About Me afvalrace My Adventures Personal

Janske’s afvalrace #3 – Taart eten en tóch afvallen!

1 september 2017
7,5 weken geleden startte ik mijn afvalrace met de hulp van Weight Watchers en mét succes. Nog steeds val ik goed af en begin ik toch echt het verschil goed te merken. Aan mijn kleding, mijn conditie én mijn zelfvertrouwen. Ik voel mij nu al een ander mens. Ondanks het feestje van Coco mét alle taart is het mij toch gelukt om af te vallen, ik verklap je hoe!

De Weight Watchers mindset zit er inmiddels helemaal in en voelt alsof ik nooit anders heb gedaan. Ik kan niet echt zeggen dat het mij veel moeite kost om mijn levensstijl zo radicaal te veranderen. Natuurlijk heb ik regelmatig zin om alle slechte dingen te eten waar ik mij voorheen mee vol vrat. Gewoon “doorkanen” tot de zak leeg was. Ik denk niet eens dat ik dat nu zou kunnen zonder mega buikpijn te krijgen.

Het voordeel en misschien wel het geheim van het afvallen met WW is dat je gewoon alles mag eten. Wil ik een pizza eten of een magnum? Prima! Maar dan kost het mij wel ontzettend veel punten en vraag ik mij meteen af of dat is wat ik wil. Is het dat wel waard? Of pak ik liever iets anders ervoor in de plaats.

Taart!

Kies ik er wel voor om het te eten dan hou ik er rekening mee tijdens de rest van de dag(en) zodat ik niet meer eet dan mijn persoonlijke aantal punten per week toestaan. Omdat ik alles dagelijks bijhoud in mijn App heb ik een handig overzicht en zie ik precies hoeveel punten ik nog te besteden heb. Voor iedere dag heb ik een x-aantal punten én iedere week krijg ik een aantal extra “weekextra” punten welke ik mag inzetten tijdens etentjes, feestjes, freetbuien etc.

Eigenlijk heb ik deze pas 2 keer gebruikt. Het weekend van Coco’s feestje bijvoorbeeld. Toen heb ik ook genoten van een heerlijk stukje kwarktaart (of twee). Omdat ik natuurlijk wist dat dit feestje (en die taart) er aan zaten te komen heb ik er vooraf en achteraf rekening mee gehouden en in de dagen er omheen extra gezond gegeten. Zo ben ik in deze week tóch 0,8 kg afgevallen. Ondanks alle taart. Lekker eten en genieten kan dus gewoon! Op deze manier is het ook leuk en blijf ik het makkelijk volhouden.

Ook had ik er natuurlijk voor gezorgd dat de tafel vol stond met zowel ongezonde als heel veel gezonde opties, welke allemaal 0 punten waren. Zo kon ik toch mee “snoepen” zonder dat ik al mijn punten op “at”.

Wat ben ik kwijt?

Twee weken geleden woog ik 97,3. Gisteren gaf mijn weegschaal 95,1 en ben ik in de afgelopen twee weken 2,2 kg afgevallen. In de afgelopen 7,5 weken ben nu in totaal dus 8,4 kg afgevallen. Ik ben ontzettend trots op mijzelf en mijn volgende doel is om op 10 september onder de 94 te zitten. Dat zou betekenen dat ik in 2 maanden 10 kilo ben afgevallen. Een mooie mijlpaal vind ik zelf. Over twee weken lees je of het mij gelukt is!

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers welke samen met mij deze afvalrace aangaan!

Spread the love

You Might Also Like

 • Natascha 1 september 2017 at 09:28

  Wauw!! Knap gedaan.

 • Nicole 1 september 2017 at 16:48

  Oooh ik hoop zo dat het je lukt! Maar ik geloof in je.. je kan het! Hoe jij je nu voelt over Weight Watchers zo voelde ik me de eerste keer ook. Ging me zo makkelijk af. Nu heb ik er meer moeite mee.. Stomme hormonen 😛

 • Femke 1 september 2017 at 23:00

  Goed bezig!! Heel knap
  Ik zag zaterdag al echt verschil
  ?