Kids My Adventures Review Shopping Shoptip

Lola Loves #9 – Thule Yepp Nexxt Maxi (Review)

12 juni 2017
Eindelijk is het zo ver. Coco kan goed genoeg zelfstandig zitten en mag ook mee op avontuur op onze mamafiets. Om met beide dames samen te gaan fietsen had ik alleen wel nog een fietszitje nodig voor Lola. Ik koos voor de Thule Yepp Nexxt Maxi, welke onlangs de winnaar was van de Baby Innovation Award 2017 in de categorie ‘Mobility’. In deze review lees je wat Lola (en ik) van dit fietszitje vinden.

Wat heb ik uitgekeken naar het moment dat ik voor de allereerste keer met mijn twee meiden samen op één fiets kon gaan fietsen. Eindelijk is Coco groot genoeg (en kan ze goed zelf zitten) zodat ze ook mee kan gaan fietsen. Omdat ik zelf geen auto heb en dus aangewezen ben op mijn benenwagen (te voet gaan dus) of mijn fiets, ben ik super blij dat het eindelijk zo ver is. Dit geeft ons veel meer vrijheid zodat ik lekker met de meiden er op uit kan gaan zonder dat het op loopafstand is óf dat ik met het OV moet reizen. Super fijn!

winnaar van de Baby Innovation Award

Ik was al een tijdje aan het rondkijken wat voor fietszitje wij wilden aanschaffen voor Lola wanneer Coco in haar Yepp Mini fietszitje zou passen. Dit fietszitje hebben we altijd met veel plezier gebruikt en zijn we erg tevreden over. Daarom was ik er van overtuigd dat ik ook een Yepp fietszitje wilde voor achterop.

Toen kwam ik er achter dat Yepp inmiddels is overgenomen door Thule én dat er naast de oude bekende Yepp Maxi nu een nieuw model is uitgebracht, namelijk de Thule Yepp Nexxt Maxi. Aangezien hij dit jaar nog tot winnaar is verkozen van de Baby Innovation Award in de categorie ‘Mobility’ (vanwege zijn veiligheid en gebruikersgemak), moest dit wel een goed fietszitje zijn.

Wat zijn de eigenschappen van de Thule Yepp Nexxt Maxi?
 • Maximaal comfort voor uw kind en een veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare, gevoerde vijfpuntsgordel
 • Biedt uw kind een soepele rit in het zachte en schokabsorberende zitje
 • Lichtgewicht maar robuust zitje waarin een harde buitenkant wordt gecombineerd met een zachte voering voor hoogwaardig gemak voor het kind
 • Zet uw kind zeer snel, gemakkelijk en handig vast met de magnetische kindveilige gesp
 • Gemak en flexibiliteit zijn verzekerd naarmate het kind groter wordt dankzij de met één hand verstelbare voetsteunen en voetriemen
 • Snel en gemakkelijk bevestigen van het kinderzitje op de bagagedrager van uw fiets
 • Meer zichtbaarheid dankzij ingebouwde reflector, die kan worden vervangen door een achterlicht (apart verkocht)
 • Makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het zitje
 • Ontworpen en getest voor kinderen van 9 maanden* tot 6 jaar oud, tot maximaal 22 kg. *Raadpleeg een kinderarts als het kind jonger dan 1 jaar is.

Mama monteert

Toen de pakketbezorger de grote doos met daarin het fietszitje bezorgde wist Lola meteen wat er in zat. Het liefst wilde ze er direct in gaan zitten (ondanks dat hij nog niet op de fiets gemonteerd zat), gekkie! Als miss independent wilde ik eerst zelf proberen om het fietszitje te monteren op mijn moederfiets. In de handleiding zag ik vrij snel dat het niet heel erg moeilijk moest zijn. Eerst moest ik wel nog even onze fietstas van de fietsendrager afhalen. Dat ging prima.

Toen wilde ik het stoeltje er op monteren, maar kwam ik er achter dat het niet helemaal goed ging omdat er ook een buggydrager aan de fietsdrager hangt. Die mocht vriendlief dus eerst even verplaatsen. Daarna kon hij eenvoudig het fietszitje vastschroeven met de schroeven aan de onderzijde. Met een sleuteltje kon hij hem vastzetten zodat hij niet zomaar er afgehaald kan worden. Ook bevestigde hij het extra veiligheidsriempje voor om de zadelstang als extra zekering, mocht het stoeltje alsnog naar achter schieten.

