwe winterjas steeds vaker. Zeker nu het wat kouder wordt merk ik dat hij heerlijk zit en lekker warm is. Misschien had ik zelfs nog een maatje kleiner gepast, maar stiekem vind ik het wel fijn dat hij wat ruimer zit. Hij is namelijk heerlijk zacht en ruim van binnen en de mouwen zijn lekker lang, met zo’n zachte fleece randje aan de binnenzijde. Ook de kraag sluit perfect aan en heeft ook een zachte fleece voering. Hierdoor heb je eigenlijk niet eens een sjaal nodig omdat hij goed aansluit om je nek. Je merkt echt dat er goed is gelet op het draagcomfort van deze jas. Ik ben er echt super blij mee en helemaal klaar voor de koude winterdagen!

Terwijl ik op zoek was naar mijn winterjas in de webshop, kon ik het niet laten om ook even rond te snuffelen tussen alle kinderjassen in de webshop. Ook voor de kids verkopen ze namelijk hele leuke en vooral lekker warme winterjassen. Zo kunnen de kids ook tijdens de koude dagen onbezorgd buiten spelen zonder dat ze het te koud krijgen. Ook voor de papa’s zaten er veel hele mooie en degelijke winterjassen tussen, zo vindt je er onder andere jassen van merken als North Face en Jack Wolfskin.

Lekker naar buiten, wandelen

Zodra het weer iets minder regenachtig is trek ik er graag samen met de meiden op uit om lekker te gaan wandelen. Dit weekend hoop ik nog even te kunnen genieten van de mooie herfstkleuren in de bossen samen met mijn gezin. Ik weet dat ik het in ieder geval niet koud zal krijgen deze winter!

Heb jij ook zo’n heerlijk warme winterjas en ga je ook graag lekker wandelen in de koudere dagen? 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking en bevat een product die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed. Ik ben oprecht erg enthousiast over het product. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Dhini 10 oktober 2017 at 11:07

  Wat mooi jas. Het klinkt zeker deze jas voor de harde wind

  • Janske 10 oktober 2017 at 11:27

   Hij is echt zo fijn!

 • Gerdi 11 oktober 2017 at 14:20

  Wat een mooie jas! En een warme jas is zeker in de winter belangrijk.