afvalrace makeover mama challenge Mommy Stuff

Mama’s Afvalrace – Update #4 – Back to Reality

7 september 2017
De teller staat op 8 weken. Hoe is het de afgelopen twee weken gegaan met iedereen? De meeste van ons zijn inmiddels terug van vakantie. Valt de “schade” mee, zijn we weer “back on track”? Lees snel onze persoonlijke updates!

Hier hebben we de vakantie weer overleefd en ook de meeste andere dames zijn weer terug in het normale ritme. Voor velen van ons is dat toch wat makkelijker om gezonde keuzes te maken. Minder verleidingen en redenen om toch de verkeerde dingen te kiezen. We gaan we weer voor met zijn allen! Yes!

Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.
Janske

Gewicht na 4 weken: 93,1kg (start 103,5kg) = -10,4kg  (94,6kg en -9,4kg ’s avonds bij WW)

Eventuele bereikte mijlpalen: -10 kilo gehaald in 8,5 weken…dat had ik echt nooit verwacht! Ik ben zooooo blij! Zelfs met een verjaardag met taart én een vakantie heb ik mijzelf niet (te veel) laten afleiden en ben ik meer dan ooit afgevallen (2 kilo in 1 week)

Wat vind je moeilijk of juist makkelijk aan deze afvalrace: Ik vind het eigenlijk steeds makkelijker en leuker worden. Ik merk dat ik juist meer wil bewegen en daardoor ook meer energie krijg.
Trotse / moeilijke momenten: Moeilijk vind ik om te zien hoe mijn bovenbenen en buik echt lelijk zijn met alle striae die nu “uitzakt”. Mooie momenten vind ik wanneer ik kleding in een maatje kleiner aan kan. Yes!

Een boodschap voor jezelf: Ga zo door! Probeer meer oefeningen te doen zodat alles een beetje “strakker” word.

Tips voor de andere kanjers: Als ik het kan…kun jij het ook!

SaSiBeau

Mijn gewicht is nu 99,9 . Heb de eerste mijlpaal van onder de 100 gehaald. De moeilijkste dingen zijn voor mij om de zoetigheden te laten liggen en meer te bewegen. Alhoewel ik nu terug aan het fietsen ben. Laten we maar stellen dat ik nog een hele weg te gaan heb om ervan af te zijn.

Femke

Gewicht na 8 weken: 76.6 kg (start 79kg, 2 weken geleden 78.4kg)

wat vind je moeilijk of juist makkelijk aan deze afvalrace?

Geduld…. Voor mijn gevoel gaat het heeeeel langzaam. Maar 1,8kg in twee weken is volgens mij netjes.

trotse / moeilijke momenten: ik ben trots dat ik mezelf na de vakantie weer herpakt heb. Afgelopen twee weken veel feestjes gehad en ik heb niks verkeerds gegeten of gedronken.

een boodschap voor jezelf​: ​Goed “werk” heeft tijd nodig

tips voor ​de andere​ kanjers: ​Kijk vooruit naar het doel wat je voor ogen hebt. Kleine stapjes zijn ook stapjes

Kathleen

Kathleen

Gewicht sinds 16/8 (na 3 weken dus): -3,7 in totaal (70 kilo… -1,5 sinds de vorige update, -3,7 in totaal)

Moeilijk/makkelijk: neen zeggen in verleidelijke situaties blijft moeilijk! Het feit dat we hier ‘met de billen bloot’ gaan geeft dan weer extra motivatie

Trotse/moeilijke momenten: trots moment: dat de weegschaal zondagochtend toch zo maar eventjes al eens op 69,9 afklokte…

Boodschap voor jezelf: 3x sporten is niet gelukt de afgelopen 2 weken… maar vanaf volgende week ga ik 2x/week naar de rugschool en hoop ik daar toch de nodige beweging te hebben wat me zal helpen bij het afslanken!!

Tips: alcohol laten staan helpt écht wel… als je graag een glaasje drinkt, probeer dan in het begin van de week te bepalen wanneer je jezelf hierop gaat trakteren. Zo heb je lekker iets om naar uit te kijken gedurende de week en kan je zonder schuldgevoel genieten als je je glaasje ledigt.

Zo… we kunnen er alweer tegen voor een paar weken! Succes aan iedereen en op naar nog minder kilo’s op de weegschaal

Renate

gewicht na acht weken: 87,8

moeilijke momenten: door mezelf van alles te ontzeggen wordt ‘alles wat niet mag’ ontzettend aantrekkelijk. Focus raakt daardoor in het negatieve wat voor veel zelfmedelijden zorgt!

wat ging er goed: ik ben (weer) begonnen met de Voedselzandloper. Twee jaar geleden ben ik daar veel mee afgevallen. Ik vind het goed van mijzelf dat ik heb ingezien dat ‘zelf afvallen – zonder methode/advies’ niet de lange termijn oplossing is. Ik heb duidelijkheid nodig!

