Kids Mommy Stuff Review Shopping Shoptip winactie

Ockyz Sweakers – Zwembad musthaves (Review & winactie #20)

1 juni 2017
Toen Lola bijna twee jaar was gingen we samen naar het zwembad. Ze vond het super leuk en we hadden pret voor tien. Totdat ze naast het badje ineens uit het niets mega hard onderuit gleed en vol op haar achterhoofd viel. Iedereen om haar heen zag het gebeuren en hield zijn adem in. Al snel volgde er een oorverdovend gekrijs en gehuil van dochterlief. Mijn moederhart brak in tweeën. Dit mocht echt nooit meer gebeuren.

Toen ik de vraag kreeg om de Ockyz Sweakers zwemsokken te testen was ik daarom direct enthousiast. Al eerder had ik positieve verhalen gehoord over deze kleurrijke zwemsokken en was zelf ook erg benieuwd of ze écht zo veilig waren zodat kinderen niet meer uitglijden bij het zwembad.

Veilig spelen om het zwembad

Helaas weet ik dus uit eigen ervaring weet hoe (ongelukkig) hard kleine kinderen bij zwembaden kunnen uitglijden (vanwege de combinatie van gladde vloeren en geen grip onder de voetjes). Daarom wil ik graag vertellen waarom ik vind dat deze Ockyz een echte musthave zijn om veilig te spelen bij het zwembad.

Na het plaatsen van onze bestelling hadden we binnen één dag de Ockyz sweakers al in huis. Lola mocht het pakketje uitpakken en wist meteen dat het zwemsokjes waren. Omdat het perfect zwemweer was mocht ze de zwemsokjes meteen passen. Het was even wat gefriemel (omdat ze natuurlijk lekker strak moeten aansluiten om de voetjes), maar al snel zaten ze goed aan. Haar teentjes staken vrolijk naar buiten. Lola vond het wel grappig.

Rennen langs de waterkant

Thuis viel nog niet veel te testen, maar de rest van de middag mocht ik haar nieuwe zwemsokken absoluut niet uittrekken. Ik kon dus wel concluderen dat ze lekker zaten en dat mevrouwtje er blij mee was. Een week later gingen we op vakantie en namen we uiteraard de Ockyz mee om ze in het zwembad uit te proberen. In het zwembad waren verschillende peuterbadjes, dus dochterlief wilde regelmatig van het ene naar het andere badje lopen.

Natuurlijk werd dat uit enthousiasme al snel rennen en oh, wat was ik blij dat ze haar nieuwe zwemsokken droeg. Van ons mocht ze nog steeds niet rennen (ook al droeg ze continu haar zwemsokken) . Maar het blijven eigenwijze peuters, dus rende ze regelmatig over de gladde vloer achter een bal aan of achter vriendje Lars. Met eigen ogen zag ik dat ze inderdaad veel meer grip had op de gladde vloer. Wat een opluchting. Je kunt tenslotte (bijna) niet voorkomen dat die kleintjes toch gaan rennen aan de waterkant. Tenminste, niet als ze zo heerlijk enthousiast aan het spelen zijn.

Waarom zijn de Ockyz Sweakers zwemsokken dan zo veilig voor kinderen (en volwassenen)?

De Ockyz Sweakers zwemsokken staan voor:

 • Meer veiligheid op gladde zwembad ondergrond
 • Ze zitten comfortabel en de open tenen zorgen voor optimaal gevoel en balans
 • Antibacterieel en een hoge hygiëne factor in openbare ruimtes
 • Coole en leuke designs, kinderen vinden ze leuk om te dragen
 • Uitstekende kwaliteit, gemaakt in Europa
 • Sweakers® gaan 4 maten mee, waterschoenen 1 maat

Wat vind ik van de Ockyz Sweakers?

Allereerst vind ik het een geweldige uitvinding en zouden deze zwemsokken standaard bij alle zwembaden te koop moeten zijn (net als zwemvleugeltjes). Er gebeuren namelijk nog steeds veel te veel ongelukken bij zwembaden die met deze zwemsokken eenvoudig voorkomen kunnen worden. De zwemsokken lijken wat prijzig, maar je kunt ze vier maten lang dragen, dus dat scheelt meteen een hoop geld. Lola vind ze fijn zitten en ze zakken niet af.

Het enige nadeel wat ik van de Ockyz zwemsokken vind, is het design. Ik vind de verschillende ontwerpen gewoon niet zo mooi, maar dat is natuurlijk puur persoonlijk. Ik heb al vernomen dat er nieuwe (effen) modelletjes in de maak zijn, dus dat vind ik dan wel weer helemaal top. Ik zelf zou ze in alle kleuren van de regenboog maken zodat je ze kunt matchen met je eigen zwemkleding. (Tip voor het ontwerpteam van Ockyz)

Heb jij ook een (of meerdere) waterratjes in huis en wil je ook deze musthave Ockyz zwemsokken kopen voor je kids (of voor jezelf)? Ik mag maar liefst vier mensen blij maken met een kortingscode van 10,- ! Dat scheelt toch weer!

Hoe kun jij één van die 4 x €10,- kortingscode voor Ockyz Sweakers winnen?

