hotspot Kids Review Uittip Zomer

Hotspot #4 – Recreatiepark TerSpegelt – Camping van het jaar (Review)

20 september 2017
Ten zuiden van Eindhoven, in het Brabantse Eersel ligt Recreatiepark TerSpegelt. Deze familiecamping heeft maar liefst vijf sterren en won al meerdere keren “Camping van het jaar”. Wij hebben er inmiddels twee heerlijke vakanties mogen vieren en in deze review vertel ik je precies waarom deze camping dé perfecte camping is voor het hele gezin! Een echte hotspot een een aanrader voor een geweldige vakantie!
Accommodaties

Bij TerSpegelt kun je op allerlei verschillende manieren overnachten. Van glamping tot primitief…er is voor iedereen wat wils. Je kunt kamperen in je mini koepeltentje op de speciale kinderveldjes. Of je kunt genieten van super-de-luxe glamping in een van de nieuwe lodges op het water. Van alle luxe in de prachtige Bosvilla tot in slapen als echte indianen in een coole tipitent. Er zijn bijna twintig verschillende accommodatiemogelijkheden, dus voor iedereen zit er wel iets tussen wat bij je past. Wat ook erg fijn is, is dat ze de veldjes met accommodaties verdelen in verschillende leeftijdensgroepen. Zo zit je bijvoorbeeld op een veldje met in het midden een zandbak of trampoline en daaromheen allemaal gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd. Zo kunnen de kindjes makkelijk nieuwe vriendjes maken en fijn samen spelen. Super slim!

Op en rond het park 

Heb je even? Op het park is genoeg te doen voor jong en oud.

Recreatieteam

Er is een recreatieteam wat het hele seizoen enthousiast allerlei toffe activiteiten organiseert. Van knutselochtenden op de knutselzolder, tot discoavonden voor de tieners. Alle activiteiten worden netjes begeleid en kun je makkelijk terugvinden in de speciale App van het park. In deze App kun je zelfs een eigen planning maken waarin je alle activiteiten voor je kids kunt verzamelen zodat je altijd precies weet waar je wanneer moet zijn om zo niets te hoeven missen.

0-7 jaar

Voor de allerkleinste kids zijn er activiteiten als knutselen, de dieren knuffelen bij de kinderboerderij, verhaaltjes luisteren bij Bloos of kijken naar het poppen kast-eel. ’s Avonds mogen ze lekker lang opblijven en nog even dansen met alle sterren in de SterrenShowHut en snel nog een foto of handtekening scoren van je favoriet.

8-12 jaar

Voor deze doelgroep zijn er weer andere toffe activiteiten zoals je van je stoere kant laten zien op de dubbele tokkelbaan of skimboarden op de zwemplas. Of je gaat klussen in de Werkplaats, of ’s avonds een dansje wagen in de 8+ Disco. Maar je kunt ook de hele middag op je coole BMX-fiets over het nieuwe PumpTrack racen.

Tieners

Ook aan de tieners is gedacht. Alle waaghalzen laten zich lanceren op de Blob of doen mee aan een sportieve wedstrijd op het super-gave nieuwe SportPlein.  Speciaal voor de tieners is er ook een HangOut met de leukste en relaxte activiteiten.

Activiteiten

Naast alle activiteiten die door het recreatieteam worden georganiseerd zijn er ook nog een groot aantal andere leuke activiteiten die je zelf kunt ondernemen. Zo kunnen de kleintjes een kabouterpad lopen in de bossen, zijn er thema avonden voor het hele gezin in het restaurant en kun je heerlijk zwemmen in het zwembad en het Sterrenstrand.

Het Sterrenstrand

Het strand hoor ik je denken. Jazeker! Op deze camping kun je iedere dag naar het strand. Zelfs wanneer het buiten met bakken uit de lucht valt. Het Sterrenstrand is namelijk een overdekt strand wat naast het zwembad ligt. Hier kunnen de kids heerlijk zandtaartjes maken en spelen in alle mooie klimhuisjes en glijbanen. Er zijn voldoende zitplaatsen voor alle papa’s en mama’s om heerlijk te chillen terwijl de kids zich prima kunnen vermaken. Er worden smokkelspellen en verstoppertje gespeeld en wie het durft kan van de hoge glijbaan afgaan.

