About Me Diet Battle makeover mama challenge Mommy Stuff My Adventures Personal

Mama’s afvalrace – Doe je mee?

11 juli 2017
Eindelijk is het dan zo ver. Tijd voor verandering. A new me. The inproved version. Ik ga het doen. This is it! Ik ga vanaf nu mijn levensstijl verbeteren. Tijd voor een afvalrace. Een nieuwe (en hopelijk laatste) strijd tegen de kilo’s. Ik ben er klaar voor en vooral helemaal klaar mee. Let’s do this!

Al een paar keer eerder heb ik mijn strijd gevoerd tegen de kilo’s. De ene strijd ging beter dan de andere. Ik weet hoe het moet, ik weet dat ik het kan, ik weet dat het gewoon nodig is. Ik ben te dik. Punt. Het is tijd om er nu voor eens en voor altijd écht iets aan te doen.

Alleen…ik kan dit niet zo goed alleen. Daarom heb ik hulp nodig. Voor tips en trucs, voor advies en motivatie. Voor soms een keiharde schop onder mijn (dikke) kont en voor een luisterend oor als ik er even doorheen zit.

Weight Watchers newbie

Gisteren heb ik de knoop doorgehakt en mijzelf ingeschreven bij Weight Watchers. Ja, echt waar! Ik ben op dit moment vooral nog aan het verdwalen op de website tussen alle punten, stappentellers en gezonde recepten, maar ik weet zeker dat ook ik hier mijn weg wel zal gaan vinden.

Ik schrok een beetje dat ik meteen ‘moest’ beginnen en zag dat mijn “zo’n gezond uitziende” 500 ml fles vers geperste  jus d’Orange van de Appie meteen al 12 punten was. Oops! Ik heb dus nog genoeg te leren, maar dat wil ikook. Leren om de juiste keuzes te maken. Want als ik nu in de spiegel kijk zie ik het levende bewijs dat ik dat tot op heden nog niet goed genoeg heb gedaan.

Met de billen bloot

Ik wil ook graag de real life cursus gaan volgen zodat ik ook ‘met de billen bloot’ moet tijdens een wekelijks weegmoment. Ik weet alleen niet precies hoe en wanneer ik daarmee kan starten bij WW aangezien ze nu volgens mij een soort zomerstop hebben. Dat is een beetje jammer, want op dit moment vind ik het allemaal nog best wel ingewikkeld. Ik heb inmiddels om meer info gevraagd, dus ik laat snel weten of dit gelukt is.

Samen de strijd aan gaan – Doe je ook mee?

Om mijzelf extra te motiveren en omdat ik weet dat er hier nog meer mama’s zijn die graag gezonder willen leven & willen afvallen. Mama’s die net als ik een extra stok achter de deur kunnen gebruiken. Daarom lijkt het mij leuk om samen de strijd aan te gaan.

Wil jij ook graag afvallen én durf/wil jij je persoonlijke resultaten, mijlpalen, dieptepunten, tips en meer delen met de lezers van Janske.nl. Dat kan! Samen strijden is ook veel leuker!

Hoe gaan we dit doen? 

Om de week zal ik op de maandag een nieuwe update plaatsen met daarin van mijzelf (en van iedereen die samen met mij de uitdaging aan gaat):

 • gewicht / eventuele bereikte mijlpalen
 • trotse / moeilijke momenten
 • een boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders)
 • tips voor anderen

Hiervoor is het handig dat je bovenstaande gegevens uiterlijk de dag daarvoor even aan mij doorgeeft. That’s it! Op die manier kunnen we elkaar complimenteren of juiste even steunen en hoef je het niet alleen te doen.

Even voorstellen

Daarnaast zou ik je graag in het kort aan mijn lezers willen voorstellen. Zo weten we wie je bent en waarom ook jij de strijd mee aan wilt gaan tegen de kilo’s. Daarvoor zou ik graag in een kort stukje tekst iets willen lezen over wie je bent, waarom je mee doet, wat je doel is, met eventueel (als je dit wilt) met een leuke foto van jezelf er bij. Uiteraard mag je ook anoniem mee doen. Dat kan ook!

Op deze manier hoop ik dat we elkaar kunnen motiveren en stimuleren. Wie weet is het net dat kleine beetje motivatie wat je nodig hebt om af te vallen.

Dit is mijn persoonlijke lijstje voor vandaag:
 • gewicht / mijlpaal

Ik weeg momenteel 103 kg en ik zou graag max 85 kilo willen wegen. Een flinke weg te gaan nog dus. 85 kilo klinkt voor velen als een tientonner, maar het gewicht past bij mij (weet ik van heeeeeel veel jaren geleden).

