afvalrace Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff Personal

Mama’s Afvalrace – Update #6 – Chocolade & pepernoten…kunnen we ze weerstaan?

5 oktober 2017
Twaalf weken geleden gingen we samen van start met onze afvalrace. Nu alle winkels weer volliggen met alle lekkernijen voor Sinterklaas is de verleiding voor de meeste van ons toch echt wel onweerstaanbaar! Lukt het ons om er toch vanaf te blijven, of verdwijnen die pepernoten toch weer in onze mond?  Je leest het in onze 6e update!

Hartstikke gezellig hoor, al dat snoepgoed, heerlijke pepernoten en chocolade letters, maar als er iets niet goed is voor de “lijn”, dan is het wel deze hele suikerafdeling…want potverdikke, die pepernootjes blijven meteen plakken. Het is daarom de komende weken voor ons allemaal een extra uitdaging om niet alleen de strijd tegen de kilo’s, maar ook de strijd tegen al dat snoepgoed te winnen. Gaat het ons lukken?

Onze persoonlijke updates na 12 weken
Janske

Gewicht na 12 weken: 90,6kg ( tussenstand -12,9kg)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken: eigenlijk wel goed, al gaat het afvallen op de weegschaal een stuk moeizamer….maar hij gaat nog steeds naar beneden, gelukkig!

Wat zijn je zwakke momenten:Ik merk dat ik de afgelopen weken vaker moeite heb met “trek” momenten. Dat zijn toch wel de pittigste momenten hoor, om dan niet (te veel) toe te geven en los te gaan.

Waar ben je trots op: Dat ik eindelijk weer kleding kon shoppen voor mijzelf in “normale” kledingwinkels. Dat is al zooooo lang geleden!

Een boodschap voor jezelf​: ​Ik ben trots op je! Ga zo door!

Tips voor ​de a​​ndere​ kanjers​: ​Heb je een moeilijk snaaimoment, probeer ook dan niet te veel te pakken. Laat het even los, geniet, maar doe het wel met mate. Zo is de “schade” beter te overzien.

SaSiBeau

Gewicht na 12 weken: 96,7kg…dat is dus -5,3kg

Hoe ging het deze afgelopen twee weken: verbazend goed de laatste week…eerst een week waar ik 0,0 verloor, en dan plots op 1 dag tijd een hele kg eraf…nu bijna 2 eraf en ik ben super blij ermee

Wat zijn je zwakke momenten: CHOCOLADE…need I say more? nee, als ik mij niet goed voel (zoals bij men regels) grijp ik altijd naar de chocolade, liefste 80% cacao. En dan stop ik niet met 1 stukje maar MOET de reep op.

Waar ben je trots op: Deze keer echter heb ik het bij 1 stukje gehouden…voelde mij derna nog steeds rotslecht maar eens op de weegschaal nu ben ik er trots op

een boodschap voor jezelf : zo voort blijven doen, meer gaan lopen, meer groenten eten en laat die chocolade nu echt staan

tips voor  de  andere kanjers : wel als ik mijn must have kan laten staan tijdens mijn moeilijkste periode dan kunnen jullie het toch ook laten staan tijdens de niet moeilijke periodes. Ook al gaat het niet gemakkelijk en krijg je er veel troost van. Ga naar buiten, loop, wandel, fiets en je zult zien dat dit hetzelfde effect geeft als te snoepen…en de weegschaal (of lintmeter) gaat jou hiervoor belonen door een kleiner cijfer te geven. Van heupomtrek 120 naar 114 gegaan en buikomtrek 106 naar 103…mijn vet zit vooral op mijn buik maar hey…dat geraakt er wel af. Trouwens mijn vriend zegt dat hij het ziet dat er iets af is…ik zie het nog niet maar het geeft mij wel een boost om verder te doen

Jenny

Jenny

Nou de foto zegt wel alles he?

CHOCOLADEPEPERNOTEN!

Mijn verslaving..

Verder gaat het eten best goed, ontbijt, lunch, avond eten blijven gezonde keuzes.

