afvalrace Diet Battle makeover Mommy Stuff Uncategorized

Mama’s Afvalrace – Update #5 – Weer een nieuwe kanjer!

21 september 2017
Inmiddels zijn we (bijna) allemaal 10 weken bezig met onze persoonlijke afvalrace en zitten we midden in onze nieuwe levensstijl. Bij de een gaat het afvallen wat beter dan bij de ander. Toch zitten we allemaal op de goede weg en merken we al zichtbare verschillen. Ook hebben we vanaf nu weer een aantal nieuwe kanjers in ons midden! Hoe leuk is dat!?

Ook de afgelopen weken zaten weer vol met redenen om net iets te veel te snoepen en verkeerde dingen te kiezen. Halloooo pepernoten…*zucht. Ik plaatste mijn persoonlijke succesverhaal online over de afgelopen 2 maanden en deze zorgde ervoor dat er een aantal dames zich hebben aangemeld om met ons mee te strijden tegen de kilo’s. Welkom bij de club, kanjers! Ik hoop dat we elkaar kunnen motiveren en stimuleren om ieder onze persoonlijke doelen te bereiken! Zet hem op!

Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.
Janske

Samen naar de Zoo

Gewicht na 10 weken: 91,6 kg, dus 11,9 kg afgevallen in totaal.

Hoe vindt je het tot nu toe gegaan? Ik ging als een speer, maar dit weekend ging ik ineens kei hard achteruit qua gewicht en gaf mijn weegschaal ineens binnen een dag 1,3 kg meer aan. Oops! Nu even een extra tandje bijzetten om weer op de goede weg te komen.

Trotse / moeilijke momenten: Trots op dat ik tijdens een feestje (van Femke) helemaal niets heb gesnoept (alleen de verse groenten) en minder trots op dat ik bij de friet, niet 1, niet 2, maar zelfs 3 snacks op at…dat was echt niet nodig.

Wat heb je geleerd in de afgelopen 10 weken? Dat ook ik goed kan afvallen en dat het echt niet zo moeilijk hoeft te zijn. Maar dat ik wel moet weten hoe ik het op een gezonde en verantwoorde manier kan doen. En op een manier die goed vol te houden is.

Een boodschap voor jezelf​: ​Ga zo door!

Tips voor ​de a​​ndere​ kanjers​: ​Geloof in jezelf. Je kunt het!

Femke

Gewicht na 10 weken: 76kg (bij start 79kg)

Hoe vindt je het tot nu toe gegaan? De ene keer gaat het weken achter elkaar goed. De andere keer ga ik een keer de mis in om wat lekkers te pakken en blijf er dan in “hangen”

trotse / moeilijke momenten: mijn winterjas kan weer dicht! Had vorige winter nog mijn zwangerschapsjas aan

Wat heb je geleerd in de afgelopen 10 weken? Het gaat niet van zelf, goed werk heeft tijd nodig

een boodschap voor jezelf​: ​ik kan beter niks pakken dan toch 1 van iets, want dat smaakt naar meer

tips voor ​de a​​ndere​ kanjers​: ​Volg je eigen weg. Kijk naar wat voor jou helpt

Jenny

Jenny’s foto’s

Gewicht na 10 weken: 81,0 kg

Hoe vindt je het tot nu toe gegaan? Vind het ondanks de vakantie goed gaan. Niets er af maar ook niets erbij.

trotse / moeilijke momenten: Dat mensen het zien dat je wat kwijt ben blijft leuk om te horen. Moeilijk blijven de momenten als ik alleen thuis ben.

Wat heb je geleerd in de afgelopen 10 weken? Dat zolang ik terug ga naar mijn gezonde leefstijl ik dit goed kan volhouden, ondanks wat lekkers tussen door.

een boodschap voor jezelf ​: ​even weer schouders er onder om in de 70 Kg te komen, knopje moet weer goed om en snoepen is voorlopig even niet toegestaan.

tips voor ​de a​ ndere ​ kanjers​ : ​Geef niet op en zorg dat je altijd blij bent met wat je doet.

SaSiBeau

Gewicht na 10 weken: Ik zit nu op 99kg. Ben al op 98,7 geweest maar door stress kom ik altijd terug bij. Ik ben dus al 3kg vermagerd Ten opzichte van mijn startgewicht. En traag maar zeker geraak ik er wel.
Tips voor ​de a​​ndere​ kanjers​: Laat je nooit ontmoedigen door een slechte dag. Je kan altijd jezelf terug herpakken.

Kathleen

Kathleen

Gewicht na 5 weken (gestart op 16/8): 69,1 (-4,6 in totaal, -900 gram sinds vorige keer)

Hoe gaat het tot nu toe: eigenlijk gaat het wel vlot. Vooral in de week kan ik me goed richten op mijn dieet en heb ik geen moeilijkheden om ‘neen’ te zeggen.

Trotse/moeilijke momenten: ik ben zo blij dat mijn gewicht nu ‘well en truly’ onder de 70 blijft een 6 vooraan is toch weer wat mooier dan een 7 toch?! En het is toch al effe geleden dat ik de ritssluiting dicht kreeg van de jeans die ik vandaag aan heb!

