About Me afvalrace Diet Battle Mommy Stuff My Adventures Personal

Janske’s afvalrace – Mijn eerste weken bij Weight Watchers

4 augustus 2017
Sinds drieënhalve week ben ik bezig met mijn persoonlijke afvalrace. Ik doe dit niet alleen, maar samen met een groep toffe meiden. Ik volg het programma van Weight Watchers en ben hier vol enthousiasme in gegaan. Hoe zijn deze eerste weken mij bevallen? Viel het mee of was het echt even omschakelen?

Bam! This is it!

Toen op maandag 10 juli een e-mail in mijn mailbox stond met de boodschap “Start nu met Weight Watchers met zomerkorting”, wist ik dat dít mijn moment was om mij aan te melden. Niet meer twijfelen, gewoon doen! Het aanmelden ging niet helemaal vlekkeloos, maar al snel kwam ik er achter dat ik nu ook echt direct van start zou gaan. Bam! This is it! There is no way back!

Naar de cursus

Drie dagen later schudde ik de hand van mijn persoonlijke coach en mocht ik voor de eerste keer op de weegschaal bij de cursus van Weight Watchers gaan staan. 104 kilo. Dit is het begin. Vol goede moet begon ik aan mijn avontuur. Ik ontmoette andere dames die in hetzelfde schuitje zaten en welke ook allemaal hun eigen strijd tegen de kilo’s aan het voeren waren. Ieder op hun eigen manier en op hun eigen tempo.

Inspirerende verhalen, handige tips en mooie woorden kwamen voorbij. Ik ging er voor en vroeg op mijn blog ook aan andere dames om met mij mee te doen. Super spannend vond ik dat. Wat nou als er verder helemaal niemand mee wilde doen? Gelukkig merkte ik al snel dat er meer kanjers waren dan ik dacht en stuk voor stuk melden ze zich aan om samen met elkaar te gaan strijden tegen de kilo’s. Open en bloot, zodat iedereen het mee kon lezen. Zo stoer en tof!

De eerste weken

Inmiddels zijn we 3,5 weken verder en is de knop nog steeds om. Ik tel iedere dag trouw mijn ‘punten’ voor alle voeding en noteer mijn beweging in mijn Weight Watchers app. Dit geeft mij een duidelijk overzicht over hoe veel ik mag eten en welke hoeveel punten ieder product waard is.

Ik maak bewuste keuzes en snoep en snack zo goed als niets. Ik geniet van alles wat ik eet en hoef absoluut geen honger te lijden. Dat zou ik ook echt niet willen. Het is niet zo dat ik nu op worteltjes en komkommers leef. Ik heb ook onder andere een bolletje ijs, een halve magnum (ja, echt!), een zakje chips en frietjes gegeten. Maar niet meer allemaal achter elkaar in één middag. Nee, verdeeld over 3,5 weken. Op de dagen wanneer ik genoeg punten over had dat ik mijzelf trakteerde op iets lekkers. En dat smaakte echt 100 keer lekkerder dan voorheen!

Even blijven hangen

In gewicht ben ik al de eerste kilo’s kwijt en dat voelt super goed! Helaas blijf ik wel al een week lang op hetzelfde gewicht hangen, ondanks dat ik echt goed oplet. Ik ben ook gestopt met het geven van borstvoeding. Misschien dat het daar mee te maken heeft (volgens mijn coach zou dat goed kunnen). Maar we houden vol. Vroeger zou ik nu de moed verliezen omdat het ‘toch niets helpt’, maar dit keer ga ik door.

Ik voel mij energiek en ben trots op mijzelf. Ik weet zeker dat die weegschaal vanzelf wel weer een lager getal zal laten zien. Is het niet vandaag, dan is het misschien wel morgen.

Wat vond ik er van

Deze eerste weken zijn mij ontzettend meegevallen. Natuurlijk heb ik momenten waarop ik denk…’doe mij maar een Taco Bell menu’, of…’ja, lekker…die gratis Domino’s Pizza!’. Maar ik geef er niet meer aan toe. Je wilt niet weten hoeveel slecht eten ik al heb afgeslagen. Snacks, pizza’s, donuts, gebak, chocolade repen…vroeger waren die allemaal zonder nadenken opgegeten. Echt zo slecht. Dat ik inmiddels nog geen 150 kilo woog is een raadsel.

Ik ben vooral super trots en blij dat de eerste kilo’s er af zijn en ik nu al beter in mijn vel zit. Ik ga er voor en het voelt nu al super goed!

Iedere twee weken kun je op Janske.nl mijn updates lezen én die van alle andere kanjers! Lees hier onze vorige update!

 

Spread the love

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Yolanda 4 augustus 2017 at 08:24

  Wat ben je goed bezig ! Oh en heerlijk dat als je punten “overhoudt” dat je iets lekkers mag snoepen.
  Yolanda recently posted…Cars traktatie zakje labelsMy Profile

 • Reply Bodil 4 augustus 2017 at 09:59

  Super goed bezig! En wat heerlijk dat je je er zo prettig bij voelt! Ga zo door 😀

 • Reply Clowy
  Twitter:
  4 augustus 2017 at 10:11

  Een tip! Meet je omvang van de armen, buik en benen.. als de kilo’s even stil staan verlies je vaak wel cm omvang!
  Keep going! ????

 • Reply Monique
  Twitter:
  4 augustus 2017 at 12:32

  Wat leuk om te lezen meis! Je hebt een super goede start gemaakt en zo te lezen echt die knop omgezet. Heerlijk he, dat gevoel dat je steeds beter in je vel komt te zitten? En het wordt alleen maar beter. Ik sta mezelf soms echt te ‘bewonderen’ voor de spiegel, hahaha. Ik volg je proces graag hier op je blog maar ik kom af en toe ook eens gezellig naar de cursus, want het is veel te leuk dat we naar dezelfde locatie gaan. You can do it!! X
  Monique recently posted…Favoriet op Vrijdag | Mugcake, speeltuin en Sublime FMMy Profile

 • Reply Sylvia 4 augustus 2017 at 19:21

  Goed bezig mop! Ik ben aan het sporten tegenwoordig en ook al een paar kilootjes kwijt inmiddels. Heerlijk gevoel is het! Veel succes verder! X

 • Reply Charlotte
  Twitter:
  4 augustus 2017 at 21:38

  Goed bezig meis! Fijn dat het je nu al zo goed af gaat en dat het zo goed voelt. Heel veel succes verder!!
  Charlotte recently posted…Gips gieten met SES CreativeMy Profile

 • Reply Jenny 5 augustus 2017 at 22:22

  Super goed bezig! Trots op je ?? Op naar een betere versie van onszelf!

 • Reply Jessica 6 augustus 2017 at 12:19

  Je bent echt heel goed bezig! Trots mag je zijn op jezelf! Ik doe vanaf de zijlijn ook met jullie mee, samen veel kilo’s verliezen!
  Jessica recently posted…Een hele bijzondere meetingMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge