About Me afvalrace Beauty Janske's Afvalrace Mommy Stuff Personal

Persoonlijk – Waarom ik nooit 100% gelukkig ben…

30 augustus 2017
Ja, je leest het goed. Ondanks dat ik geniet van het leven, positief ben ingesteld en (bijna) altijd vrolijk ben…voel ik mij nooit 100% gelukkig. Zo lang als ik het mij kan herinneren is dit altijd zo geweest en daar baal ik van. Ik ben er klaar mee en ik ben er nu voor aan het zorgen daar snel verandering in komt.

Ik ben een echte levensgenieter en probeer zo bewust mogelijk alle grote en kleine genietmomentjes in mij op te nemen en hier voor de volle 100% van te genieten. Dit lukt mij aardig en zeker sinds mijn heftige auto ongeluk in Amerika voelt voor mij iedere nieuwe dag een cadeautje. Maar toch staat er altijd iets in de weg. Iets wat mij altijd belemmerd in het écht gelukkig zijn.

Nou vraag je je natuurlijk af, wat is dat dan?

Ik ben te dik. 

Jep… het is geen nieuws, iedereen ziet het, iedereen weet het. Maar het is voor mij altijd letterlijk en figuurlijk als een blok aan het been geweest.

Als kind was ik al onzeker over mijn lijf. Ik was echt toen nog niet dik, maar ik ben wel altijd zwaarder geweest dan gemiddeld. Dit maakte mij toen al onzeker. Over zwemmen in badpak of bikini want wat vinden anderen van mij. Krijg ik wel ooit verkering, want wie wil er nou mijn vriendje zijn?

Is er een feestje of een belangrijke dag…wat trek ik aan? Wat staat er wel of niet? Maakt het mij niet te dik?

Sommige winkels hoef ik niet eens naar binnen te lopen, want daar hebben ze mijn maat niet eens. Best frustrerend is dat. Of huilen in het pashokje bij de lingeriewinkel omdat geen enkele BH goed past.

Ik heb het allemaal meegemaakt. Verschrikkelijk. En zo ontzettend zonde!

Mama zijn

Sinds ik mama ben heb ik het wel wat meer los kunnen laten. Mijn kinderen zijn mijn trots en met deze twee cuties aan mijn zijde is er genoeg afleiding. Ondanks dat mijn lijf er (zeker na mijn tweede) zwangerschap er niet meer flatteus uitziet (het is echt hopeloos) accepteer ik het en is het dat allemaal waard geweest. Ik ga daarom ook gewoon wekelijks zwemmen met de meiden en ben dan ook echt niet bezig met hoe ik er uit zie, maar geniet van het moment met de meiden.

Maar ondanks alle leuke en mooie dingen die ik meemaak, zoals alle bijzondere momenten met mijn gezin, vrienden en familie. Of zelfs wanneer ik de Backstreet Boys weer eens ontmoet (al komt het dan toch aardig in de buurt)…kan ik  het nooit helemaal loslaten. Dat gevoel. Het feit dat ik te dik ben. Het zit mij gewoon altijd, letterlijk en figuurlijk in de weg.

Onderweg naar 100%

Daarom ben ik er nu klaar mee en wil ik voor de 100% gelukkig kunnen zijn. Ik wil nu ook wel eens weten hoe dat voelt. Inmiddels ben ik zo’n anderhalve maand bezig met Weight Watchers. Bij iedere kilo die ik verlies voel ik mij langzaam maar zeker steeds gelukkiger worden. Ik heb meer energie en begin nu (na -8,4 kilo) ook al echt verschil te voelen en zien.

Iemand anders die ook overgewicht heeft of heeft gehad zal zich waarschijnlijk wel herkennen in dit gevoel. Dit gevoel wat nóg meerdruk op je schouders legt. Ik wil er van af en ik ga mijn stinkende best doen om mijn doelen te behalen zodat ook ik binnenkort voor de volle 100% gelukkig kan zijn.

