afvalrace Diet Battle Mommy Stuff My Adventures Personal

Janske’s afvalrace #5 – Kotserdekots & Back to the 80’s??

29 september 2017
Ruim 2,5 maand ben ik bezig met mijn nieuwe levensstijl en het is weer tijd voor alweer mijn 5e persoonlijke update van mijn afvalrace. De afgelopen twee weken gingen anders dan alle weken daarvoor. Het zat mij niet echt mee. Lukte het mij om mijn doel te behalen om van de 90’s back to the 80’s te gaan?
1,3 kilo er bij in 1 dag!?

In de eerste week zat het allemaal niet echt mee. In de weken daarvoor zat ik helemaal in de afvalmodus en viel ik (bijna) iedere dag wel wat af. Maar toen ik op zondagochtend op de weegschaal stond was ik tot mijn grote verbazing ineens 1,3 kg aangekomen sinds de dag daarvoor. Die zaterdag ben ik de hele middag naar de Beekse Bergen geweest en hebben we de veel gewandeld. Ik had wel iets meer gegeten dan normaal, maar echt geen 1,3 kg meer.

Dat was even vreemd. Ik wist dat het soms onverklaarbaar is wanneer je ineens wat meer weegt, maar ook dat de kilo’s er daarna vaak zo weer af zijn. Dat stelde mij gerust. Maar het stomme was,dat het mij daarna zo’n 4 dagen kostte om die 1,3 kg er weer af te krijgen. Hij zat dus behoorlijk goed “vastgeplakt”. Gelukkig was ik na een week tóch zo’n 0,3 kg afgevallen. Het was niet veel, maar beter dan niets.

Kotsfestival

In de tweede week heerste er hier in huis een vreselijke buikgriepvirus. Zondag op maandagnacht mocht ik als VIP deelnemen aan het kotsfestival. Man, man, man, wat een ellende was dat! Nou zou je denken, dan val je toch lekker af…nou,nee hoor. Zo viel ik eerder dit jaar “dankzij” buikgriep 4 kilo af in 4 dagen. Zo was het dit keer maar een kilootje, die er ook zo weer aan zat. Alleen maar ellende dus.

Fit.nl boek

Wat trouwens ook wel tof is. Onlangs werd ik door Fit.nl benaderd of ik het boek ‘De Fit Methode‘ wilde ontvangen. Na het checken van een paar reviews was ik erg nieuwsgierig en binnen een dag had ik het boek al in huis. Aangezien ik midden in mijn afvalrace zit kan ik zeker nog wel wat extra inspiratie gebruiken om fitter te worden. Het boek heeft ruim 300 pagina’s waarin je alles kunt lezen over hoe je fit kunt worden. Over de juiste mindset, verschillende soorten sporten, voeding en alle tools en informatie die je hierover nodig hebt. Er staan oefeningen in, maar ook duidelijke overzichten over goede en slechtere voeding. Een fijn boek wanneer je net als ik een goed plan kunt gebruiken om af te vallen. Naast het boek kun je ook ‘de complete FIT methode’ volgen waarbij je naast het boek ook een app hebt met o.a. handige thuistrainingen en lekkere recepten.

Plateau?

Bij de Weight watchers cursus wordt er weleens gesproken over dat je op een ‘plateau’ terecht kunt komen en op dat moment ineens niet meer af valt. Dat is natuurlijk een super vervelende plek op op te staan als afvaller. Het is mega demotiverend wanneer je nog steeds zo ontzettend je best doet, maar de weegschaal laat dit niet zien. Ik weet inmiddels dat het uiteindelijk weer vooruit gaat en dat de aanhouder wint, maar ik begrijp nu wel dat het niet echt helpt bij de motivatie tijdens het afvallen. Daarom probeer ik mijzelf te focussen op mijn doel en het feit dat ik al heel wat kilo’s kwijt ben. Nog steeds gemiddeld zo’n 1,1 kg per week. Ik mag dus absoluut niet klagen en ben super blij.

Wat ben ik kwijt?

