Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 11 maanden

26 juli 2017
Lieve Coco,

Vandaag ben je alweer 11 maanden oud. Nog maar één maandje ben jij mijn baby, want over één maand vieren we jouw eerste verjaardag! Jeetje mineetje, ik kan het gewoon niet geloven! Ik wist al dat de tijd snel gaat, maar bij jou vliegt hij echt voorbij. Wat is er weer veel gebeurd in de afgelopen maand. Je hebt flinke sprongen gemaakt, zo bijzonder!

Coco 11 maanden

Zo leerde je jezelf begin deze maand hoe je zelf rechtop kon gaan zitten. Dat was leuk hè! Zo kun je alles veel beter zien. Je zit nu al zo ontzettend goed rechtop en valt alleen nog maar om wanneer je grote zus iets te hard met je speelt of knuffelt. Ook kun je sinds kort zwaaien,dat vind ik toch zo lief! Op het schooltje zwaai je naar iedereen die de kamer binnen komt. Dan draai je met je handjes en zet je jouw mooiste glimlach op. Zo zoet!

Deze maand hebben we ook de fotoshoot gehad voor je uitnodigingen van je eerste verjaardag, jouw allereerste cake smash. Terwijl je grote zus jaloers toekeek, wist jij meteen wat je moest doen met de taart. Je begon er meteen heerlijk van te smikkelen. De foto’s zijn super leuk geworden.

Coco 11 maanden

Eten is nog steeds je grootste hobby. Naast je eerste woordje ‘Eten’, kun je nu ook ‘appel’ zeggen. Tenminste, iets wat er op lijkt, haha. Je hebt afgelopen week voor de eerste keer echt met de pot meegegeten. Pannenkoeken stonden er op het menu. Wat heb je zitten smikkelen. Je kreeg met gemak bijna een hele (grote) pannenkoek op. Je zat er echt van te genieten. Lekker ding! Ook heb je stukjes paprika geproefd en lekker op zitten knabbelen met je twee tandjes.

Volgens mij komen er binnenkort nog een paar bij, want je hebt een enorme zuigbehoefte. Wanneer je geen speentje in hebt ben je de hele dag op alles wat je kunt vinden aan het bijten, zelfs op je eigen handje. Auw. Over tandjes gesproken, gisteren heb ik je voor de aller- allerlaatste keer borstvoeding gegeven. Vooral door die tandjes. Wat kun jij hard bijten, Coco. Auw!

Verder ben je zo’n heerlijk kind. Je kunt je goed zelf vermaken en speelt fijn met blokjes en ander speelgoed. Je kunt ook echt naar je grote zus gaan zitten kijken naar wat ze allemaal doet. Met grote ogen bewonder je haar dan. Zo lief! Samen zwemmen in het zwembad in de tuin is je favoriete activiteit waarbij je het liefst op je buik rondjes schuift. Stiekem probeer je dan af en toe even een hapje water te proeven, maar dat mag niet van mama, flauw hè?!

Coco 11 maanden

Wat was het weer een bijzondere maand met jou, lieve Coco.

Dankjewel!

Mama houdt van jou!
Liefs,
Mama
x

Lees hier de persoonlijke brief terug die ik schreef aan grote zus Lola toen ze 9 maanden oud was & hier de brief aan Coco van een maand geleden.

Spread the love

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge