DIY Kids Pictures

DIY #7 – Cake Smash Tips

2 mei 2017
Tegenwoordig doet bijna iedereen het, een cake smash fotoshoot maken voor je baby’s eerste verjaardag. Wij hebben er inmiddels 3 achter de rug en elk jaar was het weer één groot feest. Wil jij dit ook doen en kun je nog wel wat tips gebruiken? Ik vertel je vandaag hoe ook jij een toffe cake smash met je kindje kunt organiseren!

Voordat ik onze allereerste cake smash met Lola maakt toen ze zo’n 11 maanden oud was had ik allerlei toffe cake smash ideeën op mijn geheime Pinterest bord verzameld. Zo wist ik precies hoe ik het wilde gaan aanpakken en had ik genoeg inspiratie. Qua taart hield ik het simpel, maar met wat extra decoratie zag het er super leuk uit! Ik gebruikte de foto’s voor Lola’s uitnodigingen voor haar eerste verjaardagsfeestje. Alle reacties waren lovend!

Wat is een cake smash?

Volgens mij is het typisch Amerikaans, maar ook hier in Nederland zie je het steeds vaker terugkomen. Je maakt (of koopt) een taart(je) voor je baby en laat deze door hem of haar “smashen”. Oftewel; zet de taart neer, je kindje erachter en zie maar wat er gebeurd. Maar dan zit alles onder de slagroom? Dat is juist de bedoeling! Hoe viezer hoe leuker. En dit alles leg je vast op film of foto.

Wat heb je nodig?

 • -Een kind (dat bijna jarig is)
 • -Een taart(je) wat gegeten mag worden en kapot mag (het liefst met veel slagroom of een leuke kleur)
 • -Versiering/slingers/ballonnen voor op de achtergrond
 • -Kleertjes die vies mogen worden
 • Schoonmaakdoekjes (een hele berg)
 • -Handdoek (om achteraf in te wikkelen)
 • -Zeil of karton om eronder te leggen
 • -Een bad en alle benodigdheden wat klaarstaat voor als je klaar bent
 • -Een fotocamera met volle batterijen
 • -Iemand die je kan helpen

Voorbereidingen:

1.Maak een taart (ik maakte de eerste keer een grootmoedersappelcake van Dr. Oetker in een taartvorm met daarop een felroze crème en disco dip) met veel slagroom of kleur die je kindje ook daadwerkelijk mag eten van je (gegarandeerd dat die vingers in het mondje verdwijnen) Je kunt natuurlijk ook mijn regenboog kwarktaart maken, maar die is wat kouder aan de vingertjes.

2.Zorg ervoor dat je kind na de fotoshoot (eventueel) meteen in bad kan, dus zet alles klaar omdat je achteraf een vies kind hebt (en zelf waarschijnlijk ook onder de taartresten zit)

3.Leg een zeil of stuk karton op de vloer om het te beschermen van alle taartresten

4.Zorg voor een lichte locatie zodat je foto’s mooi en duidelijk zijn

5.Zorg ervoor dat de batterij van je camera is opgeladen

6.Vraag iemand om je te helpen (met zijn tweeën is het veel makkelijker)

7.Versier de achtergrond met slingers, word banners en ballonnen om de foto extra aan te kleden en zorg dat er geen andere dingen in de weg staan

8.Kleed als laatste je kindje om of uit

En dan…

Zet je kindje op de juiste plek en zet de taart voor zijn/haar neus. Eén persoon blijft in de buurt van de baby om te kijken of alles goed gaat en de ander maakt de foto’s. Probeer als fotograaf op dezelfde hoogte als de baby de foto’s te maken. Flitsen is waarschijnlijk niet nodig, maar kijk even na de eerste foto’s hoe de kwaliteit is (om teleurstellingen achteraf te voorkomen). Ga desnoods op de grond liggen. De ene baby zal meteen vol in de taart duiken (dus fotograaf, wees gewaarschuwd en schieten maar!) en de andere baby wil eerst even aftasten wat er allemaal gebeurd.

Probeer je kindje aan het lachen te maken en help desnoods met het “vies worden”. Hoe viezer je kind, hoe leuker de foto’s! Heb vooral veel plezier!

Na de shoot kan de kleine lekker in bad en als je geluk hebt kun je daarna samen nog genieten van de mooie foto’s en van een lekker stuk(je) taart.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s tweede en derde cake smash:

Lola’s cake smash voor haar 2e verjaardag:

Lola’s cake smash voor haar 3e verjaardag:

Zo zie je maar weer dat het niet alleen super leuk is voor een eerste verjaardag. Lola vond het iedere keer weer super leuk en de laatste keer dacht ze zelfs dat het haar verjaardag al was. Wat een schatje!

Veel plezier!

Heb jij ook een cake smash gedaan met je kindje, en wat vond de kleine er van? Meteen meppen of eerst rustig voelen?

Lees ook mijn DIY over hoe je zelf originele uitnodigingen kunt maken voor verjaardag van je kindje met de foto’s van je cake smash!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 2 mei 2017 at 07:29

  Wij hebben bij de eerste verjaardag ook een cakesmash gedaan. Fay vond het geweldig en viel meteen aan haha! Bij onze tweede gaan we dit dus zeker nog eens doen!

  • Janske 2 mei 2017 at 10:26

   aaanvalleeeennnn! Hahaha

 • Sylvia 2 mei 2017 at 07:39

  Ja! Zo leuk wij hebben het bij een half jaar en de eerste verjaardag gedaan. De eerste keer viel ze er recht naar voren met haar gezicht in. Dus dat leverde natuurlijk super leuke foto’s op?

  • Janske 2 mei 2017 at 10:31

   oh help! Hahaha

 • Jessica 2 mei 2017 at 10:27

  Wat gaaf om te zien hoe de foto’s veranderd zijn in de jaren, maar eigenlijk ook niet. Lekker met die handjes in een taart graaien … Heerlijk. Heb je laatst dat stukje op fB voorbij zien komen? Daar deed een man van 25 ofzo nog een cakesmash haha.. 😉 Wie weet Lola ook nog wel als ze 25 wordt.

  • Janske 2 mei 2017 at 10:31

   Wahahaha, briljant!Wij roepen ook steeds dat we het blijven doen tot ze 18 wordt, hahaha