Wat heb je geleerd in de afgelopen 5 weken: het starten was toch moeilijk, maar eens goed en wel begonnen gaat het me toch weer af… de volhouder wint dus… of verliest in dit geval

Boodschap voor jezelf: nog een viertal kilo te gaan! Ik ben nu gestart met skinnylove, een poeder dat opgelost wordt in water. Het is geen vervanger, maar door het te drinken zou het hongergevoel  en de zin in zoet weggaan en het zou vochtafdrijvend werken. Het zou me moeten helpen om die laatste 4 kilo vlotter kwijt te geraken. Ik hou jullie op de hoogte!

Tips voor de andere kanjers: als je het nodig hebt, sta je zelf dan eens een off-day toe. Zelf geef ik me één off-day per week. OK, dat is even een setback op de weegschaal, maar het feit dat ik een hele week naar deze off-day kan uitkijken, motiveert me in moeilijke momenten!

Nog veel succes iedereen!!!

Albertine

Albertine’s drinkpntbijt

Gewicht na 10 weken: 89.9 kg… (ruim 2 kilo minder dan 10 weken geleden, 5 1/2 minder dan het begin van het jaar)Blijft zo vlak onder de 90…

Als je je bedenkt dat we in de afgelopen 2 weken verschillende verjaardagen hadden (waaronder onze jongste dochter en oma die 100 werd) valt me dat nog niet tegen…Ook hebben we een etentje gehad van een oom en tante die 40 jaar getrouwd waren…
Daar nam ik geen voor- en nagerecht, dat vond ik wel netjes van mezelf…bij oma geen taart…maar wel wat ei in rookvlees…dat was immers niet zo slecht, maar dat werden al snel wat borrelnootjes en eenmaal thuis maakte ik het af net chips en drop op de bank . ..mmm , goede en slechte momenten wisselen elkaar dus af. ..Voor vrijdag staat wel de eerste aquarobic les sinds maanden weer op de planning…
Tips voor de andere kanjers: magere yoghurt met verse aardbeien in de blender is een heerlijk drinkontbijt! (Zie foto)
Tamara

Tamara’s chocolade

Gewicht na 10 weken: al 4 kg afgevallen!

Hoe vindt je het tot nu toe gegaan? het gaat steeds makkelijker. Ik merk ook dat ik ipv “en” “en” “en” nu heel erg “of” “of” denk. Zo van “ik heb iets lekker gesnoept tussendoor… dan eet ik een cracker minder met lunch.” normaal zou ik die cracker dan toch gewoon gegeten hebben…

trotse / moeilijke momenten: Na 2 verjaardagen gewoon toch nog 1 kg afgevallen in 2 weken. Dus niet aangekomen! Ja ik ben er wel een keer extra voor op de hometrainer voor geweest hoor haha! Maar dat gaat ook steeds makkelijker en wordt steeds minder een opgave.

Wat heb je geleerd in de afgelopen 10 weken? luisteren naar je lijf. Maar oh oh oh wat is dat moeilijk!

een boodschap voor jezelf  ​: de chocolaatjes die je met je verjaardag gekregen hebt hoeven niet in 1x op!! Daar krijg je buikpijn van!

tips voor  ​de a​ndere ​ kanjers​  : ​we kunnen het! Ik merk dat m’n broeken al een stuk losser zitten en daar ben ik veel trotser op dan die weegschaal! Want dat zal nooit m’n vriendje worden. Maar doordat de broeken losser gaan zitten merk ik toch echt dat we op de goeie weg zijn! En jullie vast en zeker ook!!

Nieuwe kanjer Leen stelt zich aan je voor

Leen

Leen

Wie ben ik: Leen (34) – mama van Alexander (L) en Charlotte (3)  –wanneer kinderen niet haar aandacht opeisen, werk ik de pannen van het dak bij een groene energieleverancier, kook de (hopelijk) heerlijkste creaties of blog ik de sterren van de hemel – helemaal gek van lezen, schrijven, fotograferen, reizen, koken en eten

Startgewicht: 90

Doel: Al vaak begonnen en al even vaak gestopt, en nu wil ik echt graag die knop omzetten. Een gezonde levensstijl voor mezelf en mijn gezin!

Welkom Leen, tof dat je met ons mee gaat strijden tegen de kilo’s! Let’s do this!

Topweek

Wat een goede week was het weer voor iedereen eigenlijk wel. Knap gedaan allemaal! Ga zo door!

Tip van de week: Probeer eens te variëren in verschillende ontbijtjes of lunches. Zo blijft het lekker en toch leuk om gezond te eten. 

Wil jij meer weten over al deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen!

Spread the love

You Might Also Like

 • Kitty 21 september 2017 at 09:47

  Toppertjes!!

  Je hebt me geïnspireerd om mezelf ook weer aan te melden bij WW Janske, ik ben afgelopen maandag begonnen 😀 *yeaaah*

  • Janske 21 september 2017 at 14:02

   Jeeej Kitty, wat goed van je! Dan zie ik je vast wel voorbijkomen op ‘connect’ 😉 Heel veel succes!

 • Kathleen 21 september 2017 at 19:59

  Iedereen dikke proficiat voor de geleverde prestaties!! En welkom aan de nieuwe kanjer… Samen hebben we er toch wel al wat kilootjes af gekregen… en Janske, enorm dikke pluim zeg! Wat een prestatie…

  • Janske 21 september 2017 at 21:58

   Dankjewel..jij ook Kathleen…we gaan als een speer! Wooohoooo!