Kids Personal

Lieve Lola – 3 jaar

19 mei 2017
Lola 3 jaar

Lola 3 jaar

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria

Hieperdepiep Hoera! Hieperdepiep Hoera! Hieperdepiep Hoera!

Lieve Lola,

Het is feest! Vandaag vieren we jouw derde verjaardag! Wat gek dat ik je voor mijn gevoel pasgeleden nog voor het eerst in mijn armen hield en je nu al weer 3 jaar oud bent. Wat is het weer een bijzonder mooi jaar geweest, lieve Lola. Wat heb ik ontzettend van je genoten en kon ik je af en toe wel achter het behang plakken. Je hebt me laten zien wat de ’terrible two’s’ zijn, haha. Maar ook ben ik nog nooit zo trots op iemand geweest zoals op jou.

Lola 3 jaar

Lola 3 jaar

Je werd in augustus grote zus van Coco. Dat was wel een beetje spannend en natuurlijk ook eventjes wennen, maar oh, wat ben je een lieve grote zus. Het liefst speel je samen met Coco en wil je haar alles leren. Soms vergeet je dan eventjes dat ze nog iets te klein is om echt mee te spelen. Nog eventjes wachten, lieve schat.

Ook ben je van de Zeesterren naar de Zeepaardjes verhuisd op het kinderdagverblijf. Van 5 kindjes waar je de oudste was, zat je ineens in een groep van 16 kindjes en was je de jongste. Vrijwel meteen voelde jij je thuis en inmiddels loop je vol zelfvertrouwen als “hulpjuf” door de klas. Je helpt andere kindjes en de juffen altijd een handje en gaat overal voor de volle 100% voor.

Lola 3 jaar

Lola 3 jaar

Je bent druk bezig met zindelijk worden. Regelmatig draag je geen luier meer en ga je trots naar de wc of op het potje. Dan mag je daarna bij papa of mama op de rug paardje rijden. Wat een beloning is dat! Je roept al maanden, “als ik drie jaar ben, dan hoef ik geen luier meer”. Nou Lola, dat is vandaag. Ik ben benieuwd of het je echt gaat lukken. Het zal in ieder geval niet lang meer duren. Dat weet ik zeker.

Wat wordt je groot, kleine meid. Soms kan ik bijna niet geloven dat je over een jaar al naar school toe gaat. Spannend vindt je dat. Je wilt nu nog niet naar school toe. Gelukkig maar, want je moet nog een heel jaar wachten. Mama vind dat stiekem ook wel fijn. Nog even een jaartje samen met jou genieten van deze bijzondere tijd.

Lola 3 jaar

Lola 3 jaar

Want bijzonder, dat ben je. Mijn lieve, bijdehante dame. Je bent zo wijs en zo slim. Er gaat vaak zoveel om in je hoofd. De dingen die je zegt en je woordenschat is al zo goed dat het ons soms verbaasd wat je allemaal al weet en zegt.

Je bent bijna altijd vrolijk, hangt graag de clown uit en maakt graag mensen aan het lachen. Toch kun je ook ineens verlegen zijn of in paniek raken in een situatie en ineens omslaan. Dan zie ik dat je toch nog echt mijn kleine meisje bent.

Vandaag vieren wij jouw derde verjaardag en schrijf ik deze laatste maandbrief voor jou. Nu heb je 36 brieven. 36 persoonlijke brieven over de eerste drie jaar uit jouw leven. Ik hoop dat je ze bewaard en later nog eens terug zal lezen. Over alle bijzondere momentjes dat ik zo ontzettend trots op je was.

Lola 3 jaar

Lola 3 jaar

Want trots, dat ben ik. Op jouw, lieve Lola.

Gefeliciteerd met je verjaardag grote kleine meid.

Ik hou van jou, tot aan de maan en weer terug!

Kusje van Mama

x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 2 jaar werd.

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 1 jaar werd.

Lees hier ook mijn vorige maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand.

Hier nog een paar foto’s van Lola’s “Hoera, 3 jaar” fotoshoot:
Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 19 mei 2017 at 07:00

  Wat is het toch een leuk meisje. En ook heel fijn trouwens dat ze op de foto wil haha. Ik krijg bijna geen foto meer van Fay gemaakt of hij is bewogen 😛

  Van harte gefeliciteerd in ieder geval en tot morgen!

 • Marieke 19 mei 2017 at 07:05

  Van harte gefeliciteerd met Lola!!
  Wat heb je toch een heerlijk vrolijk meisje!!
  Hele fijne dag vandaag!!

 • Geertje - Stay At Home Mama 19 mei 2017 at 07:09

  Gefeliciteerd met Lieve Lola!! Maak er een fijne dag van met dit gezellige meisje… (geweldige foto’s, die onderste paar!)

 • Sylvia 19 mei 2017 at 07:17

  Gefeliciteerd met lieve kleine Lola! Ik hoop dat jullie een waanzinnige dag mogen hebben. Lola ik hoop dat je flink in de watten gelegd wordt met cadeautjes en lekker eten vandaag. Hele fijne verjaardag gewenst!!

 • Shanna Jess 19 mei 2017 at 07:37

  Gefeliciteerd met je grote, knappe dochter. Wat een heerlijk jurkje ook <3

 • Rory 19 mei 2017 at 09:39

  Wat een prachtige foto van een heel leuk en mooi meisje. Heerlijk extravert. Gefeliciteerd!

 • Will 19 mei 2017 at 11:02

  Gefeliciteerd met de derde verjaardag van Lola.
  Een fijne dag gewenst met leuke cadeautjes en een lekkere taart voor Lola.
  Mijn kleindochter is vandaag ook jarig en dat vieren wij morgen met de hele familie.

 • Anita 19 mei 2017 at 13:08

  Gefeliciteerd!! En wat een wijs ding is het ook. Super leuk dat je elke maand een brief voor haar hebt geschreven, zal ze laten onwijs blij mee zijn!

 • Ilse van Kreanimo 19 mei 2017 at 19:22

  Ha, Leni wordt 3 op 1 juli.
  Ze liggen zo dicht bij elkaar op vlak van leeftijd en herken vaak dingen van haar in mijn dochtertje

  Gefeliciteerd en wat een toffe outfit heeft ze aan!

 • Blogfeestje 20 mei 2017 at 06:02

  […] de knappe dochter van Janske werd gisteren alweer 3 jaar! Zij schreef een mooie brief aan het […]

 • Jessica 20 mei 2017 at 23:45

  Te laat maar als nog gefeliciteerd!