Baby Adventures Shopping Shoptip zwanger

Shoptip: de 10 hipste geboortekaartjes

11 mei 2017
Ik ben dol op geboortekaartjes. Tegenwoordig zijn ze zelfs zo mooi dat je er bijna rammelende eierstokken van krijgt. Van de ene kant vind ik het daarom ontzettend jammer dat Coco’s geboortekaartje het laatste geboortekaartje is wat ik uit mocht kiezen. Aan de andere kant is het ook wel fijn, de keuze is nu namelijk nóg veel lastiger met al die hippe kaartjes. Dus, voor alle mama’s (to be) die nog wat inspiratie kunnen gebruiken. Hierbij mijn (persoonlijk geselecteerde) 10 hipste geboortekaartje van dit moment. (in onwillekeurige volgorde, onderaan kun je zien waar je ze online kunt vinden).
1. Zwart/wit, met foto en korte sierlijke teksten (* 1)

Ik hou van dit ontwerp. Simpel, maar stoer maar de baby maakt hem weer helemaal schattig. Het draait hier helemaal om de foto van de baby en er is geen afleiding van prints, kleuren of andere afbeeldingen. Lekker puur dus.

2. Tippie thema (*3)

Tippies en indianen zijn natuurlijk ontzettend hip. Dit kaartje is zelfs speciaal voor tweelingen met zwart en gele kleuren.Hij is niet te druk, maar toch erg vrolijk.

3. Pinguïns & blauwe bergjes (*1)

De blauwe achtergrond is ontzettend hip en wordt veel gebruikt als behang op babykamers. Dan is het natuurlijk super tof om ook het geboortekaartje met hetzelfde printje te kunnen matchen. Verder is de kaart lekker rustig en de Pinguïn maakt hem erg schattig.

4. Woordslinger thema (*2)

Woordslingers zijn al een tijdje niet meer weg te denken in alle hippe babykamers, dus waarom niet ook op je geboortekaartje? Dit kaartje is verder erg minimalistisch, maar de gekleurde letters, de woordslinger en de subtiele hartjes maken hem helemaal af.

5.Veertjes en hartjes (*1)

Deze vind ik persoonlijk ook erg stijlvol. De letters zijn helemaal van deze tijd en de veertjes en pastelkleuren maken hem compleet. Verder is hij erg rustig en zoet.

6. Gouden hart met stippen (*3)

Nog zo’n puur en minimalistisch kaartje. Het roze en subtiele goud geeft het een chique sfeer. Lekker rustig, maar toch erg stijlvol en modern.

7. Kaart met fotostrip (*2)

Op dit kaartje kunt je meerdere bijzondere eerste fotomomenten plaatsen waardoor het kaartje nóg persoonlijker wordt. Het mint en zwarte stippen thema is natuurlijk ook erg hip.

8. Bloemen (*3)

Deze kaart heeft een wat drukkere voorkant waar je zelf een foto op kunt plaatsen als achtergrond. De binnenkant is erg lief met de bloemetjes er in. Hij is ook echt even anders dan alle andere kaartjes.

9. Handgeschreven met tekeningen (*3)

Dit kaartje geeft echt het “handgeschreven & getekend” gevoel. Ondanks dat ziet hij er nog steeds strak en hip uit. De foto maakt het kaartje helemaal af. Erg leuk!

10. Love, Confetti & foto (*1)

Wat een zoete, maar super mooie kaart is dit. Erg rustig, lief, klassiek en hip tegelijk. Mooi.

En nu nog een keuze maken…

Zoals je kunt zien zie je toch een soort van trend in mijn bovenstaand lijstje. Ze lijken allemaal wel een beetje op elkaar, maar zijn toch allemaal weer net even wat anders. Veel kaartjes hebben een foto van de baby er op, wat ik zelf wel het leukst vind. Persoonlijker dan een foto kan het niet worden, toch. Nu ik dit lijstje zie, zou ik nog steeds moeite hebben met kiezen omdat ik ze allemaal erg mooi vind.

Mocht je één van deze kaartjes willen gebruiken als hét kaartje? Dan kun je hieronder terugvinden in welke webshop je dat kaartje kunt bestellen voor een proefdruk. Succes met kiezen!

*Hier kun je deze hippe kaartjes vinden:

1 – hippe-geboortekaartjes.nl |    2 – hierbenik.nl |    3 – hipdesign.nl

Hou jij ook zo van deze hippe geboortekaartjes? Welk kaartje is jouw favoriet?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 11 mei 2017 at 16:05

  Oh jeetje zitten vele mooie bij! Al gaan wij dit keer dus niet voor een foto omdat ik niet meteen die eerste week daarmee bezig wil zijn en t kaartje wel snel wil sturen.. Maar goede smaak!

 • jodi - liefthuis 11 mei 2017 at 17:30

  Woow eentje hiervan vind ik zooooo gaaf, dit zou hem kunnen worden.

  • Janske 11 mei 2017 at 17:31

   wat leuk! 🙂 Ik ben benieuwd 😉

 • Ilse van Kreanimo 11 mei 2017 at 18:34

  Leuk lijstje!
  Ik heb het kaartje van de middelste zelf getekend.
  De eerste was een kraslot en de derde weet ik zelfs niet meer waar ik het kocht, maar het was zo passend….

 • Femke 12 mei 2017 at 23:14

  Hele leuke kaartjes! Mijn keuze zou nr 3 zijn