Uiteindelijk viel het dus reuze mee om hem te monteren, erg handig dus als je hem ook eens op een andere fiets wilt gebruiken.Top!

Lola Loves

Zodra het zonnetje scheen was het tijd om er op uit te gaan op de fiets zodat én Coco voor de eerste keer mee kon fietsen én Lola haar nieuwe Thule Yepp Nexxt Maxi fietszitje kon uitproberen. Ze was helemaal excited; “Ik mag in mijn nieuwe stoel!” Zo leuk! Het koste weinig moeite om Lola in het stoeltje te zetten. De 5-punts veiligheidsgordel is makkelijk te verstellen en kun je snel en eenvoudig vastklikken met een magneetsysteem. De voetensteuntjes kun je ook in hoogte verstellen. Op het stoeltje zit een zacht kussentje waardoor hij ook nog eens lekker zit. Volgens Lola zat haar nieuwe stoeltje lekker. Het losmaken van de gordel is wel even wat lastiger, maar al snel had ik er meer handigheid in.Ik weet in ieder geval zeker dat mijn kinderen deze onderweg nooit zelf zomaar open krijgen.

We maakten een heerlijk ritje naar de speelgoedwinkel om een zwembadje te gaan kopen. Terwijl Lola achterop zat kon ze heerlijk rondkijken en vergat ik soms even dat ze er zat, zo licht in gewicht is het stoeltje. Super fijn! Lola genoot en vond het prachtig. Af en toe vroeg ik aan haar of ze blij was met haar nieuwe stoeltje, waarop ze volmondig “Ja!!” antwoordde.

Wat vinden wij van de Thule Yepp Nexxt Maxi?

Wij (Lola en papa & mama) zijn erg blij met ons nieuwe Thule Yepp Nexxt Maxi fietszitje en gaan hier nog heel veel mooie fietsavonturen mee beleven! Het is een veilig en mooi fietszitje wat gemaakt is van duurzame materialen. Hij weegt bijna niets, is makkelijk te monteren en zit ook nog eens comfortabel. O ja, én hij ziet er ook gewoon erg mooi uit, niet helemaal onbelangrijk natuurlijk. Een perfect fietszitje als je het ons vraagt!

De Thule Yepp Nexxt Maxi is verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje, blauw, grijs en zwart en kost €139,95. 

Lees nog meer toffe “Lola Loves” reviews over producten waar Lola dol op is!De favorieten van Coco of natuurlijk mijn eigen favorieten!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking en bevat een product die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 12 juni 2017 at 06:58

  Ah kijk haar eens blij zijn! Wij hebben ook een zitje van Thule en zijn er erg blij mee..!

 • Monique 12 juni 2017 at 07:42

  Dat ze er blij mee is straalt helemaal van de foto’s af! Wat een mooi zitje ook. Wij hebben de ‘gewone’ Yepp maxi en zijn daar ook erg tevreden over! Zat Lola tot voor kort nog in de mini? Hier gisteren ook voor het eerst met twee kinderen gefietst, zo leuk! Al moet Quinn nog wel even wat beter leren zitten voor ik echt op pad durf 🙂

  • Janske 12 juni 2017 at 08:33

   ja, tot een maand geleden…maar dat paste echt nog maar net 😉 Dit is dus wel een verademing voor haar.

 • Gerdi 12 juni 2017 at 14:47

  Wat een fijne stoel! Hier hebben we zowel de Yepp mini als de Yepp maxi, ze bevallen ons ook echt heel goed. Mijn dochter van 6 past er nog met gemak in, zodat als we lange stukken gaan fietsen ze nog lekker achterop kan.

  • janske 12 juni 2017 at 14:50

   Wat fijn zeg! Leuk hou kinderen er zo van kunnen genieten 🙂

 • Maaike 13 juni 2017 at 08:53

  Wij hebben allebei een yepp maxi achterop. Echt super fijne zitjes zijn dat! Daar ga je nog lang plezier van hebben!

  • janske 13 juni 2017 at 09:14

   Jaaa! Zo fijn 🙂