Laat in een reactie achter voor wie & waarom jij graag wilt winnen.

Vergeet ook niet om een geldig e-mailadres in te vullen.

 • Voor een extra winkans (én omdat ik dat ontzettend waardeer) mag je mij volgen via mijn social media kanalen; Facebook | Instagram | Bloglovin’ | YouTube | Pinterest.
 • Delen zou geweldig zijn, maar voel je vooral nergens tot verplicht. Gebruik hiervoor #janskenlwinactie zodat ik hem makkelijk kan terugvinden!

Deze winactie loopt tot en met donderdag 7 juni. Op vrijdag 8 juni maak ik de winnaars bekend op mijn Facebookpagina. (het is dus handig wanneer je mij daar volgt)

Kende jij deze zwemsokken van Ockyz al?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 1 juni 2017 at 06:41

  Ja dit zijn echt fijne dingen! Ben ook heel blij dat we ze hebben. Vind dit design dan wel de leukste overigens. Maar kijk ook uit naar de nieuwe designs!

 • Anna 1 juni 2017 at 06:47

  Ik doe graag mee
  Facebook: An Na

 • Annabel 1 juni 2017 at 06:55

  Ze lijken me ook erg fijn! Liselotte is nu 3 en erg ondernemend. Zelf ben ik zo bang dat ze een keer valt. We hebben waterschoenen aan geschaft voor het strand. Ik twijfel nog of ik Ockyz ga aanschaffen. Dit is vooral omdat ik ze best duur vind en de patronen vind ik ook niet leuk. Belangrijkste is de veiligheid natuurlijk. Ik lees veel positieve verhalen hierover. Dus mocht ik winnen dan kan ik ze voor 50% aanschaffen en ga het dan zeker doen.

 • Will 1 juni 2017 at 10:43

  Dit zijn handige waterschoentjes voor aan de rand van het zwembad of aan het strand/ in het water , als er teveel schelpen of steentjes liggen.
  Graag doe ik mee.
  Ik volg je op Bloglovin.

 • Luisa 1 juni 2017 at 12:14

  Wat een goede uitvinding zeg! De kleine begint nu net een beetje met rennen en ik houd mijn hart al vast haha. Dit zou mij erg geruststellen! Ik volg jou op alle kanalen:)

 • Maaike 1 juni 2017 at 13:21

  Die lijken mij inderdaad handig! Had er nog nooit van gehoord. Ik houd regelmatig mijn hart vast in het zwembad.

 • Heleen 1 juni 2017 at 13:44

  Dat “niet rennen” is zo herkenbaar. Het is zowaar nog nooit mis gegaan, maar toch… Ik ding graag mee voor mijn jongste zoon van bijna 4 jaar zodat mama met een geruster hart kan toekijken hoe hij van het ene badje naar het andere badje trippelt

 • G.T. 1 juni 2017 at 20:49

  Wij doen regelmatig een zwemdate met een nichtje en haar zoontje van bijna 2. Dat jongetje is een stuk ondernemender dan mijn jochie en kan wel wat antislip onder de voeten gebruiken!

 • Marta 1 juni 2017 at 22:32

  Wat gaaf! We gaan sindskort naar de zwembad en ik heb die sokjes in gebruik door andere kindjes gezien.
  Het is ook zeker iest voor mijn zoontje ook heel handig voorzijn tuinbadje!

 • Wendy 3 juni 2017 at 22:39

  Ik doe graag mee met de winactie! Wat lijken me die sokjes me handig! M’n zoontje is een aantal weken ook uitgegleden in het zwembad en is sindsdien bang om in het zwembad los te lopen.

 • Carola van Nuil 4 juni 2017 at 12:53

  Mij lijken deze zwemsokken ook ontzettend handig. Als ik mijn dochter Marinde zie glibberen tijdens zwemles, houd ik mijn hart vast. Ze gaat net lekker met zwemles en ik weet dat dat voorbij is zodra ze een keer uitglijd. Zonde als ze dan weer de spanning van zwemles gaat opbouwen omdat ze bang is om te vallen.

 • Marja 6 juni 2017 at 21:27

  Hoi, ik doe mee voor mijn dochter. Ik zeg zo vaak, niet rennen! Maar ja, het zwembad is ook zoooo leuk. Elke keer weer heb ik die spanning, ik hoop dat als ik win die spanning voorbij is en ik ook lekker kan genieten bij het zwembad.

 • Linda Smeets 7 juni 2017 at 00:45

  Ideaal! Ik doe graag mee voor onze dochter van 4 jaar. Ze is dol op zwemmen en nog een tikkeltje (te) wild. Voorkomen is beter dan genezen!
  Volgen doe ik via Facebook en Bloglovin’.

  • Linda Smeets 7 juni 2017 at 00:47

   En Twitter. ..

 • Willianne 7 juni 2017 at 12:12

  Doe graag mee voor mijn zoontje Teun! Hij loopt bijna los en zou dit ontzettend handig vinden. Voor in zwembad natuurlijk maar ook op het strand. Hier onwijs veel kleine scherpe schelpjes en lijkt me de perfecte oplossing:)