Kids Lola Loves

Lola Loves #10 – Lola’s favoriete Netflix kinderseries

23 augustus 2017
Lola’s favoriete momenteel is TV kijken. Oops! Dit betekent echter niet dat mevrouwtje de hele dag zit te Netflixen, maar… ze heeft inmiddels wel haar favoriete series. Vandaag deel ik Lola’s grote favorieten!
Vierkante oogjes

‘Mag ik telefisie kijkeeennnnn…mag ik telefisie kijken mama….ik wil telefisie kijkeeeennnn’, hoor ik Lola regelmatig door de woonkamer roepen. Lola heeft een nieuwe hobby, teleFisie kijken. Misschien komt het door de regen, of omdat ik na 100 keer het gezeur zat ben…maar tegenwoordig lijkt de TV toch steeds vaker aan te staan. Hoera voor Netflix, want we kunnen altijd iets leuks kijken op TV. Lola kan ik gerust een paar uur voor dat grote scherm zetten als ik dat zou willen. Af en toe hoor ik dan, ‘Mama, ik moet plassen’, waarna ze mij de afstandsbediening geeft zodat ik op pauze kan drukken.

Ik probeer het wel een beetje onder controle te houden zodat mevrouw geen “vierkante oogjes” krijgt, zoals ik haar soms waarschuw. Dat kijkt ze mij verbaasd aan, haha. Inmiddels heeft ze dus al verschillende TV-programma’s kunnen kijken. Vandaag deel ik Lola’s (3) favoriete Netflix Series van de afgelopen maanden.

samen tv kijken

Doc McStuffins

Met kop en schouders boven de rest staat op één haar favoriete serie Doc McStuffins. Dottie is een zesjarig meisje wat graag net als haar moeder dokter wilt worden. Samen met haar favoriete knuffelvriendjes Nellie, Stuffy, Lammie en Bibber, maakt ze speelgoed weer beter in haar speelgoedziekenhuis. Wanneer er een knuffel geholpen moet worden roept ze altijd ‘Tijd voor een check-up’, iets wat Lola nu ook regelmatig roept, haha. Ze kent alle liedjes al uit haar hoofd én kreeg van ons zelfs alle vriendjes als poppetjes cadeau. Zo schattig!

Buurman & Buurman

Echt totaal anders (en jeugdsentiment) zijn Buurman & Buurman. Lola kan zo lachen om het gestuntel van deze twee klussers. Ik weet nog dat ik hier als klein kindje ook naar keek. Lola vindt het prachtig en hoor ik soms hard lachen als er weer iets flink misgaat bij Buurman en Buurman.

Peppa Pig

Peppa Pig is een vrolijke biggetje wat dol is op in de modder rollen. Samen met haar papa, mama en broertje George beleefd ze de vrolijkste avonturen. De serie is super leuk voor de allerkleinsten, eenvoudig getekend met simpele verhaaltjes. Lola smult er van.

Dora

Iets spannender en uitdagender zijn de avonturen van Dora. Dora gebruikt ook Engelse woorden en uitdrukkingen en is veel interactiever. Lola begint nu steeds meer “mee te doen” wanneer ze Dora kijkt. Voorheen zong ze alleen mee met de liedjes. Lola moet Dora helpen om de goede weg te vinden door antwoorden te vinden op vragen en problemen. Samen met de Lola, haar aapje Boots en haar pratende rugzak en pratende kaart vindt Dora altijd de goede weg. Dora is erg nieuwsgierig en wil alles weten over de dieren, bloemen en planten van het oerwoud. Erg interessant en leerzaam dus.

Is jouw kind ook zo dol op TV kijken? Wat kijkt hij/zij het liefst?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole
  Twitter:
  23 augustus 2017 at 07:41

  Staat Dora ook op Netflix? De speelgoeddokter is hier ook favoriet! Buurman en buurman heb ik nooit gekeken vond ik echt niks en Fay kijkt t ook niet haha
  Nicole recently posted…Shoplog Primark H&M en ZaraMy Profile

 • Nicole
  Twitter:
  23 augustus 2017 at 08:02

  Hier is Mickey Mouse clubhuis favoriet en ook speelgoeddokter. Maar die gaan allebei 12 september van Netflix af. Help! Gelukkig kijkt hij nu ook graag True en het regenboogrijk (of zoiets)
  Nicole recently posted…Wil ik eigenlijk wel zoveel online delen?My Profile

 • Iris 24 augustus 2017 at 10:25

  Brandweerman Sam 7, brandweerman Sam 8 en brandweerman Sam 9. Oja, en de film van brandweerman Sam
  😉

 • Roelina
  Twitter:
  24 augustus 2017 at 11:39

  Ja hoor de speelgoeddokter ook hier. Dora zo af en toe. En veder is Pieter konijn hier ook een van de favorieten. Het wisselt steeds. En ook onze peuter is ook enorm tv verslaafd, Vond het eerst een ramp, maar acht, hij pikt er nog wel wat van op ook. Tweede zoon is totaal anders, die is nog geen 5 minuten voor de TV te houden. TV kijken heeft ook zo zon voordelen (zeg ik opvoedonverantwoord, haha)

 • Fanvanbosbloemenkindjes 26 augustus 2017 at 15:59

  True en het regenboogrijk!