Ben jij 100% gelukkig of herken jij dit gevoel ook? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 30 augustus 2017 at 06:42

  Ik herken het zeker! Weer alleen niet of afvallen ervoor zorgt dat ik me 100% gelukkig voel maar wel dat ik me gelukkiger ga voelen! En wauw meis -8,4 kg echt super goed bezig!! Hier gaat het minder hard helaas maar ook dat komt wel goed!

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:27

   100% zal ook niet perse lukken, maar dat het mij niet altijd belemmerd zou fijn zijn. Wij komen er wel!

 • Maaike 30 augustus 2017 at 07:27

  Je bent een topper Jans vergeet dat niet! Ik heb me ook lang zo gevoeld en ik wil ook graag wat kilo’s kwijt. Echter heb ik besloten om mijn kledingmaat en het getal op de weegschaal niet te laten bepalen hoe ik me voel. Als ik dat doe word ik pas ECHT ongelukkig. Dus ik draag waar ik zin in heb en verder doe ik gewoon mn best om goed en gezond te eten en voldoende te bewegen.

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:27

   Ik kan het gelukkig steeds beter loslaten, maar het is en blijft altijd in mijn gedachten…

 • Jacqueline 30 augustus 2017 at 07:48

  Wat vervelend dat je je daardoor niet 100% gelukkig kan voelen. Ik ben niet altijd blij met mijn dikke, slecht functionerende lijf, heb ook echt wel flinke dips gehad wat dat betreft. Maar kan wel zeggen dat ik 100% gelukkig ben en dat zou ik jou (en ieder ander) ook zo gunnen.
  Ik denk echt dat je je geluk zelf kunt bepalen, los van die kilo’s.

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:29

   Dat denk ik ook wel hoor. Al is het voor mij altijd een gevoel geweest wat ik niet even uit kon zetten…helaas.

 • roelina 30 augustus 2017 at 08:29

  Wat een mooi openhartig verhaal. En 8,4 kilo al. Goed bezig. Ik hoop dat je gauw je 100% geluk vindt. Al denk ik dat wij vrouwen (ik altans) nooit helemaal 100% gelukkig kunnen zijn… er is altijd wel iets.

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:29

   Dat denk ik ook…het zou alleen fijn zijn als mijn gewicht er geen oorzaak voor is dat het minder voelt.

 • Tamara 30 augustus 2017 at 10:24

  ja hoor… ik was 10 en woog 72 kg. Toen ben ik met een dietiste afgevallen naar 62 kg, maar heb weet niet beter dan ik werd gepest met mijn gewicht. En ik was ook vreselijk onzeker. Het stomme is dat ik nu misschien niet enorm dik ben, maar me nog altijd vreselijk onzeker voel. Ik maak me altijd druk om wat andere mensen over me denken. Zit er misschien ergens een knopje dat dat uit kan schakelen? Mijn gewicht blijft altijd een punt, maar ik heb gewoon met mezelf afgesproken dat ik geen grotere maat kleding koop, dus als alles weer eens wat strakker zit moet ik weer even aan de lijn doen. Daarom doe ik ook mee met jouw lijnpoging… weer een poging om beter in m’n broek te passen en hopelijk een manier te vinden om dat zo te houden. Maar ik herken het absoluut!! Altijd onzeker… 🙁

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:30

   Fijn dat we niet alleen zijn. Knap dat je het zo volhoudt!

 • Maaike de Gruijter 30 augustus 2017 at 10:40

  ? knuffel voor jou en knap dat je zo openhartig bent! Xx

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:30

   Dankjewel moppie!

 • Karen 30 augustus 2017 at 11:45

  Tip: volg op Instagram @mayralouise
  Je bent een hartstikke mooi mens. Met of zonder extra kilo’s. En ik snap het wel hoor, ik heb ook wat extra kilo’s die me in de weg zitten, maar ik probeer daar mijn geluk niet van te laten afhangen. Dikke X voor jou en je bent op de goede weg, toch?

