Baby Adventures Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 8 maanden

26 april 2017

DSC05427cLieve Coco,

Vandaag ben je precies 8 maanden oud. Jeetje, wat gaat het hard! Het lijkt zelfs iedere maand sneller te gaan. Wat ben je weer veel veranderd in de afgelopen weken. Zo had ik het donderdag nog met je juffen over dat je nog niet omdraaide van je rug naar je buik. De volgende dag ging ik met je “oefenen” op de speelmat en voila, je draaide je meteen keer op keer om. Wauw! Knappe dame! Daarvoor vond je het wel prima om op dezelfde plek te blijven liggen, maar ik merk dat je nu het steeds leuker vind om de dingen die verder weg liggen om je heen te ontdekken. Je knietje gat dan al een beetje omhoog, maar echt kruipen lukt nog niet.

Ik ben benieuwd of je over een maandje het vooruit kruipen door gaat krijgen. Nu ga je alleen kleine stukjes achteruit of draai je om je as. Stiekem is dat wel handig voor papa en mama natuurlijk, zo hoeven we je niet de hele tijd in de gaten te houden. Hihi.

Tegenwoordig ben je trouwens vaak een vroege vogel. Dan wordt je al rond 6 of 7 uur wakker. Poeh, dan zijn papa en mama nog wel een beetje moe hoor. Dat zijn we niet van je gewend, onze schone slaapster! Vaak komt papa dan even bij je kijken en krijg je een schone luier. Maar meestal neem je daar geen genoegen mee en kom ik je toch maar de borst geven. Ondanks dat het zo vroeg is, geniet ik toch van dit intieme momentje met jou. Tussen het drinken door geef je mij dan je mooiste glimlach. Wat het extra leuk maakt, is dat we daarna nog eventjes in het grote bed gaan kroelen met papa. Dat is puur genieten. Soms word Lola dan ook al wakker en lezen we met haar nog wat boekjes en knuffelen we met zijn viertjes voordat we op moeten staan. Een beter begin van de dag kan ik mij niet wensen. Zo gezellig!

DSC05451cMisschien wordt je vaak zo vroeg wakker omdat je ’s avonds al erg moe bent wanneer je voor het slapen nog wat bij mij drinkt. Dan heb je eigenlijk geen energie meer om te drinken en wordt je boos wanneer het niet lukt. Soms krijg je dan een flesje, maar niet altijd. De rest van de borstvoedingsmomentjes gaan gelukkig bijna altijd wel erg goed. Ook kun je eten als de beste. Je eet flinke porties en weet precies hoe laat het is wanneer er een bakje met eten tevoorschijn komt. Dan draai je met je handjes en kijk je als een ekster naar het bakje met verse groenten of fruit.

Inmiddels heb je al appel, peer, aardbeien, kiwi, zoete aardappel, bloemkool, worteltjes, boontjes, broccoli, kip,spaghetti, gehakt en brood gegeten. Alles vond je tot nu toe heerlijk. Zo fijn! Ook drink je soms al wat slokjes water bij het eten. Lekker hè?!

DSC05428Wat je trouwens ook al maanden lang zelf kunt is je speentjes in je mondje stoppen. Handig!Je grootste hobby is op dit moment babyzwemmen. Sinds een paar weken gaan we iedere zondagochtend met zijn viertjes zwemmen. Je vind het geweldig en kunt al erg goed spetteren en onder water zwemmen. Klein waterratje!

Wat ben je toch een geweldig kind en wat is iedereen dol op jou. Je bent altijd zo vrolijk en tevreden en lacht met je hele snoetje naar iedereen die naar je kijkt. Ik voel mij een bofkont dat ik jouw mama mag zijn!

Dankjewel, lieve Coco, voor deze bijzondere maand!

Mama houdt van jou!
Liefs,
Mama
x
Lees hier de persoonlijke brief terug die ik schreef aan grote zus Lola toen ze 7 maanden oud was & hier de brief aan Coco van een maand geleden.
Spread the love

You Might Also Like

  • mama van dijk 26 april 2017 at 06:50

    zo onwijs lief. Wat gaat het toch snel. tjonge! #stopdetijd ;p. -x-