About Me Mommy Stuff

10 x Hoe ik ben veranderd als moeder

28 september 2017
Sinds 19 mei 2014 mag ik mijzelf officieel mama noemen. De mooiste naam die ik ooit heb gekregen en welke ik iedere dag vol trots draag. Sinds die dag merk ik dat niet alleen mijn hele leven maar ook ik zelf op veel verschillende manieren ben veranderd. Sommige veranderingen zijn groter dan andere, maar het zijn er stiekem toch best veel. Vandaag deel ik van deze veranderingen. Ik ben benieuwd in welke veranderingen andere mama’s zich ook herkennen!
Mijn kinderen zijn nummer één

Dat vind ik helemaal niet erg, ik geniet er van. Maat het houd wel in dat ik mijzelf soms wel wat “te kort” kan doen, haha. Maar gelukkig valt het mee hoor! Op dit moment ben ik wel zelfs bezig met project “me” door flink wat kilo’s af te vallen tijdens mijn persoonlijke afvalrace. Daarom sta ik nu toch wel even op een gedeelde eerste plaats. Ik verwaarloos mijzelf dus niet helemaal.

Wat anderen van mij denken

Voorheen kon ik mij daar de hele dag druk over maken, tegenwoordig boeit het mij gewoon echt niet meer zo wat anderen van mij denken. Zp ga ik op zondagochtend zwemmen met de meiden en kleed mij daar om tussen alle andere mama’s. Ik ben daar echt niet bezig met hoe ik er uit zie en wie mijn blote billen, buik of borsten ziet. Ik ben niet blij met mijn lijf, maar ik ben er wel trots op. Boeiend wat iemand anders daar van vindt.

Zoveel zorgen

Ik heb nog nooit zoveel zorgen gehad als nu. Ik kan alleen al buikpijn krijgen van het idee dat iemand mijn kind ontvoerd of dat ze iets overkomt. Zelfs al is daar totaal geen reden voor, alle scenario’s spelen zich al af in mijn hoofd. Soms moet ik mijzelf echt inhouden dat ik niet begin te huilen…pffff. Ik kan ook echt niet meer kijken naar alle ellende in de wereld,dat kan ik gewoon niet meer verwerken. Vreselijk.

ultiem genietmomentje

Mijn naam is mama

Ik word tegenwoordig vaker ‘mama’ genoemd dan ‘Janske’, dus noem ik mijzelf ook vaker ‘mama’. Dat gebeurde eigenlijk automatisch en volgens mij doen bijna alle mama’s dat. “Mama is trots op jou”, “Mama gaat ook naar dromenland”, zo gaat het hier de hele dag door. Haha.

Gezond en fit worden

Ik wil graag gezond en fitter zijn, niet alleen voor mijzelf, maar nu ook juist voor mijn kinderen. Ik wil graag dat ze met een gezonde mama kunnen opgroeien die genoeg energie heeft om met ze te spelen en oud met ze kan worden. Ik wilde altijd al afvallen, maar sinds ik mama ben heb ik een veel belangrijkere reden en extra motivatie, namelijk mijn kinderen.

Cobb Salad @ Hard Rock Cafe in Dublin

Ik ben shopverslaafd

Ik heb een heuse shopverslaving ontwikkeld ….en dan met name een kinderkleding shopverslaving. Ik beken…maaarrrr…mijn kids lopen er (bijna) altijd leuk bij….en ik heb nog nooit zoveel spulletjes tweedehands doorverkocht als in de afgelopen jaren en daarmee ook al heel veel weer terug verdiend. En nog zo’n ding…ik shop altijd eerst voor de kids en koop bijna niets meer voor mijzelf. Ga ik shoppen voor mijzelf, dan kom ik automatisch thuis met iets voor de kids.

Niet meer op Backstreet Boys tour

Voor ik mama werd reisde ik met vriendinnen de hele wereld rond “samen” met mijn favoriete boys (Backstreet Boys). Ik beleefde de meest geweldige (en bizarre) avonturen en kwam op plekken waar ik nooit verwachtte te komen. Sinds ik mama ben heb ik mijn boys bijna niet meer gezien, simpelweg omdat ik nu andere prioriteiten heb en mijn kinderen ook niet meer twee weken achter elkaar zou willen missen. Sorry boys! Naast de Backstreet Boys bezocht ik bijna wekelijks concerten en festivals van allerlei toffe bands. Dat is nu (ondanks dat ik in een concertzaal werk) ook echt stukken minder geworden.

samen met Brian (BSB)

Zoveel liefde 

Houden van is het mooiste gevoel wat er is. De liefde voor je familie, je partner en je vrienden kan ontzettend sterk voelen. Maar die liefde die je voelt voor je kind(eren) is daar absoluut niet mee te vergelijken. Het gevoel is dan ook niet te beschrijven, vind ik. Soms overstroom ik met liefde voor mijn kinderen en word ik echt een enorme emo-mama. Dan kan ik echt huilen van geluk en liefde…pffff…

Ik ben een echte mamarazzi

Ik maakte altijd al vreselijk veel foto’s, maar sinds de dag dat ik mama ben geworden maak ik dagelijks tussen de 5 en 100 foto’s. Ik maak gelukkig iedere twee weken mijn camera leeg, want anders was daar echt niet doorheen te komen. Hij ligt ook standaard op de eettafel en ik probeer zoveel mogelijk mooie momenten vast te leggen. Dit lukt vrij aardig en ik ben daarom ook zo dol op Instagram. Mijn Instagrampagina is echt mijn online fotodagboek.

De perfecte telefoon voor echte Mamarazzi’s

Ik geniet nog bewuster van kleine dingen

Sinds mijn auto ongeluk geniet ik veel meer van het leven dan voorheen, maar vanaf dat ik mama ben is dit gevoel nóg meer versterkt. De tijd gaat nu nog 5x sneller en ik kan het allemaal amper bijhouden. Daarom probeer ik alles zoveel mogelijk in mij op te nemen en er bewust van te genieten. Juist van de speciale bijzondere en kostbare momentjes.

Herken jij deze punten ook bij jezelf als moeder? Waarin ben jij veranderd sinds je mama bent? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Sheila 1 oktober 2017 at 23:26

  Ik herken die emo momenten erg goed. Vooral nu ik nog aan het ontzwangeren ben. Soms duikt er ineens een doen scenario op in mijn hoofd. Niet leuk!

  • Janske 1 oktober 2017 at 23:35

   Die zijn het aller ergst ? vreselijk!

 • roelina 4 oktober 2017 at 21:46

  negen keer herkenning, nou ja 9,5. Ik reisde de boys niet achterna. Liep wel veel feestjes af vroeger en doe dat natuurlijk nu nauwelijks meer (zeg maar nooit). En j… doe verslaving… mijn kinderen lopen er gelukkig ook leuk bij 🙂

  • Janske 4 oktober 2017 at 21:50

   Hihi.. Dat is een feit ?