Personal Shoptip Zomer

Hooikoorts tijdens de zwangerschap en borstvoeding

13 augustus 2017
Een paar jaar geleden kreeg ik van de ene op de andere dag ineens extreme last van hooikoorts. Jeukende ogen en gehemelte, niezen, snotverkouden, alle vervelende bijwerkingen. Super irritant! Vanaf dat moment nam ik standaard het hele ‘hooikoorts seizoen’ iedere dag netjes mijn hooikoortspilletje in. Tot ik zwanger was én toen ik borstvoeding gaf. Toen mocht ik ze niet innemen. Help! Wat doe je dan?
Wie verzint er nou zoiets?!

Tja, dat was wel even slikken. Ineens moest ik het zonder mijn vertrouwde hooikoortspilletjes doen. En ja hoor, al snel kwam de jeuk in mijn ogen terug …aaaagghhh…Dat is zo super irritant! In je ogen krabben is namelijk zo goed als onmogelijk. Net als jeuk op je gehemelte. Wie verzint er nou zoiets?!

Toen ik een tijdje geleden met vriendlief een weekendje weg was kreeg ik weer ontzettende last van mijn hooikoorts. Ik gaf nog steeds borstvoeding, dus alle hooikoortsmedicatie bij de drogist waren voor mij helaas geen optie. Tja, wat doe je dan? Gelukkig kon ik wel oogdruppels voor bij hooikoorts gebruiken. Ik kocht de Similasan Nr.2 oogdruppels (o.a. verkrijgbaar via Oogzorg-producten.nl.) en merkte gelukkig meteen dat de jeuk verdween. Wat een opluchting was dat zeg!

Tijdens je zwangerschap & borstvoedingsperiode

De rest van het weekend kon ik ongestoord genieten en had ik geen last meer van vervelende jeukende ogen. Ik was zo blij dat de jeuk weg was. Ik heb sowieso een hekel aan jeuk, na al mijn nare jeukervaringen tijdens mijn zwangerschappen. Jeuk is verschrikkelijk, maar vooral op plekken waar je niet (of niet goed) kunt krabben.

De oogdruppels zitten nu standaard in mijn tas. “Gelukkig” hangen er nu vrij weinig pollen in de lucht, dus heb ik ze weinig nodig. Maar het is wel prettig om ze altijd bij te hebben, zeker dus wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ik had er dus eerder nooit over nagedacht dat ik mijn medicijnen in deze periode niet mocht gebruiken. Totdat ik (voor de zekerheid) de bijsluiter van mijn hooikoorstmedicijnen door las en zag dat je deze dus niet tijdens je zwangerschap of in combinatie met het geven van borstvoeding mag gebruiken. Oops! Gelukkig zijn de oogdruppels dan toch een handige oplossing zodat je daar in ieder geval nooit geen last meer van hoeft te hebben.

Heb jij ook last van hooikoorts of droge/jeukende ogen? Gebruik jij hiervoor ook oogdruppels?

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Nicole 13 augustus 2017 at 06:45

    Hier geen last van hooikoorts (even afkloppen) maar mijn man is er wel erg gevoelig voor!

  • Nicole 13 augustus 2017 at 07:47

    Oh hier ook heel heel erg last van.. tijdens mijn eerste zwangerschap gelukkig niet heel erg die viel in de winter! Maar bij Evy.. oh hell!! Gelukkig kreeg ik via de huisarts medicatie die dus wel tijdens de zwangerschap mag met neusspray! En die spray werkte ook gelijk door op de ogen! Ik dacht dus ook dat niks mogelijk was maar gelukkig kan dat dus wel!