afvalrace Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff

Mama’s Afvalrace – Deze kanjers doen mee!

20 juli 2017
Zoals je vorige week kon lezen ben ik begonnen met een nieuwe en hopelijk laatste strijd tegen de kilo’s. Om de strijd niet alleen te voeren én om andere dames dezelfde stok achter de deur te geven heb ik jullie ook uitgenodigd om mee te doen met deze afvalrace. Het was best wel even spannend of er uberhaubt iemand mee zou willen (en durven) doen. Al snel stroomden de eerste enthousiaste aanmeldingen al binnen wat resulteerde in een mooie club kanjers! Vandaag stel ik ze in het kort aan jullie voor.

SaSiBeau

Wie ben ik: SaSiBeau (28), mama van 2 zoons 7 en bijna 4. Ik ben huismoeder maar ben aan het solliciteren, ik zit ook in mijn laatste jaar patroontekenen voor dames, ik heb een blog die nu eventjes on hold staat omdat ik niet zo heel veel tijd daarvoor kan/wil maken, ben eigenlijk een echte foodlover.

Gewicht: 101,5
Doel: tegen het einde op een 80 kg te zitten en te blijven. Volgende zomer hertrouwt mijn vader en dan zou ik toch al halverwege willen zijn of zelfs mijn doel gehaald te hebben.

Maroesja 
Wie ben ik: Maroesja Kroot – 43 jaar – moeder van een super lieve, bijna 15 jarige, puberzoon – Hou van lekker eten – wijn – lunchen – borrelen met vrienden en familie. Zelfstandig – Webshop eigenaar – Knijpertjes.nl – Ik verkoop alles op het gebied van houten knijpers.
Gewicht: 54 kg – maar in de aankomende vakantie komen er gegarandeerd wat kilo’s bij …. ☹️ (Vakantie is voor mij een feestje en dan wil ik even niet op mijn eten en drinken hoeven letten.)
Doel: 50 kg. Maar het allerbelangrijkste voor mij is dat mijn buik platter moet worden!

Femke

Femke

Wie ben ik: Femke (nog 1 maand 34) – mama van Lars (bijna 4) en Tim (1,5) – werkt 3 dagen in de week bij een leverancier voor zuurstof en cpap therapie – houd van gezelligheid – leuke dingen doen met gezin, vriendinnen, familie.

Startgewicht: januari 2017 83 kg – juli 2017 79 kg

Doel: De zwangerschapskilo’s die eraan zijn blijven ‘kleven’ op een gezonde manier terug brengen naar 65 kg. Voor 1 januari 2018 onder de 70 kg

Ilse

Wie ben ik:  Ilse (36)- mama van drie (jongen 2010 – meisje 2012- meisje 2014). Leerkracht handvaardigheid in het secundair in België. Ik blog op Kreanimo, mijn creatieve, persoonlijke uitlaatklep op het internet!)

Startgewicht: Ik begon in oktober op precies 90 kilo. Ik klikte voor ik naar China vertrok op 71,6 –  en – 139 cm.

Doel: We wonen hier op hotel en eten hier dus ook elke dag en dat maakt het niet makkelijk!  Ik blijf hier schommele tussen 72 en 71,4.  Om een goed BMI te behalen zou ik 66 moeten wegen… maar voor mezelf wil ik vooral onder de 70 (gewoon omdat – 20 zo tof klinkt ;)) Ik zou graag willen dat mijn dijbenen niet meer schuren, wat ik hou van jurkjes en rokjes en niet van broekjes eronder! Al weet ik niet of dat haalbaar is.  Voorlopig verlies ik met bodystyling (had ik al gezegd dat ik daarmee bezig ben?) nog centimeters op mijn dijen, dus wil ik graag nog proberen om er te geraken.

Renate

Renate

Wie ben ik: Renate (28) – hobbyblogger voor familie en vrienden 😉 – paardenmeisje – voorliefde voor chocola en icetea green – Netflix & chill – werkzaam in de zorg – vakantieland Terschelling – flierefluiter met (te)veel behoefte aan structuur!

Startgewicht: 105 kg (2014). Afgevallen tot 75 kg (2014-2015) inmiddels weer 88 kg (juli 2017).

Doel: 70 kg! Daarnaast wil ik graag weer bewuster bezig zijn met mijn gezondheid en ik denk dat voeding én beweging daarbij mijn pijlers zijn. Succes allemaal, toppertjes!!

