Mommy Stuff

Goede nachtrust voor mama – 5 tips!

12 juli 2017
Om mijn dag fijn te beginnen heb ik een goede nachtrust nodig. Alleen als mama van twee (jonge) kids is dat niet altijd even makkelijk. Ik neem mij iedere avond opnieuw weer voor om vroeg naar bed te gaan, maar zodra de kids dan (eindelijk) in dromenland zijn leef ik helemaal op en geniet ik altijd net iets te lang van mijn “vrije” avond. Hoe kun je er voor zorgen dat je tóch een goede nachtrust krijgt als mama? Ik deel 5 simpele tips.
1. Op tijd naar bed

bedroom light

Eindelijk, je “vrije” avond zonder kids (die inmiddels in dromenland zijn) is begonnen. Op de een of andere manier lijkt deze vrije tijd altijd 3x zo snel voorbij te vliegen en voor je het weet is het alweer half twaalf. Weer is het niet gelukt om op tijd te gaan slapen. Vlug nog even douchen, voor de laatste keer je Social Media checken…en jawel hoor, het klokje slaat alweer twaalf keer. Oops! Tip; Zet daarom een standaard alarm aan wat je iedere avond herinnerd dat het al laat is, en dus tijd bedtijd. Zo weet je op tijd dat je moet gaan afronden en naar bed moet

2. Telefoon uit & even lezen

Probeer het laatste half uur voor je gaat slapen niet meer op je telefoon te kijken. Waarschijnlijk heb je al je apps vandaag toch al 100 keer gecheckt. Ik weet het, het is verslavend, maar het houd je ook wakker en je wilt juist ‘rustig’ in slaap kunnen vallen. Gebruik geen andere felle schermen meer in bed. Geen smartphones, TV of tablet dus. Pak een boek en lees een paar bladzijdes tot je voelt dat je lekker moe wordt.

3. Schoon 

Fris en fruitig gewassen in een schoon bedje slaapt toch echt wel het allerfijnst. Na een warme (of koude) douche kruip je lekker onder je schone lakens. Laat je kamer ook goed door luchten voordat je gaat slapen zodat er genoeg frisse lucht is. Ohhhh dat is zoooo heerlijk!

4. Een lekker bed

Wij slapen sinds een paar jaar in zo’n asociaal fijne boxspring met een geweldig lekker dik Topdekmatras. Ik lig niet óp mijn bed, maar ín mijn bed. Dat is zo fijn! Een bed moet in ieder geval lekker liggen, zodat je er goed in kunt slapen.

5. Opgeruimde slaapkamer/hoofd

Is je slaapkamer een zwijnenstal en zit je hoofd vol? Dan val je waarschijnlijk ook niet snel en makkelijk in slaap. Zorg er voor dat je slaapkamer een plek is waar alleen geslapen wordt. Liever geen tv, bergen rommel of andere onnodige afleiding. Leg een pen en papier op je nachtkastje voor als je iets niet wilt vergeten, want rust in je hoofd helpt ook bij het in slaap vallen. Zo lig je niet eerst nog een half uur te piekeren voordat je naar dromenland bent vertokken.

En dan…slaap lekker! (en hopelijk worden de kids niet extra vroeg wakker morgen vroeg!)

Krijg jij genoeg nachtrust? 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Lisette
  Twitter:
  12 juli 2017 at 07:54

  Dit is heel herkenbaar. En vooral deze avonden wanneer het nog lang licht is ga ik standaard te laat naar bed. De avonden vliegen voorbij. Meestal ben ik dan na een werkdag wel echt zo moe dat ik vroeg naar bed gaan de enige optie is.
  Lisette recently posted…Waarom ik koos voor de Tefal ActifryMy Profile

 • roelina
  Twitter:
  12 juli 2017 at 23:05

  Leuk lampje :). Alle 5 de punten zou ook ik echt eens moeten toepassen. vooral die eerste maar het is een illusie om te denken dat dat lukt. Dat opgeruimde hoofd (en dus kamer) is wel iets wat mij lukt. En dat helpt idd zeker!
  roelina recently posted…Working Tuesday: twee schepen, één kapiteinMy Profile