afvalrace Mommy Stuff

Mama’s Afvalrace – Update #2 – Een goede of slechte start?

10 augustus 2017
Inmiddels zijn we vier weken bezig met zijn allen en er zijn al de nodige resultaten geboekt. Bij de één gaat het beter dan bij de ander, maar we doen allemaal kei hard ons best en herpakken ons wanneer we even de weg kwijt zijn.  En ook dat is een groot compliment waard. Lees snel hoe het de afgelopen twee weken is gegaan met onze persoonlijke afvalrace!

Het waren voor velen van ons twee pittige weken met de nodige verleidingen op de loer, maar we herpakten onszelf en gingen weer opnieuw voor de volle 100% op ons doel af. Sommige dames waren of zijn nog op vakantie wat soms voor flinke uitdagingen. Bij de friet geen snacks kiezen of juist niet naar de grote gele M en toch gezond eten. Het draaide allemaal om het maken van de beste (of betere) keuzes. Lukte het dat niet, dan was er de volgende dag een nieuwe kans.

Dan is het nu weer tijd voor onze persoonlijke updates.

Janske

Gewicht na 4 weken: – 5,2 / 4,5 – 98,3 (zonder kleding in de ochtend) 99,5 (met kleding én schoenen bij WW in de avond) “maar” 1 kilo in twee weken, maar ik ben toch erg tevreden.

Eventuele bereikte mijlpalen: mijn weegschaal gaf dinsdag 97,7 kilo aan! Ik was zo blij dat ik het cijfer op mijn notitieblokje op mijn werk had gezet zodat ik mijzelf er de hele dag aan kon herinneren dat ik al 5,8 kilo kwijt ben. Yay!

Moeilijke momenten: Dat ik bij het wegen bij Weight Watchers ineens veel meer woog dan verwacht, namelijk 100,2 en precies één uur later weer 99,9 kg woog. Terwijl ik al ruim een week onder de 100 zat. Dat vond ik echt niet grappig.

Trots op: Dat ik alweer 2x op de crosstrainer heb gestaan deze week op zolder en dat voelde super goed!

Een boodschap voor jezelf: ​probeer de cijfers los te laten en minder vaak op de weegschaal te gaan staan.

Tips voor de andere kanjers: Geef niet op. Zit het even tegen, kijk vooruit en weet waar je het voor doet. Deel je frustraties of lucht je hart in onze Whatsappgroep.

SaSiBeau

Gewicht na 4 weken: -0,5

een boodschap voor jezelf :  traag lukt het ons wel. Nu even verder op de tanden bijten om niet te veel aam te komen en vanaf september weer beginnen met sporten, waardoor het hopelijk sneller gaat.

tips voor  de andere kanjers: je hoeft het niet te haasten.

Femke

Gewicht na 4 weken: 76.2kg (start 78,5kg twee weken geleden 76.2kg) niks afgevallen dus, afgelopen 2 weken.

Eventuele bereikte mijlpalen: Ik heb 75,5kg op de weegschaal gezien 1,5 week geleden. Maar toch is het daar niet op blijven staan

trotse / moeilijke momenten: Moeilijk vind ik om diversiteit te hebben qua ontbijt, lunch en avondeten. Je komt snel bij dezelfde maaltijden uit, vind ik dus tips zijn welkom

een boodschap voor jezelf: ​Ik merk dat nu het niet zo ‘snel’ gaat de motivatie wat minder wordt. Maar het kost gewoon tijd het kan niet in een paar weken er al af zijn. Dus geen excuus…

tips voor ​de a​ndere​ kanjers​: ​Maak een grote pan courgette soep of andere groente. Vries deze per portie in. Neemt makkelijk mee naar werk maar ook tussendoor. Het vult goed en is gezond.

Renate

Afgevallen kilo’s: volgens het laatste weegmoment ben ik 2,4 kg afgevallen. Huidig gewicht: 85,6.

Mijlpaal: ik heb de eerste twee weken écht m’n best gedaan om een gezonde leefstijl te creëren. Helaas was daarna de motivatie door ‘slecht nieuws’ weg. Vervolgens dus mezelf 1,5 week helemaal volgepropt met alles wat slecht voor je is (hallo liters icetea, vette hap en kilo’s chocolade). Maar! Vandaag (maandag 7/8/2017) ben ik gewoon weer overnieuw begonnen. Dat is best een mijlpaal toch!

Moeilijk moment: dat eeuwige, grenzeloze emotie eten.

Trots: geen idee.

Boodschap voor jezelfRenaat, waarom laat je je elke x verleiden tot snacken als tijdelijke oplossing voor een naar gevoel dat je ervaart?! Word je blij van dat gevreet? Niet echt he.. 

Tips1,5 sneetje roggebrood als vervanging voor twee sneetjes brood. Roggebrood vult beter, is goedkoper, bevat minder suikers en koolhydraten én je zit al op de helft van de vezels die je per dag binnen ‘hoort’ te krijgen.

