afvalrace Beauty My Adventures Personal

Mama’s Afvalrace – Update #3 – Het gaat niet vanzelf

24 augustus 2017
Zes weken zijn we samen bezig en we weten allemaal dat het niet vanzelf gaat, dat afvallen. We moeten er allemaal stuk voor stuk kei hard onze stinkende best voor doen om die ongewenste kilo’s kwijt te raken. Hoe ging het de afgelopen twee weken met ons?

Met ups en downs zijn de afgelopen twee weken voorbij gevlogen. Van vakanties tot etentjes, er was altijd wel een “goede” reden waarom we even minder goed ons best deden in onze strijd. Maar…de meeste van ons herpakten zich daarna weer en gingen opnieuw hard aan de bak. Iets wat we voorheen (waarschijnlijk) niet hadden gedaan. Helemaal top dus!

Ook delen we hier handige tips en recepten (en aan elkaar via onze groepsapp). Fijn, zo samen afvallen. Zo hoef je het niet helemaal alleen te doen. Ook de partners van sommige dames zijn al “fanatiek” mee aan het afvallen. Die van mij ook en ik vind dat zo super tof! Het helpt ook echt als je het samen met je partner (of gezin) kunt doen.

Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.
Janske

hmmm bananen pannenkoekjes met blauwe bessen.

Gewicht na 6 weken: 96,1 kg (in ochtend) dus -7,4 kg in 6 weken. In de afgelopen twee weken ben ik 2,2 kg afgevallen. Ik begin nu toch wel te merken dat mijn kleding ruimer zit.

Eventuele bereikte mijlpalen: Mijn broeken zakken af! Eindelijk heb ik mijn oude stapel broeken boeven uit mijn kast gevist en kan ik “shoppen” in mijn eigen winkeltje. Zo tof!

Moeilijke momenten: feestjes met tafels vol lekkers…twee keer gekozen voor alleen de slagroomtaart. Verder niets. Volgende keer toch kiezen voor iets wat minder punten kost. Zonde eigenlijk.

Trots op: Dat ik ga voor mijn doel en hier keihard mijn best voor blijf doen. Yes!

Een boodschap voor jezelf: Ga er voor… je weet waar je het voor doet!Oja, en minder Cola Light gaan drinken!

Tips voor de andere kanjers: Lukt het vandaag even niet, morgen begin je gewoon weer opnieuw. Als ik dit kan, kun jij het ook!

Femke

Gewicht na 6 weken: 78.4kg bij start 78.5kg (ga terug naar start gevoel….)

Eventuele bereikte mijlpalen: Dat ik vandaag weer de draad opgepakt heb en meteen mijn eigen traktatie op het werk niet genomen heb (iets van chocolaaaaaa)

trotse / moeilijke momenten: ik ben op vakantie geweest en mijn kilo s schijnbaar ook want ze zijn allemaal weer mee terug gekomen.

Dammm de eerste week van mijn vakantie ging goed (toen waren we nog thuis). Maar vanaf toen ging het mis. Niet zo eens heel gek gedaan zelfs veel bewogen maar wel overdag wit stokbrood ipv volkorenbrood savonds een wijntje een nootje of stuk chocolade. ….De kilo s komen er natuurlijk niet vanzelf aan.

Een boodschap voor jezelf: hup de draad weer oppakken…

Tips voor de andere kanjers: ga niet op vakantie?!

Jenny

Huidige gewicht 81,4 (0,6 kg aangekomen)

Jenny’s taarten

De foto hierbij zegt al genoeg!

Ik was jarig vorige week (31!) en ik heb een smerig lekkere cheesecake en red velvet taart gemaakt om te trakteren om mijn werk. Dat was dus ook de laatste keer, er was bijna niemand i.v.m. de vakantie periode. Dus 2 halve taarten weer terug naar huis ’s middags. Komt vast wel iemand vanmiddag.. Jeej m’n schoonzus! Wil geen taart… ‘S avonds komen er gelukkig nog 2 vrienden die wel taart willen.

Maar ik zit met de chips, drank en overgebleven taart. En ik merk dat ik mijzelf verheug op een stukje taart, borrel en chippie. Manlief gaat het weekend ook de hort op en zit ik weer alleen… Ach het is toch weekend? Dan mag ik ook wel iets.