Eten en drinken

Van al dat spelen en zwemmen krijg je natuurlijk trek en wil je het liefst meteen aan tafel. Naast het Sterrenstrand kun je heerlijk eten bij strandpaviljoen De Wijde Blick. Ook is er een friettent en kun je de lekkerste softijsjes kopen. Maar ook kun je versgebakken pizza’s afhalen of eten op het terras aan het water. In het restaurant zit een knusse speelhoek met een tv kamer waarin de kinderen fijn kunnen spelen.. Voor de wat luxere kaart kunt je erg goed eten bij restaurant de Keizer. Natuurlijk kun je ook zelf koken en daarvoor alle ingrediënten kopen in de Spar supermarkt op de camping zelf.

Omgeving

TerSpegelt is gelegen in de Brabantse Kempen, een perfecte locatie om heerlijk te gaan fietsen en te genieten van de mooie natuur. Uiteraard kun je daarvoor een fiets huren op de camping. Om bijvoorbeeld de acht Zaligheden of het varkensmuseum te bezoeken. Een wandeltocht maken vanaf de ingang van de camping is ook een echte aanrader.

Wat maakt TerSpegelt zo bijzonder?

Recreatiepark TerSpegelt is niet zomaar een camping, het is een echte belevenis. Er is altijd wat te doen, voor jong en oud en zelfs bij slecht weer heb je nog steeds het echte vakantiegevoel. Het Sterrenstrand is geweldig en het eten smaakt er heerlijk. De accommodaties zijn goed verzorgd en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Vanaf de eerste tot de laatste minuut van je verblijf voelt het echt als vakantie.

Persoonlijke ervaring

In september 2015 zijn wij voor de eerste keer twee weken op vakantie geweest bij TerSpegelt samen met Lola (toen 16 maanden oud). We verbleven in een Loungecabin met een barbecue en hangmat voor de deur op een knus veldje vol met jonge gezinnen. Ondanks het slechtere weer was het voor ons dé perfecte eerste gezinsvakantie. Twee jaar later (aug. 2017) zijn we met zijn vieren een weekje teruggegaan en verbleven we met onze dreumes (nét 1) en peuter (3) in een 6-persoons- huurcaravan.

Dit keer hadden we een hele grote trampoline op ons veldje, waar vooral Lola heel wat uren op heeft gesprongen. Op de hete dagen genoten we van het buitenstrandje waar we zelfs lekker konden zwemmen. Lola was alweer wat ouder, dus kon ze dit keer met allerlei leuke activiteiten mee doen. Het was een echte belevenis voor haar en wij genoten met haar mee.

Ondanks dat we dit keer maar één weekje konden blijven hebben we ontzettend genoten van onze vakantie op TerSpegelt en wat ons betreft komen we zeker nog een keer terug!

Handige informatie:

Recreatiepark TerSpegelt

Postelseweg 88
5521 RD Eersel
Tel: +31 (0)497-512016
info@terspegelt.nl

Geopend van 23 maart t/m 29 oktober 2018.

Kende jij Recreatiepark TerSpegelt al?

Bekijk hier nog drie van mijn favoriete hotspots: (klik op foto):

Daily in Sissy-Boy Eindhoven

Spread the love

You Might Also Like

 • Gerdi 20 september 2017 at 11:13

  Wat een gaaf vakantiepark! Die gaat op ons lijstje..

  • Janske 20 september 2017 at 20:59

   Echt een absolute aanrader! Wij komen er zeker terug!

 • Will 20 september 2017 at 14:16

  Het sterrenstrand. O, wat een gaaf overdekt strand!!
  Ik ben nog nooit op het recreatiepark Terspegelt geweest.
  Ik zet hem als oma ook op mijn lijstje.
  Is misschien wel leuk om er een keertje een midweek met de kleinkinderen naar toe te gaan.

  • Janske 20 september 2017 at 20:59

   Dat vinden ze super tof. Fijn zo’n lieve oma! Wat een bofkontjes 🙂