Kids Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 13 maanden

26 september 2017

Lieve Coco,

Vandaag ben je precies 13 maanden oud. Een maand geleden vierden we jouw eerste verjaardag. Het was groot feest en wat hebben we genoten die dag. Het zonnetjes scheen en iedereen was van de partij om jouw speciale dag samen met ons te vieren. We zijn pas één maand verder, maar toch voelt het al als veel langer geleden. We zijn lekker op vakantie geweest, je bent flink aan het rondstappen en je hoektandjes zijn boven nu echt helemaal door.

Je wilt vanaf deze maand het liefst de hele dag staan, zo ging je op vakantie in het pierenbadje voor de eerste keer helemaal zelf staan. Vanaf dat moment wil je het liefst de hele dag rondstappen en trek je jezelf overal aan op. Je vindt het helemaal leuk om achter het loopwagentje te lopen en nog leuker vindt je om er in te zitten terwijl je grote zus je de hele kamer door rijdt. Naast het staan en stappen kruip je nog steeds en ga je als een speer. Dan kijk je mij met je ondeugende glimlach aan en zodra ik naar je toe kom kruip je heel snel weg. Klein boefje!

Helaas ben je ook weer ziek geweest. Zo moest je afgelopen vrijdagavond maar liefst vier keer overgeven en zat je helemaal onder. Toen ben ik samen met jou onder de warme douche gesprongen, terwijl papa je hele bedje verschoonde. Jij vond het wel gezellig, zo laat nog met mama onder de douche. Daarna ging je meteen weer lief slapen, maar helaas was je nog niet klaar met overgeven, en de wasmachine niet klaar met het uitwassen van je beddengoed. Nog steeds ben je nog niet helemaal fit en eet je ook wat slechter. Gelukkig blijf je wel zoals altijd even vrolijk. Maar we houden je goed in de gaten hoor meisje, wordt maar snel weer beter!

Ook heb je weer een paar nieuwe woordjes geleerd. Zo hoor ik steeds vaker “da daah” (dag, dag) en “Ha Ooooo” (Hallo). Maar ook “meh meh” (mama) en iets wat op papa lijkt. De hele dag door zwaai je tegen alles en iedereen en ben je continu aan het wijzen met je kleine wijsvingertje, “diieeee”, roep je dan.

Je favoriete speelgoed is op dit moment Lukas, je V-Tech poppetje in zijn vliegtuig, de houten treintjes en je domino kaartjes. Je kunt zo fijn zelf spelen. Ook samen met Lola spelen vindt je leuk, al vindt Lola het soms moeilijk om het speelgoed met je te delen. Ook is ze af en toe wat ruw met je wanneer je iets doet wat ze niet leuk vindt. Dan hoor ik “boom” en lig je zomaar om. Lola moet ook nog leren dat ze jou niet zomaar om kan duwen, want dat is niet lief!

Je favoriete eten is op dit moment trouwens een banaan uit het vuistje. Heerlijk vindt je dat. Je tovert je mooiste glimlach op je gezicht en begint helemaal te wiebelen wanneer er een banaan jouw kant in komt. Over wiebelen gesproken, zodra je muziek hoort, of iemand hoort zingen, dan begin je te “dansen” en lief met je billetjes en schouders te wiebelen. Zo lief!

Wat heb ik weer ontzettend genoten van jou deze maand, lieve Coco.

Hopelijk ben je snel weer helemaal beter!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 13 maanden oud was alle vorige brieven voor Coco.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 13 maanden fotoshoot:
Spread the love

You Might Also Like