Tamara

Wie ben ik: Ik ben Tamara. Ik ben 36 en mama van 2. Werk vanuit huis (nee ik ben geen blogger, werk gewoon voor een bedrijf…). Hobby’s: m’n kinderen en ik speur graag op internet naar leuke koopjes.

Streven: ik wil graag 10 kg afvallen (in de hoop dat hij er dan ook af blijft)

Doel: stoppen met jojo-en en eindelijk eens een manier vinden om ook van die chocola af te blijven (of gewoon leren dat 1 stukje per week genoeg is, en die reep echt niet in 1x op hoeft). En dat graag zonder crash-dieet want daar ben ik echt geen mens voor.

Yolanda

Yolanda

Wie ben ik: Yolanda 46 jaar – Woon in Frankrijk – Moeder van 2 tieners van 14 en 15 jaar – ontwerpt printables voor kinderen – creatieve blogger – eigenaar van webwinkels Annekoendigitaal en Happy with Printables – houdt van chocolade en taart bakken

Start gewicht: 78 kg.

Doel: 10 kg afvallen, om die vreselijke kilo’s kwijt te raken die er spontaan bijkwamen toen de opvliegers begonnen.

Vlienelien

Wie ben ik: Vlienelien (30) – mama van Riley* en Oscar (1) – werkt als docent op een mbo-school – fietst overal naartoe – eet graag meloenen – klust graag, maar doet het te weinig

Startgewicht: 96

Doel: Sterkere bekken krijgen en afvallen. Het lijkt me heerlijk om weer rond de 80 kg te wegen.

Maaike

Wie ben ik: Maaike (35)–Moeder van Cas (3) en Ruub (10 maanden) – blogger op www.maaikeschrijftop.nl  – houdt van lekker eten – lente – kamperen – sauna– yoga – creatief bezig zijn – en nog veel meer.

Startgewicht:  Ik vind het te confronterend om dit online te zetten, wel ruim boven de 100 kilo.

Doel: Ik wil heel erg graag onder de 100 kg wegen en de kilo’s die allerlei medische ellende op hebben geleverd kwijt raken (en meer, want ik was allang te zwaar). Daarvoor moet de knop om en ik echt gezonder gaan eten. Ik hoop dat dit een stok achter de deur is. Ik weet heel goed hoe het moet, nu het echt ook gaan doen.

Albertine

Albertine

Wie ben ik: Mijn naam is Albertine, 39 jaar en ben fulltime moeder van 4 dochters (13 , 11 , 9 en bijna 6) Voor ik moeder werd ben ik kraamverzorgende en leidster op een kinderdagverblijf geweest. Nu blog ik af en toe en voorzie ik het lokale tv-nieuws om de week van een voice-over (EDE TV-Nieuws).

 Startgewicht: 92 (1 januari 95.5)
Doel: dat mijn gewicht weer met een 7 begint…. (Toen ik zwanger raakte van de eerste woog ik 63 , maar dat lijkt me geen haalbare kaart en hoeft ook niet…)
Jenny

Jenny

Wie ben ik: Jenny – 30 (bijna 31) – mama van Jasmine (1) – werk fulltime  bij defensie – hou van gezelligheid met vriendinnen, oftewel chocola verslaafd – zingen – voetbal – fitness – yoga – interieur – m’n dochter leuk kleden – uitstapjes maken (incl. lekker lunchen/uiteten).

Startgewicht: Huidige gewicht 83 (start 89)

Doel: Vanaf maart ging de knop langzaam om, ruim een jaar na de geboorte van m’n dochter moest ik nu aan mijzelf gaan werken. Lichamelijk nog steeds ongemakken van de bevalling, en iets minder gewicht zou ook kunnen meehelpen bij herstel. Mijn grootste valkuil is ’s avonds de trek naar een stukje chocola. De eerste 1,5 maand ging het goed 3 kg kwijt, toen kwamen er wat mooie dagen op het strand met veel wijntjes en stokbroodjes met salades en begin juni zat er weer 1,5 kg aan. Nu moest een houvast zoeken, en Fayah Lourens met haar killerbody dieet moet mij daarbij helpen.

Het gaat best goed en ben nu dus weer 4 kg kwijt.

Maar tussendoor verlies ik nog vaak m’n discipline en concentratie. Want thuis moet ik meerdere maaltijden maken en dat wil ik eigenlijk niet. Dus wil ik met de eerste weken van het killerbody dieet in combinatie met koolhydraatarm eten de overige kilo’s kwijt raken. Ik ben de focus momenteel dus even kwijt maar iedere dag probeer ik die weer te vinden, want mijn doel is om tussen de 75-77 kg te wegen. Sporten doe ik wel maar alleen wat ik kan met oefeningen die ik van de fysio heb gehad. Hoop dat we elkaar zo kunnen steunen.

