Baby Adventures Kids Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 1 jaar

26 augustus 2017

Lieve Coco,

Hieperdepiep hoera! Vandaag ben jij alweer 1 jaar! Je bent geen baby meer, maar een hele vrolijke dreumes. Wat hebben we uitgekeken naar jouw komst en wat hebben we ontzettend veel van je genoten het afgelopen jaar. Je bent zo’n heerlijk en makkelijk kindje. Altijd vrolijk, een goede eter, slaper en groeit goed. Steeds beter leren we je kennen en oh, wat ben je leuk!

Ik moet zo vaak om je lachen wanneer je uit volle borst als een metalhead keihard ‘ettuuhhhh’ bijna grungend schreeuwt. Eten is echt jouw ding. Je lust alles en wilt het liefst de hele dag eten. Logisch daarom ook dat je eerste woordje ‘eten’ was. Naast ‘eten’ zeg je ook al ‘papa’, ‘appel’ ‘oh ohhh’ en iets wat op ‘meme’ lijkt. Je hebt zo’n lief stemmetje en ook de mooiste glimlach. Met je stralende blauwe ogen verwarm je de hele ruimte. Je pakt iedereen in met een grote glimlach met je schattige tandjes in je mondje. Na twee tandjes onder zijn er nu ook twee hoektandjes boven aan het doorkomen. Nog even en je lijkt wel een mini Dracula, hihi.

Het kruipen en tijgeren gaat ook steeds sneller, je gaat als een speer door de kamer heen. Ook wil je jezelf optrekken en ga je al bijna staan. Lopen proberen we ook al samen en kleine stapjes kun je al een beetje. Leuk dat je dat vindt. Dan kraai je het uit.

Je grote zus Lola is ook zo gek op jou. Jullie kunnen al steeds beter “samen spelen”, al krijg je het soms zwaar te voorduren. Zo’n grote zus hebben valt echt niet altijd mee. Dan ligt ze weer boven op je of knuffelt ze nét iets te hard. Ook je speelgoed wordt regelmatig door Lola “geleend”. jij lijkt (bijna) alles nog prima en leuk te vinden. Meestal zit je er bij te lachen en laat je alles gewoon gebeuren. Gelukkig ben jij een stoere meid en heb je al heel wat blauwe plekken zonder te huilen in ontvangst genomen.

Zo heerlijk tevreden ben je. Je speelt graag met de blokkenstoof en leest graag boekjes. Een rommeltje maken kun jij als de beste. Soms zit je zo fijn te spelen dat we even vergeten dat jij er ook nog bent. Dan voel ik mij schuldig en vraag ik mijzelf af of ik je wel genoeg aandacht geef. Volgens mij vindt jij alles wel prima, want je bent altijd zo tevreden.  Zo lang je maar op tijd ‘etuuuhh’ krijgt, haha.

Dankjewel lieve, lieve Coco. Voor dit bijzondere eerste jaar met jou in ons midden. Wat boffen wij met jou, lieve schat!

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 26 augustus 2017 at 07:05

  Ahh prachtig! Gefeliciteerd lieve Coco, wij komen dadelijk gezellig een feestje vieren.. Dikke kus alvast van je vriendinnetje Fay en vriendje Milo. En lieve mama geniet ervan vandaag he.. Je hebt dan misschien geen baby meer maar nu wel een pracht van een dreumes! Dikke knuffel van mij ❤️

 • Marieke 26 augustus 2017 at 07:46

  Van harte gefeliciteerd met je mooie dreumes!! Maak er een mooi feestje van vandaag.

 • Yolanda 26 augustus 2017 at 08:13

  Gefeliciteerd ! Maak er een mooi feestje van 🙂

 • Stefanie 26 augustus 2017 at 10:13

  Van harte gefeliciteerd met Coco!! Maak er een mooi feestje van vandaag!