Baby Adventures Mommy Stuff Shoptip

Overal warme melk voor je baby

18 april 2017
Wanneer je borstvoeding geeft, heb je “altijd” warme melk bij voor je baby. Perfect geregeld door moeder natuur. Maar als je dit niet (meer) geeft wil je tóch het liefst overal warme melk voor je baby hebben. Ook wanneer er geen mogelijkheid is om je flesje op te warmen. Hoe doe je dat dan?

Ondanks dat ik zelf borstvoeding geef, heb ik  ook wel eens voor het dilemma gestaan dat ik een flesje melk wilde meenemen omdat ik niet zeker wist of ik er borstvoeding kon geven. Zo had ik twee opties. Er was alleen één probleem. Ik kon er geen flesje verwarmen. Tja, wat doe je dan?

DSC03244

Ik probeerde een flesje te vullen met kokend water in de hoop dat het water tegen de tijd dat Coco dorst had nog steeds warm zou zijn. Door het condens begon de fles direct te lekken (met kokend water). Dat was dus geen succes en tegelijk super gevaarlijk! Een flesje vullen met heet water werkte ook niet, want tegen de tijd dat ik het nodig had was het water allang weer afgekoeld. Uiteindelijk kon ik die middag gewoon borstvoeding geven en was het niet nodig. Gelukkig maar, want Coco drink écht geen koude melk.

De oplossing

Omdat ik niet zeker weet hoe lang ik nog borstvoeding kan/mag gaan geven ben ik alvast gaan kijken hoe ik een oplossing kan bedenken voor dit soort situaties. Hoe kan ik warm water meenemen wat ook echt warm blijft. Regelmatig zag ik bij andere mama’s en ook in toffe webshops de thermosfles van RVS of glas van het duurzame merk Klean Kanteen voorbij komen. Buiten het feit dat de flessen er mooi uit zien, blijft de inhoud dezelfde temperatuur door de dubbele wand en is hij BPA vrij. Wat ik zelf ook fijn vind, is dat hij geen geurtjes vast houd.

DSC09931

Ideaal om het water voor de melk van je baby in mee te nemen dus! Zo weet ik tenminste zeker dat het arm blijft. Dat scheelt toch een hoop stress vooraf.

Neem jij ook wel eens water mee in een thermofles voor de voeding van je baby?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 18 april 2017 at 06:47

  Ja ik zal straks wel moeten! Dat wordt inderdaad een thermosfles mee en een flesje koel water om zo toch de juiste temperatuur te krijgen..

 • Nathalie 18 april 2017 at 09:13

  Ja dat deden we al toen Vince baby was. Handig!

 • Karen 18 april 2017 at 15:10

  Ik nam ook een thermosfles mee. Nu drinkt ‘ie niet zo veel flesjes meer, dus dat scheelt. Houdt Coco zelf al haar flesje vast? Knap hoor!

  • Janske 18 april 2017 at 15:16

   Grappig hè. .dat deed ze dus 3 maanden geleden ofzo al. .bijdehante tante ??? op het kdv ook..hihi

 • Dees 18 april 2017 at 17:15

  Ik had ook kleine thermosfles en flesje koud water ideaal zelfs een dag strand redde ik hier mee

 • Nicole 19 april 2017 at 06:15

  Wij nemen zelf een thermofles mee inderdaad. Hartstikke handig nooit afgekeken van mensen in center parcs die wij ermee zagen.

 • Femke 19 april 2017 at 22:08

  Ik deed idd ook thermoflesje met heet water en een fles met koud water.

 • roelina 22 april 2017 at 20:54

  Wij namen idd ook een thermosfles met warm water mee. Ook als ik wist dat er wel water was, just to be sure. Moet zeggen ik ben wel blij dat die tijd nu over is hoor. Was wel een gezeul.