  • Janske 30 augustus 2017 at 12:31

   Klopt, ik kan het ook steeds beter loslaten en hoop dat het over een tijdje geen invloed meer op mij heeft 🙂

 • Dineke 30 augustus 2017 at 13:19

  Wat ben je al goed op weg! Ik sta sinds vorige week ingeschreven bij een sportschool en ga onder begeleiding proberen af te vallen. Ik ben het nog niet helemaal eens met haar dieet plan, (100 gram eiwit is wel erg veel, geen kha) maar ik ga mijn best doen. Dat ongelukkige ken ik wel. Ondanks dat ik mijzelf ook altijd wel positief heb gevonden is het nooit goed genoeg. Middels emdr proberen daar wat aan te doen. Succes
  Dineke

  • Janske 30 augustus 2017 at 15:18

   Wat goed zeg! Succes jij ook ?

 • Annemarie 30 augustus 2017 at 16:38

  Lieve Janske,
  Ik ken je eigenlijk niet, maar lees net je blog en er zijn wel 1.000 dingen die ik tegen je wil zeggen. Sowieso dat je super bezig bent, wat betreft afvallen, maar ook als het gaat om positief en gelukkig zijn. En dat ik het gaaf vind dat je er voor 200% voor gaat.
  Ik hoop dat je niet vergeet te genieten van alle mooie stappen die je nu al zet. Wees heel trots op jezelf. En als je een slechte dag hebt, kijk dan eens waar je vandaan komt.
  En ik weet niet wat je allemaal al doet of gedaan hebt, maar misschien kun je eens kijken hoe het komt dat je tot nu toe te zwaar was. Daar ligt ook de oplossing voor jou.
  Ik ben zelf 30 kilo afgevallen, en veel gelukkiger nu. Maar dat ligt niet aan mijn gezonde gewicht. Dat ligt aan het feit dat ik altijd at als ik niet lekker in mijn vel zat en nu beter weet wat ik dan het beste kan doen. Bij mij heeft mijn mijn geluk meer te maken met zelfliefde en respect. Dat ik nu een gezond gewicht heb is een mooie bonus zeg maar.
  Succes met jouw proces en mocht je wat willen vragen, feel free. Ik heb ondertussen veel ervaring met afvallen vanwege mijn eigen projectje en omdat ik een tijdje Voeding en Diëtetiek gestudeerd heb. Ik denk graag mee. Zet hem op!!

  • Janske 31 augustus 2017 at 08:57

   Ik kan het ook steeds meer loslaten en ik geniet ontzettend veel. Maar nu ben ik er klaar mee en wil ik deze onzekerheid voor eens en altijd kwijt. ?

   • Annemarie 31 augustus 2017 at 10:37

    That’s the spirit! Zet hem op!!

    • Janske 31 augustus 2017 at 10:44

     Dankjewel! 🙂

 • Jenny 30 augustus 2017 at 17:06

  Super stoer dat je dit durft te zeggen!
  En zo goed dat er al zoveel af is! Je zag het ook echt op de foto’s van Coco’s feestje.
  En ja ik herken het gevoel zeker, maar met elke kilo minder en de complimenten voel ik mijzelf een stuk beter. En dat stimuleert enorm.
  En tis niet dat je hiervoor niet gelukkig was, maar lekker in je vel zitten is toch wel belangrijk. 😉 Ga zo door! ?

  • Janske 31 augustus 2017 at 08:55

   Dus dat. Ik ben ontzettend gelukkig alleen zit dit mijn altijd in de weg…

 • Denise 31 augustus 2017 at 07:54

  Herkenbaar. Ik heb er sinds 2012 20 kilo vanaf gekregen en ben nu aan het sporten en probeer goed op mijn eten te letten om de laatste 10 kilo eraf te krijgen. Hopelijk levert dat mijn laatste 10% geluk op.

  Maatje 36 hoef en krijg ik ook niet meer. Maar als ik een keer iets leuks bij de only kan kopen ben ik happy!

  Succes!

  • Janske 31 augustus 2017 at 08:54

   Wat knap! Ik I wil niet eens maatje 36…volgens mij denkt dan iedereen dat ik ziek ben.. Een maatje 42 zou ik al geweldig vinden.

 • Malou 31 augustus 2017 at 15:17

  Best herkenbaar ja.. Knap dat je er al zoveel af hebt, ik ben jaloers!

  • Janske 31 augustus 2017 at 15:21

   Dat kun jij ook Malou, dat weet ik zeker! 🙂