M’n gewicht blijft ook stabiel. Al weken rond de 81 kg en daar ben ik wel heel blij mee. Gezien dat het toch 8 kg minder is.

Maar ik moet oppassen dat ik niet doorsla in mijn pepernoten verslaving.

Maar ja de update wordt zo wel een beetje saai en eentonig.

Wie heeft DE tip om mijn verslaving te beheersen?

Femke

Gewicht na 12 weken: 75.4kg (2 weken geleden 76kg start gewicht 79kg)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken: Na een paar dagen even flink uit mijn dak te zijn gegaan ( alles met chocolaaaa) heb ik de draad weer meteen opgepakt. Het gaat alleen heeeel langzaam. Of eigenlijk niet vooruit. Dat vind ik wel jammer.

Wat zijn je zwakke momenten: Als ik iets in huis heb dan heb ik het de hele tijd in mijn hoofd dat het er is. Dus haal voor mezelf wat ik heel lekker vind niet in huis dat werkt het beste.

Waar ben je trots op: Dat ik toch blijf doorzetten

Leen

Gewicht: 87.9 kg (na 2 weken, toen 90 kg)

Hoe ging het deze afgelopen twee weken: tijdens de week ging het goed, de weekends waren moeilijk

Wat zijn je zwakke momenten: Het feestje bij vrienden waar een uitgebreid arsenaal aan aperitiefhapjes en chips klaar stond

Waar ben je trots op: Om bij de verjaardagstraktaties van collega’s enkel maar voor het fruit te kiezen

een boodschap voor jezelf​: ​Blijven volhouden, alle begin is moeilijk!

Kathleen

Kathleen

Gewicht na 7 weken (gestart 16/8): 68,4 (= -5,3 kilo )

Hoe ging het de afgelopen twee weken: ça va… niet spectaculair goed, maar ik ben toch weer wat af. Vorig weekend zwaaaaaaaaaaaar gezondigd met wijn op zaterdag en te veel pannenkoeken op zondag!! Maar ik merk het verschil toch echt wel al in de kleren, dus dat is wel leuk.

Zwakke momenten: de weekends zijn toch wel het moeilijkst. In de week heb ik een goede structuur en veel meer karakter om vol te houden. In het weekend gaat het soms wel eens stevig fout.

Waar ben je trots op: dat het me toch weer lukt om af te slanken. 5,3 kilo op 7 weken, dat vind ik toch al iets om trots op te zijn nog een3-tal kilo te gaan…

Boodschap voor jezelf: komende vrijdag ben ik jarig… gelukkige verjaardag voor mezelf, zaterdag op het feestje mag ik wel een stuk taart, wat chips en wat wijn maar ik wil het echt wel bij één off-day houden dit weekend!!

Tips voor andere kanjers: blijven volhouden!! En als je eens een off-day hebt gehad, de dag nadien je goed terug herpakken… je doel voor ogen blijven houden is de boodschap. Succes.

Tamara

Gewicht na 12 weken: nog steeds 4 kg minder… helaas niks afgevallen.

Hoe ging het deze afgelopen twee weken: Nou deze weken gingen niet echt… bah! Eerst buikgriep en toen ontdekte ik de pepernoten (niet eens met chocola). Het lukt ook allemaal ff niet. Ik zit even niet lekker in m’n vel, maar ach dat hebben we allemaal wel eens toch?

Wat zijn je zwakke momenten: alle keren dat ik iets met speculaaskruiden in de winkel zie! Pepernoten/gevulde speculaas/speculaas brokken. Oh het is vreselijk maar het ergste seizoen van ’t jaar is aangebroken voor mij. Ik heb GEK op speculaas!

