Diet Battle Janske's Afvalrace makeover mama challenge Personal

Mama’s Afvalrace – Update #1 (en nog 2 nieuwe kanjers!)

27 juli 2017
De eerste twee weken zijn alweer voorbij. Hoe hebben we het gedaan deze eerste twee weken. Viel het mee of was het verdomd moeilijk om die knop om te zetten en vol te houden? Ook stel ik nóg twee nieuwe kanjers aan je voor. Je leest het allemaal in deze eerste update!

We zijn van start en hebben allemaal ons eigen doel. Bij sommigen ging het super goed en bij anderen gaat het nog niet zo lekker. Je bent op vakantie, gaat vaker uit eten en mag iedere dag naar een meters lang lopend buffet. IJsjes en wijntjes horen er toch bij? Dat klopt, maar maak keuzes. Wil je dat ijsje eten, laat dan dat tweede wijntje staan. Liggen er 10 lekkere toetjes? Kies er één en laad niet je bordje vol alsof je een grand dessert gaat eten. Mocht je dan tóch meer eten en genieten, probeer dan ook meer te bewegen. Lukt het dan nóg niet…dan begin je na de vakantie gewoon weer opnieuw!

Dan is het nu tijd voor onze eerste updates. Voor de eerste keer met de billen bloot. Ik zal zelf het spits afbijten.

Janske

Gewicht na 2 weken: -4,3 / 3,5 – 99,2 (zonder kleding in de ochtend) 100,5 (met kleding én schoenen bij WW in de avond)

Eventuele bereikte mijlpalen: eindelijk onder de 100 kilo (in de ochtend & zonder kleding tenminste) Dat is echt al jaaaren geleden (op begin dit jaar na toen ik vier dagen buikgriep had en in 4 dagen 4 kilo afviel – oops!)

Trotse / moeilijke momenten: In één keer die knop om gezet en veel verleidingen weerstaan zoals; gratis Domino’s pizza’s, 20 soorten taart en gebak op de borrel van het kinderdagverblijf, 2 keer barbecue-en, Foodstock Festival…moet ik nog even doorgaan…Overal heb ik (zonder al te veel moeite) nee tegen kunnen zeggen óf een verstandige keuze gemaakt.

Een boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders): Ga voor je doel, je weet waar je het voor doet. Geef niet op!

Tips voor de andere kanjers: ​Hou vol, wees bewust van je keuzes. Is het echt waard om iets te eten, kies er bewust juist wél of niet voor.

 

SaSiBeau

Gewicht na 2 weken: mijn gewicht is hetzelfde als ervoor, nog 0,0 kg eraf maar dat komt dankzij de onverwachte feestmomenten dat ik heb beleefd.

Trotse / moeilijke momenten: Ik ben al zeer blij dat er niets is bijgekomen dus nu de feesten gedaan zijn kunnen we er hopelijk echt tegenaan gaan.

Een boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders): Ook al is er een feestje je kan ervan genieten. Eet een klein beetje van alles, let op alcohol en fruitsappen (te veel suikers) en probeer gewoon te genieten en even niet te denken aan het dieet…morgen doe je gewoon verder en dan komt alles wel in orde

 

Femke

Gewicht na 2 weken: 76.2 kg (bij start 78.5 kg) = -2,3 kg

Eventuele bereikte mijlpalen: Mijn eerste mijlpaal vind ik dat ik weer wat afgevallen ben. Ik bleef maar schommelen tussen de 79kg-77kg

Trotse / moeilijke momenten: Trotse en meteen moeilijke moment dat ik gewoon echt serieus 3x een reep chocola in mn hand heb gehad in de supermarkt en elke keer terug gelegd. Ik kwam hem eerst in het reclame vak tegen, toen in het schap en daarna stond hij nog ergens vanuit een display mij aan te staren aaaaahhhh

Een boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders): Wat je niet in huis hebt kun je ook niet opeten. Wil je wel iets voor je huisgenoten/ kids/ bezoek in huis hebben koop dan iets waar je goed (lees beter) af kan blijven.

Tips voor de andere kanjers: ​Het moment “goede gevoel” dat je de keuze hebt gemaakt om iets niet te nemen of een betere keuze hebt gemaakt is langer dan het “snaai” moment. Als je dan toch de keuze maakt om wel iets lekkers te pakken. Geniet er dan van en wees niet te streng voor jezelf!