 • trotse / moeilijke momenten

Eindelijk de stap gezet en mijzelf ingeschreven voor Weight Watchers én dit artikel hier geplaatst. Ik ga er weer voor! Ik heb er echt zin in. Yes!

 • boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders)

Super spannend om jezelf in het diepe te gooien, ik weet er alles van. Maar het kan nét dat extra zetje zijn wat je nodig hebt om het dit keer wel vol te houden. Let’s do this! Samen!

 • tips

Wil je wel mee doen, maar niet ‘out in the open’. Dat begrijp ik. Dat kan! Doe dan anoniem mee (bijv. onder een alias) óf blijf gewoon onze strijd volgen hier op Janske.nl. Je kunt ook altijd later inhaken als je dat wilt. Geen probleem!

Gezond 2018 in!

Mijn doel is om sowieso tot het eind van 2017 deze strijd samen met jullie aan te gaan en dit op Janske.nl te blijven delen, zodat we samen met een gezond(er) en mooier lijf het nieuwe jaar kunnen inleiden. En of je nou 2 kilo of 20 kilo afvalt in de tussentijd, of je halverwege aanhaakt of juist afhaakt, het mag allemaal! Lekker vrijblijvend en hopelijk super motiverend voor ons allemaal.

Ga jij samen met mij voor eens en voor altijd de strijd aan tegen de kilo’s zodat we straks als happy mama’s 2018 in kunnen luiden? Laat hieronder dan even een reactie achter (met een juist e-mailadres) dan neem ik contact met je op! Ik heb er zin in!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 11 juli 2017 at 07:28

  Allé… ik doe mee.
  Ilse@kreanimo.be
  Nog 6 van de 24 te gaan en hier in China niet gemakkelijk…

  • janske 11 juli 2017 at 09:09

   Tof dat je mee doet Ilse! We gaan er voor. Je bent er bijna 🙂

 • Marjo 11 juli 2017 at 07:30

  Knap dat je de strijd aangaat. Ik wil een speciaal programma van 20 weken gaan volgen als de kids na de zomer naar school zijn. Dan wordt je begeleid met 2 a 3 x sporten in de week en je dieet. Dat moet het voor mij worden denk ik. Ik heb namelijk alle diëten wel gedaan maar volhouden is erg lastig! Maar ik ben er ook klaar mee. Dus afspraak gemaakt en na de vakantie starten! Hopelijk met kerst een mooi nieuw jurkje aan!

  • janske 11 juli 2017 at 09:10

   Wat goed dat je dat gaat doen! Ik ben benieuwd hoe het zal zijn! Mocht je tegen die tijd willen inhaken en je mijlpalen en tips met ons willen delen, graag!

 • Marianne 11 juli 2017 at 08:06

  Wat goed van je! Toevallig heb ik er zelf een blog over geschreven vorige week! Ik doe niet mee via weightwatchers oid, maar volg een programma via fe sportschool. Ik mag max. 1600 kcal op een dag, rekeninghoudend met een max. aan Koolhydraten, vetten en eiwitten. Dit houd ik dagelijks bij in een app.

  • janske 11 juli 2017 at 09:12

   Ik ben benieuwd! Ik ga hem lezen. Fijn dat je dit via je sportschool kunt doen! Succes en mocht je hier willen meedoen als extra stok achter de deur dan ben je uiteraard van harte welkom 🙂

 • Vlienelien 11 juli 2017 at 08:32

  Ik doe ook mee, maar ben nooit zo van alles bijhouden. Aan de andere kant, het is nu vakantie, dus ik heb veel tijd.
  Ik heb al vaste sportmomenten ingepland en een moment met mijn personal trainer om mij weer even een boost te geven. Nu het eten nog op de rit krijgen. In vakanties vind ik dat altijd heel lastig. Meestal kom ik aan in vakanties ? En dan zijn 5 weken heel lang.. veel schade.

  • janske 11 juli 2017 at 09:13

   Tof dat je mee doet Evelien! Vakanties zijn inderdaad extra lastig. Al dat lekkere eten ook….aaarrrgghhhh. Hopelijk helpen we elkaar de zomer door 😉

 • Nicole 11 juli 2017 at 08:47

  Als je even een paar weken had gewacht dan had ik met je meegedaan!
  Ik ‘mag’ nu nog niet omdat ik in mijn kraamtijd zit…
  Maar vind het super van je en ik sluit me later graag bij je aan!