Succes allemaal weer, hopelijk gaat het bij jullie zoals gepland! Heb de afgelopen week regelmatig aan jullie gedacht & daardoor het afvallen weer opgepakt, omdat we samen ergens aan zijn begonnen & ik samen met jullie mijn doel wil bereiken. Zet ‘m op dames!

Go Jenny go!

Jenny

Gewicht na 4 weken: Nu 80,8 kg (vanaf de start (in maart) zijn dat 8 kilo’s minder) (ook mede mogelijk gemaakt door een buikgriep maar gelukkig kwamen daarna de kilo’s er niet weer aan)

Eventuele bereikte mijlpalen: Dit gewicht had ik voor het laatst in 2014! En het voelt geweldig

Ook heb ik voor het eerst sinds maanden weer nieuwe kleding gekocht. Niets oversized en 2 maten kleiner dan voorheen.

Trotse / moeilijke momenten: Trots dat ik weer goed op weg ben en de drive weer heb, en zoals je op de foto’s kunt zien is er progressie en heb ik een manier gevonden om zelf gezonde keuzes te maken tijdens het avond eten. Voor papa en dochter shoarma, knoflooksaus, sperziebonen met rijst en zelf shoarma, champignons, sperziebonen en broccoli rijst. Super lekker. De avonden alleen zijn voor mij het moeilijkste, mijn man werkt vaak ’s avonds en vanwege de kleine kan ik niet even weg. Dus Netflix aan.. en dan kom ik toch vaak in de verleiding om chocola te nemen. Die ik dan al stiekem gekocht heb

En als ik in het weekend weg ben is het ook moeilijk om gezonde keuzes te maken. Ik probeer dat grotendeels wel maar ga niet treuren om dat patatje en die hele pizza. De volgende dag is een nieuwe dag.

Een boodschap voor jezelf ​: ​Je mag al heel trots zijn op wat je hebt bereikt.

Tip: Ook voor de andere dames, maak foto’s zodat je, als je geen verschil op de weegschaal ziet, toch verschil ziet op foto’s. Succes weer de komende weken!

Kathleen

gewicht: + 200 gram

mijlpaal: nog niets bereikt…

trotse/moeilijke momenten: vooral moeilijke momenten eigenlijk…  en aangezien we de komende weken nog het ene tripje na het andere gepland hebben is het moeilijk om al volop te gaan… ik ben al blij dat het bij +200 gebleven is om eerlijk te zijn! Ook het volgende weekend ga ik het weer moeilijk hebben want dan hebben mijn man en ik nog een weekendje weg geboekt… maar daarna ga ik er eens serieus werk van maken!

boodschap voor jezelf: ik probeer er nu toch wel serieus aan te beginnen… ok, dat weekendje weg wordt weer moeilijk, maar ik ga gewoon genieten, hier en daar toch goede keuzes te maken en daarna vliegen we er opnieuw in!

tips voor de andere kanjers: ook al heb je weekendjes weg gepland… probeer goede keuzes te maken en als het fout is gegaan, gewoon opnieuw.

Albertine

De afgelopen twee weken waren veel te gezellig om aan de lijn te doen…herkenbaar of stomme smoes? Wie zal het zeggen… Omdat manlief de afgelopen twee weken alleen storingen deed, was hij tussendoor steeds thuis en lunchte dus ook thuis… GEZELLIG…dus tosti hier, broodje knakworst daar…

Verder leek het bij mij wel of “het knopje” dat om was gewoon finaal was teruggeschoten en het ontbrak aan motivatie om het weer terug om te zetten… En als dat bij mij gebeurt snoep ik niet een klein beetje, maar neem gewoon alles waar ik zin in heb…ZO FOUT….

Aankomende twee weken is hij gewoon vrij, dus thuis aan het schilderen en gezellig dagjes weg, oa naar de Efteling waar we blijven eten, we hebben nog gezellig wat eetafspraken met vrienden staan….dus ik gok dat het knopje de aankomende twee weken ook niet om zal gaan…

Ik heb me de afgelopen week niet gewogen, maar ik gok dat ik gewoon terug bij af ben… Volgende poging over twee weken dan maar weer als iedereen weer aan het werk en naar school is…. Ik hoop voor jullie dat het bij jullie beter gaat! (Hoewel het vaak ook wel fijn is om te lezen dat het bij anderen ook niet vanzelf gaat 😉 )

Yolanda

Gewicht na 4 weken: 77 kg, is 1 kilo er af

trotse momenten: Trots dat mijn zelf opgestelde hardloopschema werkt en dat ik het vol hou. Heel langzaam beginnen (letterlijk !) maar wel vol te houden. En het wordt zelfs leuk om te doen omdat ik merk dat het hardlopen steeds beter lukt.