Note to self: bewegen, bewegen, bewegen. Oftewel: laat de auto staan en pak de fiets of benenwagen!

Tip: romanescoroosjes (of bloemkool/broccoli) twee minuten koken, daarna afkoelen. Vervolgens lekker dippen in sausje van één eetlepel magere (soja)kwark/een theelepel gedroogde peterselie/een halve theelepel knoflookpoeder.

Jenny

Huidige gewicht : 80,9 gewogen op 5-9 (vorige keer 81,4). Ja ja, het is gelukt hoor.. Nog afgevallen zo voor de vakantie. Ik ben zelfs tussen door 80 kg geweest..Maar helaas nog steeds niet eerste een 7. Dat is toch een mooi doel om op te focussen. Maar nu eerst vakantie! De eerste week is al voorbij en wat voor week. Eerst hebben mijn man en ik onze verjaardag gevierd. Heel erg gezellig, en niet eens bij het eten ging het fout 😉

Jenny

Ook was het midzomerfeest in ons dorp, van woensdag t/m zondag ochtend. Traditie getrouw wordt de straat versierd, ons thema was Halloween. En na het harde werken verdiende we wel een drankje. De festiviteiten begonnen woensdag gelijk met een Amsterdamse avond. Deze heb ik overgeslagen, er moet tenslotte ook iemand bij de kleine meid blijven. Donderdag avond mocht ik m’n kansen beproeven met de bingo, maar het hele dorp loopt uit.. M’n schoonzus had meer geluk, zij won een weekendje weg. Tussendoor komen de drankjes al en staat er chips op tafel (ik heb mij in gehouden).Trouwens hoe trots voelen jullie je als er weer iemand naar je toe komt en zegt: “jij bent veel afgevallen je ziet er goed uit”.

M’n vriendin/buurvrouw en ik zouden het niet laat maken om vervolgens als laatste naar huis te gaan. Vrijdag en zaterdag avond waren we weer van de partij met optredens van de “Dirty Daddies” en de 3J’s. Na afloop een lekkere Turkse pizza met doner hmmmmm…Ik voelde mij enorm opgeblazen! Kon ook moeilijk naar het toilet en de weegschaal gaf ook 2 kilo meer aan na die laatste 2 avonden. Gelukkig was het gewicht dinsdag morgen 5-9 dus weer gezakt, Jeej!Denk dat het ook komt omdat ik overdag echt gezond en bewust ben blijven eten. Het is nu mijn levenswijze en dat voelt goed.

En nu.. typ ik deze mail vanuit Mallorca! We hebben de warmte opgezocht heerlijk! Ik wou mijn koolhydraat arme crackers meenemen, maar besef mij nu dat ik ze vergeten ben in te pakken. (Je moet ook aan zoveel denken met een kleine mee). Ik ga proberen op m’n eten te letten maar wil ook lekker genieten. Gelukkig hebben we zelf een keukentje dus een simpele en gezonde lunch is zo gemaakt.

Oh oh lekker uitgebreide update.. Maar Uhm mij tip voor de andere dames. Zorg er voor dat je je levenswijze aanpast en niet alleen maar een dieet volgt. Succes allemaal toppers!

Vlienelien

Gewicht na 8 weken: – 0,3 kg (Van het startgewicht. als ik die aangekomen kilo’s erbij mag optellen, dan is het 2,7kg)

wat vind je moeilijk of juist makkelijk aan deze afvalrace? Ik ben gewisseld van pil, waardoor ik een aantal kilo ben aangekomen. Mijn vakantie zat er namelijk ook in en dat zorgt ook voor de nodige grammen… Ik ben blij dat ik weer aan het werk ben en dat ik het gewoon te druk heb om te eten. Daarnaast heb ik ook niet meer eten liggen dan dat ik meeneem en dat heeft ook zo zijn voordelen.

trotse / moeilijke momenten: Dat ik geen lading ‘nood’koekjes meer in mijn la heb in mijn kantoor.

een boodschap voor jezelf: Ga zo door. De daling is ingezet.

tips voor de a​​ndere kanjers: ​Blijf je herpakken. En niet per se pas op maandag, gewoon meteen. Niet wachten.

Albertine

Foto: Albertine

Yes….twee weken terug op maandag 93.4 en vanochtend 89.8! Ik was natuurlijk al 89.9 geweest, maar na 4 weken schransen in de zomervakantie sloeg de weegschaal weer uit naar boven…Dus de vakantiekilo’s + een onsje extra zijn er vanaf…En nu de rest nog 😉 …

Best een beetje trots op mezelf, maar ik besef me wel dat ik er nog lang niet ben..

