Kids Uittip

Uittip: Hans en Grietje de musical (Review)

3 oktober 2017
Samen met Lola bevond ik mij afgelopen zondag in een sprookje. Op Uitnodiging van Van Hoorne Entertainment mochten we naar de musical van Hans& Grietje komen kijken theater de Hofnar in Valkenswaard. Dat was zo’n tof uitje, wat hebben we gelachen!
Moeder en dochter uitstapje

Na een paar weken wachten was het eindelijk zo ver. Vandaag mochten we komen kijken naar het sprookje van Hans en Grietje! Samen met dochterlief Lola in theater de Hofnar  in Valkenswaard. Na een gezellig ochtendje in het zwembad konden we na een heerlijke lunch eindelijk vertrekken. Samen met de auto naar Valkenswaard. Mama is niet zo’n held in de auto (lees…door mijn auto ongeluk heb ik een flink trauma opgelopen en vind ik het meestal vreselijk eng om te rijden…) Maar voor Hans en Grietje moest ik mijn angsten maar even opzij zetten en hop, daar gingen we. Het was maar 22 minuten rijden volgens Tommie, maar omdat ik een omweg koos en werkelijk waar alle stoplichten op rood stonden én we in de file belanden deden we er iets langer over. Gelukkig zagen we onderweg steeds de vrolijke reclameborden van de musical zodat we helemaal in de stemming kwamen!

De nieuwe Spice Girls…Fay, Lise en Lola!

Hallo blogvriendinnetjes, en kids!

Uiteindelijk kwamen we precies op de afgesproken tijd aan bij het theater. Daar hadden we afgesproken met Bregje, Monique, Nicole en Charlotte en onze (oudste) kids. Wat gezellig om elkaar weer even te zien. Terwijl de kindjes lekker dansten bij het podium van het café konden de mama’s even vlug bijkletsen. Al snel daarna was het tijd om de zaal in te gaan. De meiden hadden er zin in! Lola zat naast Fay en zat meteen helemaal in haar Hans en Grietje boekje wat op haar stoel lag. Die liet mevrouwtje niet meer los hoor!

Uiterste concentratie hoor!

Licht uit, spot aan…

Toen gingen de lampen uit en de rode gordijnen op het podium open. Vanaf dat moment werden we meegenomen in het sprookje van Hans en Grietje. In de 75 minuten daarna gingen we samen met deze broer en zus op avontuur in een prachtig bos. Er werd gezongen en gedanst en ontzettend veel gelachen. Vooral het komische duo Titus en Fien waren hilarisch. Je merkte echt dat ze soms (moesten) improviseren en aan de geluidsman te zien was het echt spontaan en super grappig. Wat moest iedereen lachen (inclusief de hele cast) toen Fien een halve chocolade reep in haar mond stak of toen ze samen met Titus in het kleine huisje wilde kruipen, maar het niet lukte met hun mega brede kostuums. Heerlijk!

Wat vonden wij van Hans & Grietje de musical?

Lola heeft 75 minuten in uiterste concentratie zitten kijken naar wat er allemaal voor haar neusje gebeurde en ook ik heb mij geen minuut verveeld. De musical wordt geadviseerd vanaf 4 jaar, maar zelfs vanaf 3 jaar kan hij dus al ontzettend leuk zijn.

Dit was de eerste keer dat wij een musical van Van Hoorne Entertainment bezochten en ik ben zeer enthousiast. De hele voorstelling zat goed in elkaar. De liedjes, het decor en de acteurs zorgen samen dat dit mierzoete sprookje op een grappige manier wordt verteld. Op deze manier is het niet alleen leuk voor de kids, maar ook een tof uitstapje voor alle papa’s en mama’s. Vooral het gouden duo Titus en Fien waren een hoogtepunt voor ons!

Hans en Grietje de musical kun je de komende maanden in theaters in heel Nederland gaan bewonderen. Wij vinden het een echte aanrader voor een gezellig uitje met je gezin voor kinderen vanaf 4 jaar (of zelfs iets jonger, als ze lang genoeg kunnen blijven zitten). Kijk hier voor een uitgebreid overzicht met alle data en meer info!

Na de show kon iedereen met de sprookjesfiguren op de foto. Dat wilde Lola wel…al vond ze het wel een beetje spannend hoor! Gelukkig zie je dat totaaaal 😉 niet aan de foto’s, haha.

Ben jij al eens naar een musical geweest met je kinderen? Welke was het en wat vonden jullie er van?

Lees hier ook mijn andere uittips!

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 3 oktober 2017 at 08:03

  Wat was het leuk hè! Volgend jaar samen naar de Kleine Zeemeermin haha 😉

  • Janske 3 oktober 2017 at 10:22

   Ik ben voor! Leuk! Dat kan alleen maar super leuk worden!

 • Bregje 3 oktober 2017 at 21:58

  Het was zo leuk en gezellig!!

 • Daisy Dingen 3 oktober 2017 at 22:37

  Ja wij zijn ook al een aantal keer geweest… Emma vind het ook superleuk! Deze ziet er ook weer erg leuk uit!

  • Janske 3 oktober 2017 at 22:39

   Hij was echt ontzettend leuk! Zowel voor de kids als voor de ouders ?