Waar ben je trots op: deze 2 weken op niet zo heel erg veel… behalve dan dat ik wel braaf op de hometrainer geweest ben.

een boodschap voor jezelf  ​: ​BLIJF NOU EENS VAN DIE SPECULAAS-DINGEN AF! Gewoon NIET meer kopen! Ik ga online boodschappen doen de komende 2 weken. Dan hoef ik niet langs de schappen en is de verleiding misschien minder groot…

tips voor ​de a​ndere​ kanjers​: ​Ik vind het zo geweldig wat jullie allemaal al kwijt zijn! Echt super om te lezen!!

Tip van de week:

Vermijd de rij met het snoepgoed en haal het gewoon NIET in huis! Wil je er tóch aan toegeven? Beslis dan vooral hoeveel je eet en ga niet ‘over de top’. Zo geniet je toch, maar met mate. 

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 5 oktober 2017 at 06:50

  Haha die chocola en pepernoten! Grappig dat we er eigenlijk allemaal wel over beginnen

  • Janske 5 oktober 2017 at 14:29

   het is dus een herkenbare struggle voor iedereen…moeilijke tijden, maar we slaan ons er doorheen!

 • sasibeau 5 oktober 2017 at 10:42

  Blij dat ik niet alleen ben. Ben nu ook wel met een andere pil bezig en deze zorgt er precies voor dat ik geen zin meer heb om te eten? ach positief kijken dan…het helpt mij om af te vallen?

  • Janske 5 oktober 2017 at 14:30

   oh, wauw…wat een bijzondere pil is dat. Hopelijk rommelt hij niet te veel met je hormonen. Dat is nooit fijn.

   • SaSiBeau 5 oktober 2017 at 22:33

    die hormonen vallen wel mee, maar ja t is wel leuk meegenomen natuurlijk, of ik moest ziek worden…maar moest er een hebben die mijn pijn verminderde omdat dit mijn grootste probleem was…de naam van men pil is bellina maar vind alleen dat die net meer eetlust zou opwekken…ach ja een maandje aanzien en dan raporteren aan de gyn, ondertussen ff genieten dat ik geen honger heb, kan ik alles makkelijker laten staan en beter afvallen

    • Janske 5 oktober 2017 at 23:00

     Inderdaad, het is vreemd, maar wel handig!

 • Rory 5 oktober 2017 at 13:03

  Wat goed om te lezen hoe iedereen ermee omgaat. Het lijkt mij heel lastig om in deze tijd al het lekkers te negeren. Gisteren bij de Hema zag ik gewoon de chocolade letters in alle soorten en maten al staan. Sterkte ladies!

  • Janske 5 oktober 2017 at 14:33

   dankjewel voor je berichtje Rory! Het zijn pittige tijden deze maanden 😉 overal “Temptation” 😉

 • Xenia 5 oktober 2017 at 16:17

  Leuk om een update te lezen, kan me voorstellen dat deze maanden lastig zijn.

  Zelf heb ik weinig met pepernoten al vind ik een chocolade pepernoot af en toe wel lekker

  • Janske 5 oktober 2017 at 23:00

   Het is sowieso al niet makkelijk, maar die lekkernijen overal maken het nog een stapje moeilijker inderdaad…maar we geven niet toe!

 • Monique 5 oktober 2017 at 22:37

  Hier gelukkig nog niet gezwicht voor al die verleidingen… Jullie zijn goed bezig dames! En Janske, wow! Bijna 13 kilo eraf al, zo ontzettend knap!!

  • Janske 5 oktober 2017 at 23:01

   Goed bezig! Ik gelukkig ook niet…al een paar jaar niet…ik moet er gewoon niet aan beginnen, want dan is het verrekte lastig om te stoppen 😉

 • Will 7 oktober 2017 at 12:54

  Janske, wat ben je goed bezig, zeg !
  Je bent een echte doorzetter, goed hoor.
  Nu is het de kunst om met de Sinterklaas in het verschiet, met mate te snoepen van al dat lekkers.
  En neem je wel iets, geniet daar dan van !
  Sterkte en ga zo door

 • Annemarie 11 oktober 2017 at 16:30

  Zooo Janske wat ga je goed! Topper!
  Wel blijven genieten van eten, hoor, dames…dat mag ook 😉