Kids Personal

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola 35 maanden

19 april 2017
DSC05125Lieve Lola,

Wauw, vandaag schrijf ik je misschien wel je laatste maandelijkse brief. Na 35 maanden iedere maand een persoonlijke brief schrijven aan jou wil ik je vanaf nu iets minder vaak gaan schrijven. Niet omdat ik je niet bijzonder vindt, maar gewoon omdat het goed is zo. Natuurlijk schrijf ik je op je verjaardagen en blijven we samen mooie foto’s maken van jou.

Want, oh, die mooie foto’s van jou! In je eerste jaar maakte ik iedere maand een foto van jou in de box en iedere week een foto van jou in je bedje en samen met meneer de Beer. In je tweede levensjaar maakte ik iedere maand foto’s van jou in je kinderstoel. En dit jaar mocht je steeds zelf op je eigen stoeltje zitten (en soms staan). Dat leverde telkens weer de leukste foto’s op.

DSC05130Wat heb ik je zien groeien in de afgelopen maanden en ook deze maand zie ik je steeds meer veranderen. Soms vergeet ik even dat je pas 2 jaar oud bent. Je bent zo wijs en begrijpt al zo veel. Ongelooflijk! Ik kan je soms amper bijhouden en merk zelfs al verschil binnen een week. Je lijkt je steeds beter te kunnen concentreren en echt goed te kunnen luisteren wanneer ik je iets vraag of je iets uitleg. Of je er echt naar luistert, dat is natuurlijk weer een ander verhaal, maar je begrijpt mij steeds beter.

Je zegt dat je geen luier meer hoeft wanneer je 3 jaar bent omdat je dan een grote meid bent. Nou, dan heb je nog precies één maandje. Ik ben benieuwd of het je gaat lukken! Je kunt wel al heel erg goed zelf naar de wc gaan om te plassen, alleen die poepjes willen toch nog steeds liever in de luier, in plaats van de wc. Dat moeten we nog eventjes een beetje oefenen, maar je bent al goed op weg!

Wat ben je trouwens de laatste weken ontzettend energiek. Vanaf het moment dat je ’s morgens wakker wordt en roept; “papa, mamaaaa, ik ben wakkkeeeerrr!”, tot aan het moment dat je ’s avonds in bed ligt en roept; “ik ben niet moeeee!” Middagdutjes zijn voor baby’s, want die doe jij echt niet meer. Zelfs niet wanneer je letterlijk omvalt van vermoeidheid. Dan heb je het zwaar en wordt je een beetje onhandig. Geen wonder dat je zo veel blauwe plekken hebt. Boink!

DSC05139Wat heb ik weer ongelooflijk van je genoten in deze mooie maand. Nog maar één maandje en dan gaan we jouw derde verjaardag vieren. Ik heb er zo veel zin in! We gaan er een mooi feestje van maken samen! Hieperdepiep Hoeraaa!!

Ik ben ontzettend trots op jou, lieve Lola. Wat ben je toch een geweldig leuke meid!

Ik hou zo veel van jou, lieve Lola!
Tot aan de maan en terug!
Liefs,
Mama

Lees ook mijn vorige maandelijkse brieven aan Lola hier & mijn maandelijkse brieven aan Coco vind je hier.

Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Lola’s 35 maanden fotoshoot:

Spread the love

You Might Also Like

  • Sylvia 19 april 2017 at 10:29

    Zo leuk dit soort brieven! En die fotoshoot dat doe ik elk half jaar, maandelijks daar word mevrouwtje niet echt vrolijk van haha

  • Jessica 19 april 2017 at 21:55

    Wat een mooie brief en wat een mooie dame is het toch. Heerlijk hoe ze op de foto staat ..