  • Janske 11 juli 2017 at 13:19

   Geniet maar lekker van je kraamtijd ? Tof als je binnenkort mee doet, we kunnen vast nog een hoop van je leren! x

 • Tamara 11 juli 2017 at 08:51

  Ik doe mee! Wil graag 10 kg kwijt… de eerste 500 gram is gelukt (gisteren gestart en oh oh oh wat slecht vandaag meteen gewogen). Maar ja…. die 500 gram is natuurlijk gewoon vocht ofzo, dus daar hebben we niet veel aan. Ik moet gewoon gezonder gaan leven. De snoepjes zijn voor de kinderen en het fruit is voor mama… zoiets….

  • Janske 11 juli 2017 at 09:24

   herkenbaar hoor 😉 Het is wel een motiverend en fijn begin. Goed dat je mee doet!

 • janske 11 juli 2017 at 09:14

  Geniet maar lekker van je kraamtijd 🙂 Tof als je binnenkort mee doet, we kunnen vast nog een hoop van je leren! x

 • SaSiBeau 11 juli 2017 at 09:52

  ik wil ook wel graag meedoen maar heb een probleem met de vakantie, dan kan ik niet altijd iets doorgeven…maar dan sla ik gewoon een weekje over 😉

  ooh en ik wil graag van 101 naar 80 gaan…met 1m74 is dat nog wat overgewicht maar met 2 kinderen en slechte genen (zeer moeilijk om af te vallen) is die 20 kg al een serieuze inspanning hoor

  • Janske 11 juli 2017 at 09:54

   Dat is helemaal prima! 🙂 Goed dat je mee doet! Samen gaan we er voor! Yes!

 • Bodil 11 juli 2017 at 13:11

  Wat goed bezig! En wat een leuk initiatief!
  Ik ‘durf’ (nog) niet (openbaar) mee te doen, omdat ik thuis train en mezelf dus echt in mijn uppie moet motiveren. En dat gaat uiteraard met ups en downs. Toch ben ik nu redelijk bezig om weer van fatmom naar fitmom te gaan 😛
  Mocht ik van gedachten veranderen dan kan ik dus altijd later nog inhaken 🙂
  Alvast heel veel succes allemaal, ik kijk uit naar de updates!

  • Janske 11 juli 2017 at 13:14

   Super goed en knap dat je zelf bezig bent Bodil! Jij ook veel succes en je mag inderdaad altijd aanhaken als je wilt 🙂 Zet hem op!

 • Yolanda 11 juli 2017 at 13:14

  Ik wil ook mee doen, moet zeggen nu al twijfels om het zo in het openbaar te doen. Maar misschien is dat net de stok achter de deur die ik nodig heb. Zou fijn zijn om 10 kg kwijt te raken. Ben heel benieuwd.

  • Janske 11 juli 2017 at 13:19

   Het is ook wel een beetje spannend, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dat scheelt een hoop. Goed dat je mee doet! 🙂

 • Jacqueline 11 juli 2017 at 13:38

  Succes! Ik ga je zeker volgen hierin, maar om mee te doen om de week, heb ik niet zoveel boeiends te melden. ? Ik ben al aardig op weg, hoef nog maar 7 kilo. Maar ik mag niet zoveel meer sporten, dus het gaat megatraag

  • Janske 11 juli 2017 at 13:40

   Traag is niet erg, je gaat nog steeds de goed kant op. Goed bezig!

 • Kathleen 11 juli 2017 at 15:10

  Succes Janske! Met WW gaat het zéker lukken. Ik ben echt voorstander van hun manier van afslanken. Raar dat ze nu geen bijeenkomsten hebben? Misschien toch nog even navragen. Het is namelijk enorm motiverend om naar die bijeenkomsten te gaan. Normaal doen ze de hele vakantie door, hier in Vlaanderen toch. En enkele jaren geleden op vakantie in Frankrijk, liet ik me gewoon daar wegen (in ons vakantiepark was er een bijeenkomst!!) wat héél motiverend was tijdens de vakantie ook.

  Nu… hoe zit het met mij… ik ben drie jaar geleden op gewicht geraakt (was er 16 af) en ben gestopt met de bijeenkomsten. Ik moet eerlijk zijn dat het niet altijd gemakkelijk is. De theorie ken ik als de beste… maar de praktijk wil niet altijd mee… Mijn streefgewicht was 65 en het lukt me over het algemeen redelijk om toch onder de 67 te blijven… maar…

  gewicht/mijlpaal
  Ik was toch effe serieus de pedalen kwijt… Twee weken geleden woog ik 71,5 en heb ik terug aan de alarmbel/broeksriem getrokken. De voorbij 2 weken heb ik super hard mijn best gedaan… mét resultaat: 2 kilo op 2 weken er af 🙂 wat héél motiverend is natuurlijk om zo’n snelle start te nemen (ook al is het waarschijnlijk hoofdzakelijk vocht!). Ik wil terug naar de 65… nog 4,5 te gaan dus.

