Recept

Regenboog kwarktaart – (simpel) recept

30 april 2017
Wil jij ook graag een kleurrijke regenboogtaart maken voor een feestje en moet het niet allemaal super veel werk en moeilijk zijn? Dan is dit het perfecte recept voor een super simpele regenboog kwarttaart. Makkelijk te maken én hij ziet er toch super cool en feestelijk uit (al zeg ik het zelf). Lees hier het simpele recept!

Het is geen verrassing dat ik dol ben op regenbogen. Daarom ga voor Lola’s derde verjaardag een echte regenboog kwarktaart maken. Om te kijken of het mij daadwerkelijk zou gaan lukken heb ik alvast een oefen exemplaar gemaakt (hè bah, wat vervelend). Zie hier het resultaat! Hoe tof is hij geworden?! En het is echt niet moeilijk. Ik ben namelijk echt niet de beste koekenbakker van Holland, maar dit moet wel lukken.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • kwarttaart mix (ik koos de Citroen smaak van Dr. Oetker
  • 500 gr magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gr boter/margarine
  • 400 ml water
  • kleurstoffen
  • disco spikkels/zachte parels
  • eventuele extra decoratie
Ingrediënten Regenboog Kwarktaart

Ingrediënten Regenboog Kwarktaart

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

  • springvorm 24 of 26 cm (ik gebruikte die van 26 cm) TIP: bij 24 cm wordt je taart iets hoger = wel mooier denk ik!)
  • meerdere kommen/schaaltjes
  • spatel
  • mixer of garde  Tip: Bekijk eens de staafmixers van Philips!
  • lepels

Recept

1. plaats het velletje bakpapier in de springvorm

DSC057362. smelt 60 gram margarine/boter in een pannetje

DSC057373. neem het pannetje van het vuur en voeg de kruimelbodemmix toe & roer het geheel door elkaar

DSC057404. bedek de bodem van de springvorm met de mix en druk deze aan met de bolle kant van je lepel.

DSC05743

5. Zet daarna de vorm in de koelkast (minimaal 10 minuten).

DSC057446. doe het water (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop het met een mixer 1 minuut op de laagste stand

DSC057487. voeg de kwark en  de ongeklopte slagroom toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand

DSC057498. verdeel de kwark over drie grote schaaltjes/kommen

DSC05750

9. voeg in ieder schaaltje een kleurstof toe

DSC05751

DSC0575210. roer het mengsel en voeg genoeg kleurstof toe, tot het de gewenste kleur heeft.

DSC0575311. wanneer je nóg meer kleuren wilt, meng je de verschillende kleuren kwark in nieuwe bakjes tot het gewenste aantal kleuren

DSC0575612. zet alle kleuren op de juiste volgorde klaar (als een regenboog)

DSC0576113. schenk de eerste kleur kwark op de bodem en maak de rand mooi vlak zodat het er later aan de zijkant strak uit ziet

DSC0576214. schenk vervolgens voorzichtig de volgende kleur er op en verdeel deze zo netjes mogelijk over de onderste kleur zonder deze te mengen. Gebruik hiervoor een lepel of spatel

DSC0576315. doe dit met alle kleuren en vergeet niet telkens de randen netjes af te vegen van de bakvorm. Zo blijft hij recht.

DSC0576416. wanneer alle lagen er in zitten laat je de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast

DSC0576517. na minimaal 2,5 uur wachten versier je de taart met bijvoorbeeld disco spikkels en zilveren parels

DSC0580318. snij de zijkant voorzichtig los met een groot mes wat je vooraf afspoelt met heet water.

Haal daarna voorzichtig de rand los en tadaaaaa….daar is je mooie regenboog kwarktaart!

DSC05824

DSC05816

DSC05815

DSC05831

DSC05832

DSC05830

DSC05833

Voeg eventueel nog een toefje slagroom toe. Dit is lekker zoet bij de citroensmaak.

Eet smakelijk!

Ga jij de regenboog kwarktaart ook maken? Tag mij dan met @janskenl of gebruik de hashtag #janskenl zodat ik het eindresultaat kan zien! Veel plezier!

Heb je ook mijn verrukkelijke Oreo monchoutaart (klik op onderstaande foto’s  voor het recept) al eens geproefd? Die is echt zoooo lekker (en ook simpel te maken!)! 

Oreo monchoutaart recept

Oreo monchoutaart recept

Of deze simpele low-budget snoepjestaart, die hier elk feestje weer een groot succes is!

Ook een handige en lekkere taartentip:

Boter & Bloem Bak Boxen (Review + Yummy Shoptip!)

