About Me afvalrace Mommy Stuff My Adventures Personal

Janske’s afvalrace #2 – Drie keer friet | eerste mijlpaal bereikt

18 augustus 2017
Inmiddels ben ik 5,5 weken bezig en ik neem jullie mee in de afgelopen twee weken in mijn strijd tegen de kilo’s. Het ging niet helemaal zoals de bedoeling was. Deze week at ik namelijk maar liefst drie (!) keer friet in één week. Oops!  Gisteravond stond ik voor de vijfde keer op de weegschaal bij de Weight Watchers cursus. Viel het mee of viel het tegen wat er op de weegschaal stond?
Best frustrerend

De afgelopen twee keer woog ik bij het wegen ’s avonds op de weegschaal bij Weight Watchers veel meer dan ik had verwacht. Het stomme was ook nog dat ik een uur later naar het toilet ging, waarna de weegschaal zowaar 0,3 kg minder aangaf. Zo ook weer gisteravond. Super frustrerend vond ik dat zeg. Ik weet dat het maar cijfertjes zijn, maar toch baalde ik er van. Zo stom!

Op mijn Weight Watchers App houd ik dagelijks al mijn voeding bij in de vorm van punten. Zo kan ik precies zien hoeveel punten ik nog over heb die dag. Ook noteer ik mijn bewegingsmomenten om te zien of ik genoeg beweeg gedurende die week. Ik zag dat ik afgelopen week een stuk minder heb bewogen dan de week daarvoor. Ik denk dat het vooral komt door het slechter weer waardoor we minder buiten zijn geweest. Dit is dus wel een puntje waar aan gewerkt mag worden.

Drie keer friet eten

Zo at ik de eerste weken helemaal geen friet meer, nu at ik het zelfs drie keer in één week. Oops! De eerste keer was een soort van “noodzaak” omdat de groentefrietjes beschimmeld bleken te zijn toen ik ze in de pan mikte (ja, nog voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum…tsssss). Toen hadden we niet veel keus meer én waren we zo ontzettend “hangry” dat we besloten frietjes te bakken. Ik hield mij wel in en bleef nog aardig in de buurt van mijn maximaal aantal punten van die dag.

De tweede keer was twee dagen later, bij de open air show van Bryan Adams. Samen met mijn vriendinnetje Sara genoot ik met een hoofdletter G van versgebakken frieten en een overheerlijke hamburger. Met minder mayo trouwens. Maar, oh, wat hebben we gesmuld! Daarna hebben we flink gedanst op onze favoriete Golden Oldies als “18 till” I Die” en de frietjes er (bijna) weer vanaf gedanst. Ha!

Taco Bell

De derde keer was op dinsdag. Ik had na mijn werkdag van 9 uur ook nog een vergadering gepland. Tussendoor moest ik dus snel even iets weten. Ik had al een maand geleden aan mijzelf beloofd dat ik eindelijk weer Taco Bell mocht eten. Omdat ik in de dagen daarvoor al twee keer friet had gehad mocht het alleen van mijzelf wanneer de weegschaal die ochtend lief voor mij was. En dat was zo. Phew! De rest van de dag at ik minder punten (een salade in de pauze) zodat ik er genoeg over had voor ’s avonds. Met een tegoedbon kreeg ik gratis frietjes én frisdrank bij mijn bestelling. Ik bestelde daarom de “Naked Bowl”, een salade zonder wrap. Samen met de friet en de frisdrank was dit een complete maaltijd. Wat heb ik echt zitten genieten van mijn guilty pleasure. Zó lang had ik mijzelf hierop verheugd, nom nom nom! Hij smaakte heerlijk maar ik kreeg hem gewoon niet op en liet het laatste restje staan.

Wat ben ik kwijt?

Twee weken geleden woog ik 99,2 (in ochtend)/100,5 (in avond). Ik was toen 4,3/3,5 kilo afgevallen sinds mijn startgewicht. Gister woog ik 97,3/98,9 en ben ik in de afgelopen twee weken 1,9/1,6 kg afgevallen. In ben nu in totaal dus 6,2/5,1 kg afgevallen. Sorry voor de dubbele getallen, maar ik weeg zelf in de ochtend (zonder kleding/schoenen) en in de avond bij WW (met kleding en schoenen), vandaar het verschil. 

Eerste mijlpaal

Ondanks deze frietinvasie én nog een late night Domino’s bestelling (ja, echt waar!) was ik dus tóch afgevallen. Super tof, maar dit is niet hoe ik het wil doen. Ik wil best af en toe lekker snacken, maar niet 3/4 keer per week. Ik ben zo blij met hoe het nu gaat en dat ik eindelijk weer onder die 100 zit en het getal op mijn weegschaal steeds weer zakt. Ik ben bang wanneer ik dit te vaak doe ik ook steeds meer die cravings weer krijg. Dat wil ik niet meer.