NEE!!! Zo moet het dus niet! Ok weer even terug naar de beginselen. Trots dat ik dat besef en niet door ga ik mijn slechte eetgewoontes. En tussen het zondigen door wel gezond blijf eten! Want al die complimenten over m’n “nieuwe” figuur daar ben ik ook best trots op en die wil ik graag behouden.

De afgelopen 4 weken was ik wel aardig op gewicht gebleven, maar nu ik wil ik onder die 80 kg komen voor we op vakantie gaan (over 2 weken). Dan heb ik een “buffer” ..

Dus ja dames, ups and downs, what else is new in life! Succes zet hem op!

Maaike

Gewicht na 6 weken: -2 kg

trotse / moeilijke momenten: Ik ben er trots op dat ik in een verschrikkelijk moeilijke periode toch ben afgevallen en er in ieder geval de beweging de goede kant op heb gezet.

een boodschap voor jezelf: Tijdens de vakantie het niet te gek maken. Natuurlijk mag een extraatje best, maar dat hoeft echt niet iedere dag en vakantie is ook leuk zonder extraatjes qua eten.

tips voor ​de a​ndere ​ kanjers​: ​In moeilijke tijden met heel weinig tijd om te koken vond ik de maaltijdsalades van de ah erg fijn, gezond en geen tijd nodig om te maken. Beter en lekkerder is vers maken, maar dat zat er even niet in dus dan maar dit.

Kathleen

Aangezien het de eerste weken echt onmogelijk was om me volledig te geven in mijn afvalrace (wegens vakantie in Engeland en weekendje weg naar het mooie Groningen/Giethoorn), ben ik sinds 16/8 pas écht van start gegaan.

Kathleen

Startgewicht: 16/8: 73,7 kilo Gewicht op 22/8: 71,5 kilo (-2,2 kilo)

Eventuele bereikte mijlpalen: Ik wou op korte tijd de kilo’s af zijn die ik tijdens mijn vakantieperiode was bij gekomen en dat is mij gelukt op 6 dagen tijd

Doel voor de komende update:  2x per week een sportmoment inlassen!!

Trotse/moeilijke momenten: Geen moeilijke momenten sinds mijn nieuwe start. Ik weeg mij elke morgen en ik werd elke morgen beloond wat erg motiverend werkt uiteraard! En ik heb me afgelopen zondag getrakteerd op een heerlijk ijsje

Boodschap voor jezelf: Na een zéér valse start, heb ik nu het goede ritme terug gevonden… dagelijks wegen houdt me alert!

Tips voor de andere kanjers: Probeer je bord goed te verdelen: 1/2 groenten 1/4 rijst/pasta/aardappelen 1/4 vis/vlees of vervangers. En aan allen héél véél succes gewenst de komende periode!!

Tamara

Gewicht na 6 weken:  jaaaaaaaah!! 1,5 kg afgevallen!! (is de eerste keer dat ik kon wegen omdat er natuurlijk vakantie tussen zat, dus nu -1,5 in 6 weken… ach met vakantie erbij ben ik daar best trots op!)

trotse / moeilijke momenten: dat ik m’n man overgehaald heb om mee te doen! Samen sta je nog sterker!

een boodschap voor jezelf: ook gezond eten is super lekker!

tips voor de andere kanjers: ik vind het echt geweldig dat m’n dochter ook echt super geniet van mijn gezondere maaltijden! Vooral het avondeten vindt ze superlekker!

Albertine

Zoals ik de vorige update al zei, heb ik het lijnen in de vakantie laten varen…heel erg zeg maar…

Eigenlijk ben ik het schoolvoorbeeld van het “jojo-effect”…

Maandag is de knop weer omgegaan…

Maandagmorgen 93.4 kg (was te verwachten…)

Woensdagmorgen 91.7 kg (net iets onder het startgewicht toen ik samen met jullie begon)

Goede nieuws is dat het knopje vrij gemakkelijk omging dit keer, dus geen zeebanket, stroopwafels of chipjes voorlopig…maar gezonde dingen…zoals op de foto… PS wat je op de foto ziet is MAGERE melk..MAGERE yoghurt en MAGERE filet americain…

En als tip voor de anderen: heb je weleens last van een moeilijkere stoelgang omdat je minder vettig eet? Neem eets ontbijtkoek waar “minder suiker” op staat… moet je voor de grap eens lezen hoeveel vezels daarin zitten als je er een verpakking van gewone ontbijtkoek naast houdt…

Yolanda

Afgevallen: 1 1/2 kilo. Het gaat langzaam, maar het gaat de goede kant op.