  trotse / moeilijke momenten
  Ik heb net vakantie nu. Thuis probeer ik zo goed mogelijk op te letten wat nog redelijk goed lukt! Maar volgende zondag gaan we op reis… dat worden dus een aantal moeilijke dagen! Gelukkig gaan we maar 5 dagen, dus zal hopelijk de schade nog beperkt blijven!

  boodschap voor jezelf (en/of voor iemand anders)
  Samen staan we sterker, daar ben ik zeker van! Ik ga dus proberen te volgen op je blog om jou te motiveren… maar ook mezelf!

  tips
  Ook al heb je eens een moeilijk moment gehad… je kan ALTIJD opnieuw beginnen… je moet niet wachten op de volgende maandag of de volgende WW bijeenkomst. Neen… heb je je laten gaan tijdens het ontbijt… wel, die dag is nog niet volledig verloren! Probeer de rest van de dag superhard je best te doen zodat je zo snel mogelijk terug op het goede pad geraakt!

  Groetjes, Kathleen x

  • Janske 11 juli 2017 at 15:14

   ik heb inmiddels een locatie gevonden waar ik morgenavond kan gaan wegen. Fijn! Het gaat je vast weer lukken, nu al 2 er af, dat is zeker motiverend! Goed dat je mee doet! Let’s do this!

 • Lianne 11 juli 2017 at 15:27

  Ohhh ik moet ook echt van mijzelf mee doen!
  Ik was al begonnen met bootcampen, net weer een 20 ritten kaart besteld! Ik wil eigenlijk ook een afspraak maken bij een diëtiste.. Dat heeft bij Mn schoonzus heel goed geholpen. Kortom de knop moet om…

  • Janske 11 juli 2017 at 15:31

   Vandaag nog die afspraak maken. Kun je die vast afstrepen. Goed dat je mee doet en gaat bootcampen! Super stoer!

 • Maaike 11 juli 2017 at 15:35

  Oh ik doe ook mee! Ik geloof alleen niet dat ik mijn startgewicht nu wil vermelden. Geloof dat me dat net een stap te ver is nu. Is dat een bezwaar (ik zou momenteel al blij zijn met jouw huidige gewicht in ieder geval ).

  • Janske 11 juli 2017 at 15:40

   nee hoor! Je mag het op je eigen manier doen. geen verplichtingen! 🙂

   • Maaike 11 juli 2017 at 15:51

    Count me in! Ik hoor graag van je!

 • Femke 11 juli 2017 at 21:47

  Ik doe graag mee!??
  Super goed idee. Denk dat het voor mij wel motiverend kan werken.
  Ben ook vooral benieuwd naar de tips van andere.
  Wel goed om nu te starten, wilde het na de zomer weer goed oppakken
  Maar ja zo is er altijd wat..
  We gaan ervoor ??

  • Janske 11 juli 2017 at 22:06

   Dat dus inderdaad…zo is er altijd een rede om het uit te stellen 🙁 Leuk dat je mee doet!

 • Jenny Hirsi-Post 11 juli 2017 at 23:21

  Ok ik steun jou en de rest ook… totaal uit m’n comfortzone .. maar wat je zei goede stok achter de deur. Ik zie de mail wel tegemoet.

  • Janske 11 juli 2017 at 23:27

   Super stoer dat je gewoon mee gaat doen! 🙂

 • Monique 12 juli 2017 at 21:16

  Wow, super leuk al die enthousiastelingen! Aan jouw motivatie zal het in elk geval niet liggen. Ik zie je de komende tijd als het goed is wekelijks op de cursus dus doe daar gezellig met je mee 🙂

  • janske 12 juli 2017 at 21:20

   Je bent in ieder geval een goede inspiratiebron 🙂 Ik ben er helemaal klaar voor!

 • Maroesja Kroot 14 juli 2017 at 20:58

  Super om te lezen dat er zoveel mensen enthousiast zijn! Ik ga over 2 weken met vakantie en zeer waarschijnlijk komen er dan wat ongewenste kilo’s bij ? Dus ik spring (letterlijk ?) in als ik weer thuis ben. Op dit moment weeg ik 54 kg maar ik ben ook maar 1.59m en alle overtollige kilo’s zitten in, op en rond mijn buik….☹️ Doe dus graag mee om deze weer ‘in shape’ te krijgen! Alvast heel veel succes aan iedereen en petje af! ?