De komende week wil ik daarom echt weer even vol er tegenaan gaan, zodat ik wat extra speling heb voor onze vakantie. Dan ben ik bang dat het echt wel even wat pittiger zal zijn, alhoewel ik dan ook meer wil gaan bewegen natuurlijk.

Late Night (Oops!) Snack

Al met al ben ik erg trots op die 6,2/5,1 kg die ik nu in deze 5,5 weken kwijt ben. Tot nooit meer, bitches!Ha!

Lees hier mijn vorige update en de laatste updates van al mijn mede kanjers!

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jenny 18 augustus 2017 at 07:28

  Het gaat al super! En zolang het in je punten past mag je wel een keer zondigen.
  Je weet zelf ook goed hoe het wel moet, en waar je niet naar terug wil.
  Dat is altijd een stimulans.

  • Janske 18 augustus 2017 at 11:42

   precies. Ik weet hoe makkelijk ik op deze manier weer trek krijg in slechte dingen en dat maakt het extra moeilijk terwijl het niet moeilijk hoeft te zijn.

 • Kathleen 18 augustus 2017 at 08:34

  Wow, dat is een super start Janske!!! Doe zo verder…

  Ik ben opnieuw gestart… mocht dat 😀 Ik had een lang weekendje weg met mijn echtgenoot en we hebben wat afgegeten hoor… Ik ben dus officieel opnieuw gestart op woensdag 16/8… want de weegschaal had een alarmerend diepte (of hoogte???) punt bereikt…
  Ik doe echter nog mee met de updates, dus ik hoop om volgende woensdag al een mooi resultaat neer te kunnen pennen…

  • Janske 18 augustus 2017 at 11:43

   Dat mag altijd 🙂 Goed dat je gewoon mee blijft doen! Ik ben benieuwd woensdag. Zet hem op!

 • Kreanimo 18 augustus 2017 at 09:18

  Goed gedaan zeg….
  Ik weet het dus niet hoe het gegaan is…. ik vergat mijn weegschaal thuis.?
  Ik ben best nieuwsgierig nu, want ik heb best goed mijn best gedaan. Zeker op vlak van eten. De tussendoortjes waren soms wat minder… mijn chocolade hè…

  • Janske 18 augustus 2017 at 11:44

   De verrekte chocolade…grrrrrr…;-)

 • Tamara 18 augustus 2017 at 09:49

  Wauw! Super goed!! Hier gaat het nu (na de vakantie en dikke voet) ook eindelijk wat beter… Ik heb zelfs m’n vent overgehaald om mee te doen nu haha! “gedeelde smart is halve smart” Dus wij zitten braaf aan de gezonde maaltijden en de kinderen genieten in de vakantie nog lekker van af en toe chips en af en toe een snoepje.

  Volhouden!! (wij proberen het ook)

  • Janske 18 augustus 2017 at 11:44

   Wat tof dat hij mee doet! Hoe gaat het ondertussen met je voet? Weer een beetje beter?

   • Tamara 18 augustus 2017 at 11:51

    Gaat gelukkig weer goed met m’n voet. Ik kreeg van iemand op de camping tabletjes tegen de jeuk. Dat hielp! Niet jeuken/krabben en de zwelling neemt ook af (dat had ik zelf ook al bedacht, maar niet jeuken was erg moeilijk. Er zaten op zeker moment 7 muggenbulten op 7 voet/enkel… ) Dus gelukkig is mijn enkel nu weer “back to normal”

    • Janske 18 augustus 2017 at 11:58

     ohhh jeuk is the worst! Fijn dat ie nu weer normaal is!

 • zebrazonderstrepen 18 augustus 2017 at 11:55

  super bezig! Hier ook sinds een week aan’t ww en helaas niets af. Maar wat wil je na 3 etentjes 🙁

  • Janske 18 augustus 2017 at 11:59

   ohhh…maar ook niets er aan? Succes met je Weight Watchers avontuur! You can do it!

 • Nicole 18 augustus 2017 at 15:11

  Jeetje, wat goed! Dat is toch ruim een kilo per week. Meer moet dat ook niet zijn. Als het langzaam gaat, blijft het er ook veel beter af. En je lichaam zal minder geneigd zijn snel in spaarstand te schieten (en het bekende plateau optreedt). Je mag met recht trots zijn op jezelf!!

  • Janske 18 augustus 2017 at 16:53

   Dat is ook helemaal waar 🙂 Ik ben ook erg trots en blij dat het goed gaat. Ik ben echt op een missie…het is klaar nu 🙂

 • Monique 23 augustus 2017 at 09:11

  Zo zo zo knap! En fijn dat je ondanks de guilty pleasures toch weer bent afgevallen 🙂 Vakantie is inderdaad een uitdaging maar dat gaat goedkomen! En je mag ook best eventjes genieten he, zolang je daarna de teugels maar weer aantrekt 😉