Mijlpaal/ Trots: Voel me gewoon letterlijk lekkerder in mijn vel. Komt ook door het hardlopen.

Tip deze week: Dit werkt bij mij: niet nog een keertje opscheppen met het avondeten, hoe lekker het ook is, 1 bord vol is genoeg. En géén toetje.

Tip van de week: Bewoog je tijdens je vakantie meer dan thuis? Probeer dit thuis ook vol te houden!

Lees hier onze vorige update.

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 24 augustus 2017 at 06:53

  Wauw Janske wat ga je lekker zeg!!
  Wat ik mezelf probeer voor te houden telkens wanneer ik iets eet is het volgende: wat voor cijfer geef ik dit voedsel? Als het minder dan een 8 is dan stop ik het dus niet in m’n mond want dan is het sowieso niet waard! Oh en drink je kilo’s er niet aan. Ik drink alleen 0 punten drankjes en heel soms reserveer ik dus wat punten voor een wijntje ofzo.

  • Janske 24 augustus 2017 at 10:22

   Dat is inderdaad slim, om je eten een punt te geven. Ik deed het ook een beetje, is het waard om dit te eten voor de hoeveelheid punten? Iets waar je voorheen nooit over nadacht (en waarom het ook niet goed ging)

 • Jenny 24 augustus 2017 at 07:02

  WoW Janske jij gaat echt super!!
  En alle andere dames ook allemaal wat kwijt, super kanjers ?

  • Janske 24 augustus 2017 at 10:22

   Dankjewel Jenny *bloost*

 • Gerdi 24 augustus 2017 at 08:56

  Wat goed Janske! Hou vol, je kunt het.

  • Janske 24 augustus 2017 at 10:22

   Yesssss!

 • Karen 24 augustus 2017 at 09:12

  Wat goed dat je het samen doet. Ik wil ook 3 kilo kwijt. Dat doe ik door geen brood meer te eten (alleen in het weekend) en veel te bewegen. En ik ben ik iets nieuws aan het proberen voor mijn blog en dat werkt. Heel bizar. Vertel ik binnenkort wel meer over.

  • Janske 24 augustus 2017 at 10:23

   Ik ben benieuwd! Het gaat je zeker lukken! 🙂

 • Annemarie 24 augustus 2017 at 10:03

  Leuk om te lezen zeg! Die struggles zijn zo herkenbaar ook. Ik was ooit 30 kilo zwaarder dan ik nu ben, maar door elke keer kleine doelen te stellen en deze te behalen, ben ik telkens mijn grenzen gaan verleggen. Dat zou ook mijn tip zijn aan jullie (als dat mag ;)): probeer één ding tegelijk aan te pakken, en pas als je dat onder de knie hebt, dan kun je door naar de volgende stap. Dat is – denk ik – de sleutel naar een blijvend resultaat. Zet hem op allemaal, ik ga jullie volgen!

  • Janske 24 augustus 2017 at 10:23

   Tips zijn altijd welkom Annemarie 🙂 30 kilo…wauw! Super knap zeg. Goede tip ook. Dankjewel 🙂

   • Annemarie 24 augustus 2017 at 10:32

    Graag gedaan! Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar mijn blog komt niet mee. Daar staan nog veel meer tips op, en foto’s van mijn transformatie (ter inspiratie ;)). Heel veel succes!!!

    • Janske 24 augustus 2017 at 10:33

     Nu wel zie ik 🙂

 • Femke 24 augustus 2017 at 13:20

  Super goed Jans! ? En de rest ook☺️

  • Janske 24 augustus 2017 at 23:34

   Jaaa! Allemaal super goed gedaan 🙂

 • Nicole 24 augustus 2017 at 13:35

  Jeetje, wat goed allemaal! Van iedereen, knap hoor, dames!

  • Janske 24 augustus 2017 at 23:35

   Dankjewel namens ons allen, Nicole! x

 • Kathleen 24 augustus 2017 at 20:08

  Super van je Janske!!! Deze afvalrace geeft je vast superveel motivatie… blijven volhouden. Ook aan de andere kanjers (incl mzelf 🙂 ) blijven volhouden dames, we komen er samen wel, ik ben er zeker van!!!

  • Janske 24 augustus 2017 at 23:36

   Het helpt enorm mee inderdaad. Zo fijn om het samen te doen 🙂 Ik weet zeker dat we het samen ver gaan schoppen! Yes!