Recept Zomer

8 Heerlijke recepten voor een perfecte barbecue

21 juli 2017
Sinds een week hebben we eindelijk een barbecue in huis, nou ja, in de tuin. Ik wilde erg al jaren een, maar moest eerst vriendlief weten te overtuigen. Nu ik eindelijk lekker kan gaan barbecueën kan ik wel wat extra inspiratie gebruiken. Ik vroeg mijn collega bloggers om lekkere recepten en kreeg een aantal toppertjes toegestuurd. Ik heb ze hier voor je verzameld! Klik op de linkjes voor het uitgebreide recept.

Annemarie van Happymoodhappyfood.nl maakte deze prachtige Salade met gegrilde nectarine. Lekker fris en verrassend met de gegrilde nectarines. Lekker als bijgerecht en makkelijk om te maken.

Salade met gegrilde nectarine - Happy Mood Happy Food

Saskia van Kidseropuit.nl heeft een hele hoop lekkere recepten voor op de camping. Haar gevulde worstjes met fruit zijn wel erg verrassend! Volgens mij zijn ze erg lekker en ook helemaal kidsproof. Zeker die spek er omheen! Nomnom.

Lekker voor erbij is bijvoorbeeld de lauwwarme aardappelsalade van Roxanne van Smilingbeauties.wordpress.com. Een simpele aardappelsalade welke je zowel warm als koud kunt eten tijdens de barbecue. Heerlijk als bijgerecht.

Ook de dames van Burgertrutjes.nl hebben twee perfecte recepten voor bij de barbecue. Zo maakten ze Köfte zonder pakjes en zakjes. Zoals je ziet zien ze erg super lekker uit. 

köfte zonder pakjes en zakjes RECEPT BurgertrutjesNL

Wat ze ook maakten is een recept voor gezonde knoflooksaus met bieslook en peterselie. Een absolute must have tijdens de barbecue. Eentje welke ik zeker ga opslaan en zelf ga maken want dit recept past perfect in mijn nieuwe Weight Watchers eetpatroon. 

Gezonde knoflooksaus zonder pakjes en zakjes BurgertrutjesNL

Nicole van Meisjeeigenwijsje.nl deelde haar (Weight Watchers proof) BLT pastasalade. Ideaal dat hij ook meteen Weight Watchers proof is. Zo’n koude pastasalade is altijd lekker tijdens de barbecue. Hmmm!

IMG_9501

Ook maakte ze hem in een mango variant. Kijk nou,dat ziet er lekker uit! Oehlala!

zomerse pastasalade mango

Laura van Wereldvanmama.nl had weer een hele andere salade gemaakt, namelijk een bonensalade. Zo had ik nog nooit een salade gemaakt. Ik ben erg benieuwd naar hou hij smaakt!

Zo! Is het al tijd om de barbecue aan te steken? Ik krijg helemaal trek van deze heerlijke recepten!

Ben jij ook zo dol op barbecueën? Welk eten mag er niet ontbreken tijdens een barbecue volgens jou? Heb je nog tips?

Spread the love

You Might Also Like

 • Marieke 21 juli 2017 at 08:47

  Wat een heerlijke recepten! Die van die knoflooksaus gaan we ook eens uitproberen als we op vakantie zijn.

  • Janske 21 juli 2017 at 08:53

   Jaaaa lekker hè?!

  • Jonna 21 juli 2017 at 11:05

   Zeker een aanrader, en zo gemaakt 🙂

   • Janske 21 juli 2017 at 11:40

    Dat is ook altijd zo fijn, recepten die makkelijk te maken zijn 🙂

 • Nicole 21 juli 2017 at 08:54

  Hmm staan paar lekkere recepten bij! Die van de worstjes met fruit lijkt me super.. al is t niet echt weight watchers proof volgens mij ?

  • Janske 21 juli 2017 at 08:55

   Ik ben ook bang van niet 😉

 • laura 21 juli 2017 at 10:04

  Oeh, die worstjes met fruit lijken me ook erg lekker!

  • Janske 21 juli 2017 at 11:41

   Echt he….zo leuk verzonnen!

 • Jonna 21 juli 2017 at 11:04

  Thanks for sharing Janske! En gefeliciteerd met jullie bbq. Dat wordt genieten! Ik ga dit weekend bovenstaand recept voor BLT pasta salade uitproberen. Ziet er lekker uit!

  • Janske 21 juli 2017 at 11:41

   Thanks Jonna, ik ben er zo blij mee! We hebben per ongeluk de grote bbq van Weber gekocht…oops…kunnen we wel alles in één keer bakken, hahaha

 • Lisette 21 juli 2017 at 11:15

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg er trek van.

  • Janske 21 juli 2017 at 11:42

   Erg he…oops!

 • Yolanda 21 juli 2017 at 12:17

  Wat een heerlijke recepten! De mango salade lijkt mij erg lekker, die heb ik opgeslagen 🙂 Die zal ook wel weight watchers proof zijn toch…..

  • Janske 21 juli 2017 at 12:26

   Ik denk het wel 🙂

 • vriendlief 21 juli 2017 at 12:28

  Geen recept met vette worsten en sappige hamburges??? Sniiffffff

  • Janske 21 juli 2017 at 12:32

   Hahahaha….die kan jij vast zelf bedenken 😉