Mijn grote wens is dat het ooit weer met een 7 begint…minstens nog tien kilo dus…

Het scheelt dat het gewone leven weer begonnen is en er weer wat ritme in zit….Ik merk wel dat als ik mezelf goed voel ik ook in huis veel meer voor elkaar krijg…Gewoon af en toe een laatje of een kastje extra mee om uit te mesten, te sorteren en schoon te maken….Maar of dat nu echt te maken heeft met het lijnen? Ik weet het niet…maar goed, heel fijn zolang het duurt haha!

Tamara

Gewicht na 8 weken:  totaal nu 3 kg afgevallen. Daar ben ik echt superblij mee!!

wat vind je moeilijk of juist makkelijk aan deze afvalrace? Ik blijf chocoladefan, dus het is wel lastig hoor om dat over te slaan… maar ik merk dat ik minder trek krijg… door gewoon al een paar weken alleen maar fruit als tussendoortje te nemen vraagt mijn lijf minder om suikerproducten. Dat is echt fijn! Ook krijg ik meer zin in thee (geen idee waarom) en drink ik momenteel veel minder koffie. En gister hebben we (ja samen, want m’n man doet nog steeds mee) zelfs een gedeelte van ons avondeten laten staan omdat we vol zaten! Dat doet mijn man anders echt NOOIT! Dus dat was wel heel speciaal.

trotse / moeilijke momenten: er komen 2 verjaardagen aan… zondag is ons zoontje jarig en die 8 dagen later ben ikzelf jarig… ik heb met mezelf afgesproken dat ik een taartje mag en dat ik 1 handje nootjes/chips mag… ik ben benieuwd of dat gaat lukken. Vorig weekend uit eten geweest omdat we nog een jarige hadden. Toen heb ik heel braaf een soepje en een heerlijke geitenkaas-salade genomen (waar geen geitenkaas in zat, maar mozzarella, maar da’s weer een ander verhaal).

een boodschap voor jezelf : Ga zo door!! Je merkt nu dat het nut heeft (niet aan de weegschaal, maar aan het hongergevoel dat wegtrekt) tips voor de andere kanjers:  Ik zorg ervoor dat m’n avondmaaltijden extra lekker zijn. Een salade is saai, maar met warme geitenkaas bv weer geweldig lekker.  Of ik neem er een paar walnoten bij… Ik heb ook heerlijke groentesoep gemaakt… ik probeer mezelf wel echt te trakteren met avondeten. Oh en ik heb de tosti met geitenkaas en honing ontdekt. HEERLIJK!

Tip van de week: Ook al is de vakantie voorbij, probeer nog steeds zo veel mogelijk te bewegen. Wees niet bang om extra te lopen, neem de trap en ga naar buiten. Beweeg!

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Vind jij het ook lastig om na de vakantie het gezonde(re) ritme weer op te pakken?

Spread the love

You Might Also Like

 • Ilse van Kreanimo 7 september 2017 at 10:45

  Sorry, sorry, sorry!
  Voor mij dus nog niet ‘normaal’ en ik zit alleen met de kindjes thuis en ik heb nog totaal geen ritme!

  Ik beloof beter mijn best de doen om updates te sturen!

  Goed bezig!!! -10 op 5 weken! WOW, Janske.
  Ook de mede-kanjers: dikke duim en blijven volhouden hoor!

  • Janske 7 september 2017 at 10:55

   ho, ho…geen 5 weken hè 😉 8,5 weken heb ik er over gedaan. maar nog steeds super fijn! Dankjewel 🙂 Ik ben benieuwd naar je volgende update Ilse…You can do this!

   • Ilse van Kreanimo 7 september 2017 at 16:58

    Oei, hij heeft precies de 8 en de komma niet gepakt! Dat zou wel heel snel zijn geweest.
    Mijn excuses nog maar eens, het geeft nog eens extra weer hoe erg ik mezelf voorbij loop op het moment!

    Maar euhm – nog steeds goed hè!

 • Nicole 8 september 2017 at 18:59

  Pfff mijn vakantieweek was BADDDDD to the bone haha. Dus ben benieuwd dinsdag bij ww hoeveel ik dan weeg. Waarschijnlijk wel een plus. Pfff ik kom er echt niet in, was het maar weer zoals de eerste keer. toen ging het me zo makkelijk af!

 • Gerdi 8 september 2017 at 21:19

  Goed bezig dames! Zelfs in deze vakantietijd gewoon afvallen, respect!