Twee weken geleden woog ik (in de ochtend) 91,9 kg. Gisteren gaf mijn weegschaal 90,7 kg en ben ik dus in de afgelopen twee weken 1,2 kg afgevallen. Na 11,5 weken staat de score nu dus op -12,8 kg. Ik had als laatste doel om vandaag onder de 90 te komen,dat is helaas niet gelukt, maar ik ben nog steeds super trots op mijzelf.

tussenfoto 17 sept 2017

Mijn nieuwe doel is om over twee weken wél eindelijk onder die 90 kg te zitten. Dit betekend dat ik minimaal 0,8 kilo af moet vallen in twee weken. Dat moet wel gaan lukken, toch?! Dan zit ik eindelijk in de 80’s en “hoef” ik nog “maar” 5 kilo af te vallen tot mijn streefgewicht van 85 kg. I’ve got this!

Over twee weken kun je in mijn volgende update lezen of het mij dan wel is gelukt om mijn doel te bereiken! Ik ga er voor!

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers welke samen met mij deze afvalrace aangaan!

Spread the love

You Might Also Like

 • wendy 29 september 2017 at 07:09

  Super gedaan. Ik kan al goed zien dat je bent afgevallen. Je gezicht is veel smaller geworden.

  • Janske 29 september 2017 at 12:22

   ja, ik begin het zelf ook steeds beter te zien 🙂 zo fijn!

 • Willeke 29 september 2017 at 09:04

  Je ziet er goed uit! Goed bezig jij!! ?

  • Janske 29 september 2017 at 12:23

   Dankjewel lieve Willeke! 🙂

 • Monique 29 september 2017 at 10:01

  Waaah meis wat ga je goed! Ik snap de frustraties en demotiverende cijfertjes, maar HALLO nieuwe jij! Moet je dat koppie zien! Super goed bezig, ga lekker zo door 😀

  • Janske 29 september 2017 at 12:23

   Thanks Lief, dat had ik even nodig! 🙂

 • Kirsten/La vie de Mama 29 september 2017 at 10:24

  Knap hoor, bijna 13 kilo!!! Ik ben in het verleden ook goed afgevallen met Weight Watchers en denk dat ik na mijn bevalling (en na de kerst ?) ook weer ga beginnen!

  • Janske 29 september 2017 at 12:24

   Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen. Het gaat je vast weer lukken!

 • Nicole 29 september 2017 at 10:34

  Wow, echt een topprestatie. En wat een smal snoetje krijg je!

  • Janske 29 september 2017 at 12:25

   hihi…nou dat valt wel mee hoor, maar je kunt het wel al zien he…Mijn collega keek mij gisteren ineens vreemd aan..zegt ze…”heb je een nieuwe bril?”. Ik wilde bijna antwoorden, “nee, maar wel een nieuw hoofd”…hahaha

 • Will 29 september 2017 at 11:49

  Super!! Gefeliciteerd. Volhouden Janske.

  • Janske 29 september 2017 at 12:25

   Dankjewel lieve Will! Ik ga er voor!

 • Yvonne 29 september 2017 at 18:44

  Goed bezig Janske! Gewoon volhouden en dan kom je weer voorbij dat pateau.Je schrijft trouwens leuk. En met dat planken op de donderdag erbij komt dat helemaal goed!

  • Janske 29 september 2017 at 18:56

   Hey Yvonne! Wat leuk om jou hier tegen te komen! Ik ga er voor! En dat planken gaat al steeds beter ?

 • Nicole 29 september 2017 at 22:13

  Maar Jans dat is toch hartstikke goed wat je nu ook weer bent afgevallen! Dat haal ik vaak niet. En je snoetje wauw je ziet t echt al goed meis ben benieuwd naar zondag ?

  • Janske 29 september 2017 at 22:34

   Dankjewel voor je lieve woorden moppie, tot zondag!

 • Femke 29 september 2017 at 23:54

  Trots op je! Super goed bezig. Je ziet het echt zo goed! ?

 • Inez 1 oktober 2017 at 10:57

  Ik probeer sinds enkele weken zelf ook een aantal kilo’s kwijt te spelen en al ben ik maar 2 weken bezig, ik heb ook al een aantal cheat momentjes gehad. Soms kan ik mezelf gewoon niet controleren! Echt heel goed van je dat je op zo’n korte periode al zoveel kilo’s verloren hebt! Even door dit moeilijke momentje doorbijten en ik ben er zeker van dat je volgende keer je doel wél bereikt zult hebben! Alvast veel succes!