About Me Beauty Diet Battle makeover Mommy Stuff My Adventures Personal

Van fat mama naar fit mama

28 juni 2017
Herinneren jullie Janske nog, die mama die bezig was met haar “Diet Battle 2.0“? Zij wilde zo graag afvallen en ging voor de zoveelste keer de strijd aan ging tegen de kilo’s. Diezelfde Janske weegt nu precies even veel als voor haar tweede zwangerschap. Nou denk je misschien,dat klinkt goed. Nou nee, het is hoog tijd om weer aan de slag te gaan. Tijd voor een nieuwe strijd!
Lekker zweten, dansen en springen

Het is de hoogste tijd om een fitte(re) mama te worden en daarnaast flink wat kilo’s af te vallen. Daarom ben ik sinds een tijdje weer aan het sporten. Ik ga iedere week naar een “soort van” Zumba les. Lekker zweten, dansen en springen en daarna nog even kapot gaan op een yogamatje met allerlei buikspieroefeningen. Heerlijk! Het is best afzien die laatste 10 minuten, maar het geeft daarna wel steeds veel voldoening.

Omdat onze instructrice een tijdje geleden geen les kon geven kregen we een lesje bodypump in plaats van Zumba. Dat vond ik stiekem ook wel heel erg tof! Je merkt dan pas welke spieren er in je lichaam zitten (hallo!) en hoe je je eigen grenzen kunt verleggen met de gewichten. Echt een powergevoel kreeg ik er van!

 

Welke sport kiezen?

Nu ben ik dus eigenlijk een beetje aan het twijfelen wat ik het liefst zou willen doen. Wekelijks naar Zumba of bodypump. Of wat vaker op de crosstrainer klimmen op zolder. Die staat namelijk ook stof te happen en is eigenlijk helemaal niet zo vervelend onder het genot van een spannende Netflix aflevering, al zeg ik het zelf. Of moet ik gewoon voor beiden sporten kiezen, maar ja, dan ben ik wel twee avonden in de week kwijt. Misschien moet ik even bij Fightshop.nl gaan shoppen om op zolder mijn eigen ‘sportschool’ te maken zodat ik zelf wat kan variëren. Ik wil namelijk toch graag een combinatie van cardio én krachttraining. Twijfel twijfel dus. Maar ik ben in ieder geval al bezig dus de eerste stap is gemaakt.

Samen de strijd aan gaan tegen de kilo’s!

Binnenkort kun je mijn nieuwe strijd tegen de kilo’s volgen op Janske.nl én dit keer kun je samen met mij de strijd aan gaan! Zo gaan we samen door alle ups en downs bij het krijgen van een nieuwe gezonde(re) leefstijl. Wil je mee doen? Hou dan zeker mijn blog in de gaten de komende tijd.

Sport jij om fit te worden? Welke sport is jouw favoriet en waarom?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 28 juni 2017 at 08:19

  Ik zit nu op dit moment in mijn sportkloffie om zo naar de sportschool te gaan. Gewoon een beetje op die apparaten trainen, niet mijn favoriet, maar wel nuttig.
  Dansen vind ik het leukst om te doen, dat doe ik elke zaterdag een paar uur. Klinkt veel, maar ik dans in een rolstoel en dan verbrand je toch echt niet zoveel als wanneer je op je benen danst.
  En verder probeer ik elke week een uurtje te fietsen om conditie op te bouwen.

  Maar waarom niet èn zumba èn bodypump?

  • janske 28 juni 2017 at 11:48

   Goed bezig zeg?
   Ik twijfel omdat ik dan twee avonden in de week “kwijt” ben. ..

   • Jacqueline 28 juni 2017 at 14:08

    Joh, er blijft nog genoeg tijd over! 😉
    Voorheen besteedde ik 8 uur per week aan sporten/bewegen en had ik ook nog tijd genoeg over voor mijn gezin, werk en hobby’s. Het is meer een ritme wat je je eigen moet maken.

    • Janske 28 juni 2017 at 14:35

     dat klopt helemaal 🙂

 • Femke 28 juni 2017 at 12:43

  Ik hou je blog in de gaten ?