Kathleen

Kathleen

Wie ben ik: Kathleen (45), moeder van 3 kinderen (Charlotte 21, Stef 17, Elizabeth 14). Ik werk fulltime op de HR-dienst van de gemeente waar ik woon en mijn hobby’s zijn bloggen, lezen, fotograferen,… Ik hoop ook terug iets van sport op te starten want eigenlijk doe ik dat wel graag… en het kan me helpen afslanken!

Startgewicht: 71,5

Doel: 65. Dit zou ik graag zo snel mogelijk bereiken, maar wel op een gezonde manier!

Voor iedereen die mij nog niet zo goed kent, of toevallig vandaag voor het eerst komt kijken op Janske.nl. Ik zal ook mijzelf nog even voorstellen;
Janske

Wie ben ik: Janske (34) – mama van Lola (3) en Coco (1) – werkt bij de leukste concertzaal van ’t zuiden -blogger – (iets te) gek op eten – festivals – Kinderkleding – Backstreet Boys – fotograferen & meer.

Startgewicht: 104

Doel: Eindelijk die knop omzetten en een gezonde levensstijl krijgen. Ook wil ik graag onder de 85 kilo wegen vóór 1 jan 2018 met behulp van Weight Watchers én de andere kanjers hier!

Volgende week donderdag kun je onze eerste ‘Afvalrace Update’ lezen! Lees je dit en denk je, dit ik ook echt iets voor mij! Stuur even een berichtje via mijn contactformulier en doe ook vrijblijvend mee! Iedere twee weken delen we aan elkaar én aan de rest van de wereld hoe het met ons gaat. Een enorme stok achter de deur in deze soms zo’n lastige strijd.

Dames, heel veel succes deze week en vergeet vooral niet dat je het niet alleen doet! We gaan er samen voor! Let’s do this!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 20 juli 2017 at 06:58

  Super dat je een clubje zo bij elkaar hebt. Volgens mij motiveert dat enorm! Zoals je weet start ik komende vrijdag weer (dat was altijd m’n weegdag dus vandaar dat ik dan begin) en ik zal jullie dan ook zeker volgen! Hopelijk motiveert mij dat ook..

  • Janske 20 juli 2017 at 08:39

   Jaaaaa! Super Nicole! You’ve got this! Mocht je nog aan willen haken voor extra support en motivatie, je bent altijd welkom! Succes!

 • Eline 20 juli 2017 at 07:23

  Heel veel succes! Ik zou graag mee doen want door medicatie, zwangerschap en al 2 jaar niet sporten ben ik 20-25 kg te zwaar. Momenteel ben ik 29 weken zwanger van onze tweede, dus kan ik niet meedoen. Maar ik ga jullie zeker volgen!

  • Janske 20 juli 2017 at 08:38

   Dankjewel Eline,
   Eerst een baby maken en daarna kun je er tegenaan.
   Wie weet kun je hier dan wel mee doen 😉
   Fijne zwangerschap gewenst!

 • Karin 20 juli 2017 at 08:24

  Wat goed dat jullie samen gaan afvallen! Dat motiveert denk ik enorm en ook als je moeilijke momenten hebt, veel steun aan elkaar. Zet ‘m op!

  • Janske 20 juli 2017 at 08:36

   Dankjewel voor je lieve complimenten Karin 🙂

 • Kreanimo 20 juli 2017 at 08:30

  Haha… wat zijn we met veel…
  Ik zat deze morgen aan 72.3… stomme buffetten hier. ???

  • Janske 20 juli 2017 at 08:36

   tips: kies een klein bordje, dan schep je minder op. Kies iedere dag iets anders en maak keuzes. Je kunt het Ilse! Zet hem op 🙂

  • Vivianne 21 juli 2017 at 07:36

   Succes met elkaar. Het is een hele strijd!

 • Guusje 20 juli 2017 at 08:40

  Wat een mooie groep zo bij elkaar! Heel veel succes allemaal? jullie kunnen het! ??

  • Janske 20 juli 2017 at 08:41

   Dankjewel Guus! Jij ook he 😉 xxx

 • Bregje 20 juli 2017 at 08:52

  Heel veel succes dames, met zo’n enthousiaste groep moet dit helemaal goed komen! Zet ‘m op! xx

  • Janske 20 juli 2017 at 10:19

   We gaan er voor! Dankjewel Bregje 🙂

 • Maaike de Gruijter 20 juli 2017 at 08:54

  Wat super dit he! Ik ben momenteel 13 weken zwanger en ga dus niet meedoen. Mocht het clubje er over een aantal maanden nog zijn sluit ik me graag aan!
  Succes allemaal en jullie kunnen dit ?