 

Renate

Gewicht na 2 weken: onbekend. Ik weeg één keer in de twee weken op vrijdagmorgen. Nog even wachten dus

Eventuele bereikte mijlpalen: ik ben al 1,5 week icetea en chocoladevrij. En geloof mij, dat is écht een prestatie als icetea green en chocolade liefhebber.

Trotse / moeilijke momenten: een barbecue met teveel lekkere, ongezonde dingen. Eerlijk is eerlijk: ik heb gewoon lekker meegesmikkeld! En dat ik mezelf niet tot sporten kan zetten, ivm missende motivatie.

Een boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders):  pfoe, dat ik tot nu toe bijna elke dag ontbijt, lunch en avondeten klaargemaakt heb? In plaats van in een restaurantje eten, of ergens afhalen?

Tips voor de andere kanjers: ​ongezouten, naturel zonnebloempitjes! Lekker om te knabbelen en niet zo slecht als chips, koekjes of andere hapjes.

Succes allemaal weer de aankomende twee weken!!

 

Albertine

De kop is eraf….toen ik besloten had met jullie mee te doen at ik ’s avonds voor de tv een bakje aardbeien ipv chips… leek me een goed begin …

Het grote probleem is bij mij echt het snoepen, dus dat heb ik zoveel mogelijk gelaten de afgelopen week…

Ook heb ik af en toe een glas water achterover gekiept.

Gisteravond nam ik een bakje druiven voor de tv en heb nog geen reactie van mijn man gehad…ik zeg niks…zal me benieuwen wanneer hij door heeft dat ik weer een poging waag ?… En….vanochtend kwam ik NET onder de 90 uit!

(Lastig fotograferen als je je mobiel met hoesje en pasjes niet mee wilt wegen haha!) We gaan dus vrolijk verder!

 

Tamara

Wat flauw eigenlijk dat ik ben gaan lijnen terwijl ik vakantie heb! Zit je lekker in Oostenrijk voor je caravan… staat er bij je vrienden chips op tafel!! nou ja ik heb dat natuurlijk heel braaf laten staan… Gewoon aan het mineraalwater… Ik doe tenslotte met Janske mee…  In het restaurant zoek ik iets op zonder friet (behalve op zondag… Het is tenslotte toch vakantie ). Gelukkig staat er genoeg gezond op de kaart om lekker af te wisselen. Een weegschaal heb ik hier niet… maar toen ik gisteravond in bed lag had ik toch het idee dat mijn buik iets minder ‘opgezet’ was… Ik duim dus verder en ga ook verder met het ‘niet snoepen’ en ‘gezond eten’. vanmorgen nog heerlijke watermeloen gehad ipv koek bij de koffie…

Groeten uit Oostenrijk!

 

Maaike

Gewicht na 2 weken: +1kg 🙁

Eventuele bereikte mijlpalen: Is meedoen hier aan en eerst aankomen een mijlpaal?

Trotse / moeilijke momenten:  ik heb hectische weken achter de rug en daarmee veel te weinig opgelet wat we aten. Vermoeid is gezond koken een grotere uitdaging en dat heeft me genekt.

Een boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders): probeer bewuste keuzes te maken en niet altijd de makkelijke erg te kiezen.

Tips voor de andere kanjers: ​​denk na over hoe je afvallen gaat aanpakken en doe niet gewoon maar wat zoals ik deze week.

 

Deze twee kanjers doen vanaf nu ook mee met onze afvalrace: (wens jij ze ook even succes!?)

 

Jenny

Jenny

Wie ben ik: Jenny – 30 (bijna 31) – mama van Jasmine (1) – werk fulltime  bij defensie – hou van gezelligheid met vriendinnen, oftewel chocola verslaafd – zingen – voetbal – fitness – yoga – interieur – m’n dochter leuk kleden – uitstapjes maken (incl. lekker lunchen/uiteten).

Startgewicht: Huidige gewicht 83 (start 89)

Doel: Vanaf maart ging de knop langzaam om, ruim een jaar na de geboorte van m’n dochter moest ik nu aan mijzelf gaan werken. Lichamelijk nog steeds ongemakken van de bevalling, en iets minder gewicht zou ook kunnen meehelpen bij herstel. Mijn grootste valkuil is ’s avonds de trek naar een stukje chocola. De eerste 1,5 maand ging het goed 3 kg kwijt, toen kwamen er wat mooie dagen op het strand met veel wijntjes en stokbroodjes met salades en begin juni zat er weer 1,5 kg aan. Nu moest een houvast zoeken, en Fayah Lourens met haar killerbody dieet moet mij daarbij helpen.