(simpel) recept

Spread the love

You Might Also Like

  • Nicole 30 april 2017 at 06:54

    Ohhh dit is een stuk makkelijker dan de regenboogtaart die ik had gemaakt met biscuitcake! Krijg trouwens een geniaal idee voor m’n babyborrel door jou. Thanks!

    • Janske 30 april 2017 at 12:19

      ik ben benieuwd 😉

  • mama van dijk 30 april 2017 at 06:57

    hou op! Nu al honger. hahaha Wat een gaaf idee zeg!

    • Janske 30 april 2017 at 12:19

      Sorry 😉 Hihi

  • Gerdi 30 april 2017 at 07:55

    Super tof idee!!

    • Janske 30 april 2017 at 12:20

      Leuk he!?

  • Malou 30 april 2017 at 08:25

    Dit ga ik onthouden!

    • Janske 30 april 2017 at 12:20

      ik ben benieuwd naar jouw taart 🙂

  • Sylvia 30 april 2017 at 12:07

    Oh wauw!! Super leuk ?Dit ga ik zo met mijn dochtertje maken! Eigenlijk echt heel makkelijk?. Dankjewel voor de heldere uitleg!!

    • Janske 30 april 2017 at 12:21

      Ohhh Leuk! Ik ben benieuwd naar jouw taart! Veel plezier samen!

  • Jessica 30 april 2017 at 20:35

    Super gaaf gemaakt, dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Ik maak zovaak de kwark taarten van dr oetker… De eerst volgende keer wordt het deze taart!

    • Janske 30 april 2017 at 20:44

      Ik ook inderdaad…ze zijn ook zo lekker en poepie simpel om te maken 🙂

    • Janske 1 mei 2017 at 21:07

      Leuk! Ik ben benieuwd naar jouw taart! 🙂

  • Will 5 mei 2017 at 11:11

    Wauw, wat ziet dat er lekker uit en wat een grappig idee met al die kleurtjes.
    Daar heb ik zelf nog nooit aan gedacht. Leuk hoor?
    En zo gemakkelijk te maken.
    Maak regelmatig een kwarktaart van Dr.Oetker.
    Lijkt me leuk om hem met Moederdag te maken, vinden de kleinkinderen vast ook lekker.

    • Janske 5 mei 2017 at 11:48

      Moet je zeker doen Will! Dat gaan de kleinkinderen geweldig leuk vinden! Ik ben benieuwd naar het resultaat! Veel plezier!

  • Yolanda 13 mei 2017 at 08:52

    Echt een super idee! En veel makkelijker dan verschillende laagjes bakken in verschillende kleurtjes. Jouw taart heeft mij geïnspireerd tot maken van een traktatie variant.

  • A lovely adventure 15 mei 2017 at 06:04

    […] ochtend met het maken van een regenboog kwart/cheese cake. Ik vond dit recept op de site van Janske. Het is erg gemakkelijk om te maken en heel […]

  • Iris 23 mei 2017 at 10:46

    Jaaaaaaaaaaaaaa, deze ga ik echt maken! Supermakkelijk zeg! Ik ga alleen wel de Bastogne bodem erbij maken, die is voor mij toch wel onmisbaar bij een kwarktaart

    • janske 23 mei 2017 at 12:27

      Ohhhhh dat is ook heerlijk! Goed idee! Of met Oreos!

  • Irene 31 juli 2017 at 14:36

    Wauw wat tof. Ook leuk met de spikkels erboven op. Die maken het echt af.

    • Janske 31 juli 2017 at 14:54

      leuk he! Alleen blijven de spikkels wel alleen de eerste uurtjes mooi, daarna lopen ze iets uit.

  • Roelina 3 augustus 2017 at 16:17

    Nog zon fijn regenboogreceptje, dit kan ik zelfs!

    • Janske 3 augustus 2017 at 16:51

      Jazeker kun jij dit! Veel plezier!

  • Iris 12 augustus 2017 at 20:58

    Mijn proefversie staat in de koelkast, wil hem serveren op mijn dochters eerste verjaardag, maar aangezien ik wel vaker een simpel recept compleet de vernieling in heb geholpen, heb ik hem nu maar alvast een keer geprobeerd.
    Ben benieuwd hoe hij morgen uit de vorm komt

    • Janske 13 augustus 2017 at 08:43

      Slim! Smakelijk eten!?

  • Linda Meester 11 september 2017 at 21:18

    Top, ik had een naturel pak kwarktaart staan maar dit wordt juichen op het partijtje van de kleuter

    • Janske 11 september 2017 at 21:22

      Naturel zal waarschijnlijk beter in de smaak vallen bij de kids! Ik ben benieuwd! 🙂
      Veel plezier!