  • Janske 20 juli 2017 at 10:19

   Jaaaaa! Jij mag eerst ‘even’ een kindje maken 🙂 Daarna ben je altijd welkom natuurlijk! Dankjewel!

 • Jonna 20 juli 2017 at 09:08

  Heel veel succes dames!!! Mijn zus is mijn motivator en afvalbuddy. Samen werkt altijd beter.

  • Janske 20 juli 2017 at 10:18

   Wat fijn dat jullie het samen kunnen doen. Jullie ook succes! Dankjewel 🙂

 • Jacqueline 20 juli 2017 at 09:48

  Wat een leuke, diverse club heb je zo bij elkaar! Succes allemaal!

  • Janske 20 juli 2017 at 10:17

   Leuk he 🙂 Dankjewel Jacqueline!

 • Albertine 20 juli 2017 at 09:54

  Hoe herkenbaar allemaal…. 14 jaar geleden, toen ik zwanger raakte van de eerste woog ik 63 kg…nu, 4 kinderen verder zo’n 92kg….(1 januari 95,5 kg….dus er is wel IETS af….zucht…)
  Weet je wat…ik doe ook mee!

  • Janske 20 juli 2017 at 10:17

   Wat goed! Welkom Albertine! 🙂 Wil je nog meedoen in de voorstelronde? Dan stuur ik je even een mailtje hierover en voeg ik je gegevens toe.

 • Nicole 20 juli 2017 at 10:19

  Een superclub zo te zien. Dames, dat gaat jullie gewoon lukken, samen sta je sterk! Heel veel succes allemaal!

  • Janske 20 juli 2017 at 10:20

   Yay! Dankjewel Nicole! 🙂

 • Volgmama 20 juli 2017 at 10:33

  Leuk, misschien is dit ook wat voor mij! #ikdurfmijngewichtalleennietprijstegeven

  • Janske 20 juli 2017 at 11:46

   Wat heb je te verliezen? (Behalve de kilo’s 😉 ) je kunt ook mee doen zonder startgewicht en alleen tellen wat je kwijt bent. Laat maar weten als je de stap durft te zetten 🙂

 • Femke 20 juli 2017 at 10:46

  We gaan ervoor! Super leuk zoveel aanmeldingen!

  • Janske 20 juli 2017 at 11:47

   Leuk hè! En er komen nog steeds mensen bij! Toppers! Let’s do this ladies!

 • Gerda 20 juli 2017 at 11:24

  Leuke club, zet ‘m op!
  Ga het absoluut in de gaten houden. Kan zelf ook wel wat kilo’s missen en wat motivatie is nooit weg.

  • Janske 20 juli 2017 at 21:53

   Super leuk dat je ons gaat volgen! Jij ook succes 🙂

 • Charlotte 20 juli 2017 at 17:31

  Wat leuk dat jullie dit zo samen doen! Heel veel succes!

  • Janske 20 juli 2017 at 21:49

   Dankjewel Charlotte! Super leuk hè!

 • Joanne 20 juli 2017 at 18:21

  Wat top! Fijn om zoiets samen te kunnen doen voor wat extra motivatie 🙂 Succes!!

  • Janske 20 juli 2017 at 21:49

   Ja hè, dat is echt zo fijn!

 • Monique 21 juli 2017 at 13:42

  Super leuk zo’n hele club bij elkaar! Heel veel succes allemaal. Het gaat jullie lukken!!!

  • janske 21 juli 2017 at 13:56

   Dankjewel ???

 • Jessica 24 juli 2017 at 20:56

  Heel heel veel succes dames! Ik ga jullie volgen, zelf ben ik ook bezig met afvallen om hopelijk mijn lijf goed klaar te stomen voor een zwangerschap.

  • Janske 24 juli 2017 at 21:13

   Dankjewel Jessica! Jij ook heel veel succes. Goed dat je dat doet 🙂 Zet hem op!

 • SaSiBeau 25 juli 2017 at 14:37

  wow zo veel

  Trouwens voor alle zwangere dames: Gezond eten en bewegen wat je kan, elke dag een half uur/uurtje wandelen of in mijn geval bij de laatste zwangerschap fietsen (want wandelen kon ik niet meer maar fietsen ging nog wel)…en dan niet toegeven aan al die goestingkjes 😉