Het gaat best goed en ben nu dus weer 4 kg kwijt.

Maar tussendoor verlies ik nog vaak m’n discipline en concentratie. Want thuis moet ik meerdere maaltijden maken en dat wil ik eigenlijk niet. Dus wil ik met de eerste weken van het killerbody dieet in combinatie met koolhydraatarm eten de overige kilo’s kwijt raken. Ik ben de focus momenteel dus even kwijt maar iedere dag probeer ik die weer te vinden, want mijn doel is om tussen de 75-77 kg te wegen. Sporten doe ik wel maar alleen wat ik kan met oefeningen die ik van de fysio heb gehad. Hoop dat we elkaar zo kunnen steunen.

 

Kathleen

Kathleen

Wie ben ik: Kathleen (45), moeder van 3 kinderen (Charlotte 21, Stef 17, Elizabeth 14). Ik werk fulltime op de HR-dienst van de gemeente waar ik woon en mijn hobby’s zijn bloggen, lezen, fotograferen,… Ik hoop ook terug iets van sport op te starten want eigenlijk doe ik dat wel graag… en het kan me helpen afslanken!

Startgewicht: 71,5

Doel: 65. Dit zou ik graag zo snel mogelijk bereiken, maar wel op een gezonde manier!

 

 

Nieuwe week, nieuwe kansen!

Zet hem op weer dames! Zeker nu in de vakantie met het mooie weer, lopende buffetten, ijsjes en barbecues…Geef niet op!

Tip van de week: Drink veel water!

Onze eerste voorstelrondje gemist? Check hier wie er allemaal mee doen en waarom!

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 27 juli 2017 at 07:15

  Oeps… update gemist… ik ben soms zo mus met de dagen hier. ?
  Of ik durfde niet… dat kan ook…
  Goed gedaan allemaal

  • Janske 27 juli 2017 at 08:25

   Komt goed meid! Volgende keer staat die van jou er ook tussen 🙂 Succes kanjer!

 • Jenny 27 juli 2017 at 08:03

  Oooh ik heb er helemaal zin in dames!!
  Krijg echt motivatie zo om er voor te gaan!
  De resultaten staan tenslotte online 😉

  Ik zag bij een paar dames de valkuil “bbq” staan. Dat hoeft het niet te zijn.
  Eet niet die stokbroodjes. Maar lekker komkommer, snoeptomaat e.d. , maak een heerlijke salade met fruit, of gerookte kip en noten erbij. En voor dat vleesje, gewoon een lekkere kipsate of vis. En zonder saus 😉 zo kunnen wij ook lekker mee bbq! Zet hem op en ik ben benieuwd naar de resultaten over 2 weken.

  • Janske 27 juli 2017 at 08:25

   zo heb ik inderdaad ook twee keer gebarbecued en dat ging prima én ik heb echt genoten. AL denk ik dat ik de volgende keer een gezonde knoflooksaus er bij maak, dat is nog lekkerder. Goed he dat het zo motiveert! Zet hem op he!

 • Yolanda 27 juli 2017 at 08:45

  ah, ik heb ook de update gemist. Volgende keer ben ik er weer bij. Ben met hardlopen begonnen deze week dus de kilo’s vliegen er van af…… hoop ik 😉

  • janske 27 juli 2017 at 09:39

   Wat goed! Ik ben benieuwd 🙂 Zet hem op!

 • Nicole 27 juli 2017 at 11:34

  Oooh wat goed, mijn eerste week ging helemaal mis haha. Meer hierover binnenkort. Als ik straks ECHT de knop om heb dan wil ik wellicht ook wel aansluiten. En anders volgen we elkaar gewoon via de blogs 🙂
  Ga zo door lieve Janske! En andere dames: zet hem op!

  • Janske 27 juli 2017 at 11:38

   Nou, dan hoor ik het wel. Ik weet zeker dat het je gaat lukken, je weet dat je het kunt en hoe het moet. Dankjewel voor je complimenten. We gaan er weer samen voor! Yes!

 • Femke 27 juli 2017 at 13:19

  Leuk om de andere up dates te lezen! Zet hem op allemaal ?

  • Janske 27 juli 2017 at 14:10

   Super leuk! Jij hebt het ook echt super goed gedaan! Woop woop!

 • Jessica 28 juli 2017 at 23:14

  Jullie doen het goed meiden! 🙂 Ga zo door!

  • Janske 3 augustus 2017 at 21:36

   Thanks Jessica! Jij doet het trouwens ook super goed! Respect!