Ilse

Gewicht na vier weken: + anderhalve kilo ten opzichte van de laatste weging bij de bodystyling (meer dan vijf weken geleden!)
Hoe dat kwam: Na vijf weken op hotel te wonen in China en daar elke maaltijd bijna met rijkelijke buffetten te zitten, vind ik nog meevallen!
Veel groenten eten was hier moeilijk, ten minste als ze gewoon ‘gezond’ klaargemaakt waren toch. Veel gegratineerde gevallen en badend in olie.
‘Gewone’ aardappels waren daar ook niet te vinden. Wel (soms) gebakken of puree die klaargemaakt was met room. Geen magere kaas en geen light boter… En dan al die nieuwe dingen die ik wilde proeven! Kantonees, Indisch, Portugees, …
En als ik dan weer helemaal ertegenaan wilde en ik vastbesloten was om in een restaurant te gaan eten en een slaatje te bestellen, dan bestelden de collega’s pizza van de Pizza hut (met cheesy crust uiteraard!).
Dan was daar zoveel van over, dat de kinderen en manlief daarvan konden eten en ja… geen restaurant meer! Dus werd het pizza!
Op die manier is het natuurlijk niet te doen hè! En ik ben blij dat het ‘maar’ 1,5 kilo is!

Boodschap voor jezelf: Je bent net gezond gaan boodschappen doen, je gaat er weer tegenaan en dit komt echt wel goed! Het is maar anderhalve kilo!
Tips voor andere kanjers: Vakantie of reizen is toch altijd wel moeilijker en anders… Je planning loopt in het honderd en goede voornemens sneuvelen! Maar geen nood, vakantie of reizen duurt niet eeuwig! Thuis lukt het wel weer. Of zelf koken op vakantie, dat kan ook helpen

Vlienelien

Gewicht na 4 weken: Geen idee, ik ben op vakantie en er is geen weegschaal. Ben bang dat ik wat aangekomen ben.

Eventuele bereikte mijlpalen: Ik ben heerlijk gaan zwemmen in mijn badpak en voelde me heel zelfverzekerd. Heb dan ook een mooi badpak, haha.

Trotse / moeilijke momenten: De lunches met mijn zoon. Ik wil van het brood af en ik vind het moeilijk om verschillend te eten. Dus anders dan mijn zoon. Kost me zoveel tijd.

Een boodschap voor jezelf: ​Zorg voor een ritme en voor genoeg boodschappen in huis. Na je vakantie ga je weer in het gareel.

Tips voor ​de a​ndere​ kanjers​: ​Je bent mooi. Hoe dan ook. Dus trek je badpak/bikini aan en maak herinneringen met je kind. Je kind onthoudt de lol, niet hoe jij eruit zag.

Tamara’s voet

Tamara

Nou… ronde heet MISLUKT! In hoofdletters. Ik begon zo lekker,  maar in de 2e en 3e vakantieweek ben ik gezwicht voor 2 heeeeeeerlijke ijscoupes en wat Milla chocola. Ik ben gestoken (geen idee Door wat) en heb een enorme enkel waar ik al een paar dagen slecht Door slaap en moeilijk Door loop. Geen excuus natuurlijk maar ik zie dan weer wat lekkers en denk “ach het is vakantie en ik heb ook al een dikke voet”. onlogisch ik weet het, maar ja vrouw hè? ! Morgen een jarige man, dus een klein gebakje/koekje komt er ook nog wel bij (gelukkig hou ik niet van grote vullende stukken gebak).

Volgende week thuis gaan we er weer vol tegenaan.

Succes allemaal! Ik hoop dat het jullie beter vergaat dan mij!!

We gaan er weer voor!

Een nieuwe week, een nieuwe kans om er voor 200% voor te gaan. Regent het niet? Ga lekker wandelen, neem de trap in plaats van de lift. Alle beetjes helpen!

Tip van de week: Voeg je toe in onze Whatsappgroep (zie e-mail)

Wil jij meer weten over deze kanjers? Check hier wie ze zijn en waarom zij meedoen?!

Spread the love

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jenny 10 augustus 2017 at 08:08

  Zet hem op meiden hopelijk kunnen we met de tips elkaar motiveren!
  Leuk om te lezen in ieder geval ?

 • Reply Jacqueline
  Twitter:
  10 augustus 2017 at 10:32

  Ik vind het knap hoor, zeker zo in de vakantieperiode. Bij mij gaf de weegschaal weer een paar kilootjes extra aan na twee weken vakantie. Beetje jammer…
  Jacqueline recently posted…Een berg beklimmen… what was I thinking?!My Profile

 • Reply Femke 10 augustus 2017 at 13:31

  Leuk om weer van iedereen te lezen! Veel herkenbare dingen.

 • Reply Monique
  Twitter:
  10 augustus 2017 at 22:34

  Tof om te lezen. En wat ga je goed Jans! Nu al super trots op jou 🙂 Ook op de andere dames trouwens hoor. Goed idee ook, om tips te delen!
  Monique recently posted…Bulbby: Stijlvol op reis met een trolley met naamMy Profile

 • Reply Gerdi 11 augustus 2017 at 12:58

  Wat knap dat jullie ook de momenten delen waarop het niet zo lekker gaat! En goede tip van jenny om foto’s te maken…
  Gerdi recently posted…Vakantie | Luxemburg met kinderenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge