Baby Adventures Discuss Mommy Stuff

Wanneer zet je kind de eerste stapjes?

24 mei 2017
“Die van mij liep al met 10 maanden achter een loopauto.” “Die van mij liep los met 12 maanden.” Ieder kind is verschillend en leert lopen op zijn of haar eigen tempo. Dat verschil kan soms enorm groot zijn. Dat merk ik nu ook weer. Wanneer zette(n) jouw kind(eren) de eerste stapje?
De volgende “stap”

Nu Coco bijna 9 maanden oud is merk ik dat ik haar ontwikkelingen steeds vaker vergelijk met die van haar grote zus én die van andere baby’s om haar heen. Ik vind het interessant om te kijken hoe ze het doet in vergelijking met andere baby’s vaan haar leeftijd en om te zien wat haar volgende “stapjes” zullen zijn.

aan de wandel

Coco neemt rustig de tijd. Sinds kort heeft ze ontdekt hoe ze zichzelf kan omrollen, dus dat gaat super goed. Kruipen lukt nog niet, al gaat steeds vaker dat knietje onder haar kont en d’r billen de lucht in, dus wie weet heeft ze het binnenkort door hoe het moet.  Ze draait vooral lekker veel rondjes of schuift naar achteren tot ze niet meer verder kan.

Hand in hand met grote zus Lola

Ze lijkt nog geen haast te hebben met kruipen of lopen. Ook zit ze nog niet zelfstandig rechtop. Ik merk wel dat ze steeds sterker wordt in haar rug, dus ook dat zal waarschijnlijk niet heel lang meer duren.

Ik kan mij nu nog niet voorstellen dat Coco over een jaar (als het goed is) als een vrolijke dreumes zelf rond wandelt. Hand in hand, samen met grote zus Lola. Mijn hart smelt al bij de gedachte alleen!

Loopauto

Misschien moet ik binnenkort Lola’s loopauto maar eens van zolder tevoorschijn halen zodat ik Coco daar eens achter kan zetten. Je ziet vaak dat kindjes het dan ineens een stuk sneller leuk vinden om te gaan lopen. Ik ben benieuwd wat ze daar van vindt. Hopelijk gaat grote zus Lola er niet continu met de loopauto van door, haha. Zij vind namelijk al Coco’s speelgoed ook heel erg leuk! Tuttebel.

Wanneer zette(n) jouw kind(eren) de eerste stapje? Duurde het langer of korter dan je had verwacht?
Spread the love

You Might Also Like

 • Leonie van Mil 24 mei 2017 at 06:50

  Met 10 maanden ging hij voor het eerst lopen langs de kant. Zijn eerste stapjes los zette hij op zijn eerste verjaardag. Inmiddels is hij bijna 14 maanden , loopt hij af en toe een paar stappen los, maar heeft er verder nog geen behoefte aan. Hij was dus vrij vlot, maar heeft er nu geen zin meer in hahaha 😉 Maar ik geloof dat ieder kind zijn eigen ontwikkeling volgt. De één is snel met lopen, de ander met praten en de ander heeft weer eerder al zijn tandjes. Dus ik wacht rustig af tot hij er echt klaar voor is.

 • Nicole 24 mei 2017 at 06:53

  Echt de eerste losse stapjes was met 14 maanden. Maar achter een loopauto etc dat weet ik niet meer. Zou ik moeten opzoeken hihi

 • Joyce 24 mei 2017 at 06:56

  Ja ieder kind z’n eigen tempo. Maik was wat te vroeg en zit al zelfstandig, kruipt ook al. Ik dacht dat het wel leuk was zo’n snelle baby, maar hij doet alles nog zo onhandig dat hij om de haverklap omvalt. Niet goed voor mijn gemoedstoestand haha!

  Ik zag onlangs iemand zeggen dat haar kind kon lopen met 10 maanden. Bleek dat alleen achter een loopauto te zijn. Dat vind ik leuk, maar nog niet echt lopen ?

  Luuk liep met 14 maanden los, maar zette met 11 maanden zijn eerste losse stappen. Ik vrees ervoor dat mijn onhandige en snelle Maik sneller is, maar ook vaker valt haha!

 • Nicole 24 mei 2017 at 08:09

  Bij de oudste had ik het heel snel verwacht.. dit omdat ze met 6 maanden de kamer al door kroop! Toen dacht ik die loopt voor ze 1 is.. ze is lekker blijven kruipen tot 14 maanden! Nu met Evy denk ik.. ik zie het wel.. ze houden je toch wel voor de gek! 😉 ze is weer zo snel als d’r zus.. rolde met 4 maanden en zit nu zelfstandig rechtop (5.5 mnd) ik hoop dat het nog heel lang duurd voor ze gaat lopen! Laat d’r maar nog even baby blijven! 😉