low-budget Mommy Stuff Shoptip

Hoe koos ik mijn “partner in crime”

31 augustus 2017
Ik vind dat toch altijd zo lastig. Hoe kies ik nou mijn “partner in crime”, mijn favoriete gadget, mijn “ik-kan-niet-zonder-jou”…mijn telefoon bedoel ik dan natuurlijk. Een tijdje geleden koos ik na een lange periode voor mijn nieuwste grote liefde. Het is nog steeds dikke mik tussen ons. Maar hoe maak je de keuze…ga je voor een “lange vaste relatie” of toch voor een “latrelatie”?

Wanneer je een nieuwe telefoon wilt, zoals mij. Dan wil je natuurlijk het liefst het nieuwste model, met alle toffe nieuwste features. Als het even kan zónder extra kosten, gratis nummerbehoud en een voordelig abonnement. Of je koopt hem nieuw, maar dan ben kost het je al snel een rib uit je lijf. Je kunt dus op twee manieren je nieuwste liefde aanschaffen.

Twee opties

Optie 1; Je sluit een abonnement naar keuze af, waarbij je (hopelijk) niet al te veel voor je toestel hoeft bij te betalen en ben een jaar of twee zoet met elkaar.

Optie 2; je koopt een los toestel (het liefst je favoriet) en sluit een Sim-only abonnement af.

Omdat ik zelf nauwelijks bel of sms (praktisch nooit…ik gok zo’n 10 min/5 sms per maand), maar wel veel gebruik wil maken van internet heb ik gezocht op de voordeligste deal. Na wat kijken en vergelijken zag ik al snel dat ik met mijn toestel en mijn persoonlijke bel/sms/internet gebruik, inclusief toestel uitkwam op een x bedrag voor 2 jaar. Daarna rekende ik uit hoeveel het mij zou kosten wanneer ik hetzelfde toestel los zou kopen in combinatie met een Sim-Only abonnement voor dezelfde tijdsduur. In totaal scheelde dat toch een paar honderd euro. Mijn keuze was dus snel gemaakt en koos ik voor het abonnement inclusief toestel.

Ideaal!

Als ik het terugkijk heb mijn keuze eigenlijk altijd op deze manier gemaakt: de opties tegen elkaar afgewogen. Toen mijn vorige abonnement met mijn geliefde Samsung telefoon verlopen was én deze zelf nog prima functioneerde ben ik overgestapt naar een super goedkoop Sim-Only abonnement van slecht 15 euro per maand. Ideaal!

Ik ben trouwens groot Samsung fan. Vooral het Android besturingssysteem én het feit dat hij niet kapot valt (wat echt een wonder is, aangezien hoe vaak ik mijn telefoon laat vallen) zijn voor mij een echte win-win! Nu ik ben overgestapt naar een Huawei toestel merk ik eigenlijk geen verschil en dat vind ik wel fijn. Het voelt meteen vertrouwd.

Deze manier van vergelijken en beslissen vind ik zelf erg handig, zeker omdat er zooooo veel keuze is aan abonnementen, deals, acties en verschillende toestellen. Ik kreeg al de zenuwen bij het idee dat ik een nieuw abonnement af moest sluiten, maar gelukkig was ik er op deze manier sneller uit dan ik dacht.

Hoe kies jij voor een nieuw telefoonabonnement? 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Roelina 1 september 2017 at 08:59

    Waarom is iedereen zo laaiend over Huawai… ik zou bijna mijn geliefde de bons geven (ik ben verknocht aan mijn iPhone namelijk)