My Adventures Personal

Ik lijk wel zwanger…niet weer hè!

16 april 2017
Kende je dat verhaal van Janske met al haar zwangerschapskwaaltjes? Ik dacht ik klaar was met dat verhaal, maar “the story continues”! Je weet wel, van die kwaaltjes die je kunt krijgen tijdens je zwangerschap? Ik was de “gelukkige” dat ik mijzelf een expert kon noemen en zelfs na mijn bevalling kreeg ik er nog eentje cadeau, namelijk zwangerschapsvergiftiging. Maar ik plak er nog even een vervolg aan vast…

Ik heb namelijk weer jeuk! Die verschrikkelijke jeuk. Mijn zwangerschapskwaal die alle andere kwaaltjes met kop en schouders overschaduwde. Ja, echt waar…en nee ik ben niet zwanger! Echt niet.

Ik dacht nog, het zal toch niet?!

Het begon ongeveer een maand geleden. Ik kreeg een klein beetje jeuk op verschillende plekken op mijn lijf. Ik dacht nog, het zal toch niet?! Ik zat duidelijk nog in de ontkenningsfase en kon mij niet voorstellen dat de jeuk weer terug zou komen. Ik was tenslotte niet (rond de 24 weken) zwanger. Maar de jeuk kwam steeds vaker terug en de afgelopen dagen lijkt het net alsof ik weer zwanger ben. En dan word ik niet herinnerd aan die mooie tijd, maar juist aan de momenten welke ik probeerde te vergeten.

20170101-Fotoshoot-JanskeNL-055

Inmiddels heb ik er al een bezoekje bij mijn huisarts opzitten en heb ik meteen maar voor allerlei oorzaken bloed laten prikken. Hopelijk komt daar iets uit, want hoe klote zou het zijn als we nog steeds niet weten wat de oorzaak is. Dit is bij mij namelijk nooit duidelijk geweest, dus schoven we het maar in het “zwangerschapsjeuk-laadje”.

Terug naar lichttherapie?

Wie weet moet ik straks weer drie keer per week naar de lichttherapie, een plek waar ik hoopte nooit meer naar toe te hoeven gaan. In gedachten ben ik al aan het bedenken hoe en wanneer ik dat nu weer moet gaan plannen met twee koters, borstvoeding in de ochtend, op en neer naar het ziekenhuis en werken. Pffffff. Ik vond het de eerste twee keer al zo’n geregel. In mijn achterhoofd hou ik rekening met het ergste, want alles liever dan die verschrikkelijke jeuk.

20170101-Fotoshoot-JanskeNL-044

Het is zo oneerlijk. Bah! De vorige keer wist ik wanneer het op zou houden en (dacht ik) dat het hoogstwaarschijnlijk met de zwangerschap te maken had. Toen hield ik het vol met een rede en wist ik dat ik na negen maanden de mooiste beloning ervoor terug zou krijgen. Nu word ik in het diepe gegooid en weet ik totaal niet wat ik moet verwachten. Moet ik de komende jaren regelmatig een strippenkaart nemen voor lichttherapie of is het iets eenmaligs en komen we er dit keer wel achter wat de jeuk veroorzaakt?

Hopelijk helpt het bloedonderzoek zodat ik passende medicatie of zalfjes kan krijgen welke ervoor zorgen dat de jeuk stopt. Ik word er namelijk langzaam gek van.

Wish me luck!

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Karin 16 april 2017 at 06:50

  Vreselijk! Ik heb die kwaal ook gehad en gebruikte menthol gel van kruidvat. Dat hielp wel! Hopelijk vinden ze de oorzaak en ben je er snel van af!

 • Nicole 16 april 2017 at 07:18

  Oh nee dat meen je niet? Wat verschrikkelijk meis.. Hoop dat ze erachter komen wat het is!

 • Geertje - Stay At Home Mama 16 april 2017 at 07:48

  Oh Janske, wat vervelend! Maar misschien nu je niet zwanger bent kunnen ze wat meer dingen uitsluiten/onderzoeken en ben je er snel achter! En anders maar verhuizen naar de zon…. heb je geen abonnementje nodig… (hihi, grapje)
  Hoop dat ze snel iets vinden! xx

 • simpel, met een snufje liefde 16 april 2017 at 07:51

  Ooh nee, dat is wel heel vervelend. Hopelijk vinden ze snel iets en kom je er ook weer vanaf.

 • Nicole 16 april 2017 at 08:27

  Oh man wat irritant! Laat je weten wat er uit het bloedonderzoek komt?

 • Marieke 16 april 2017 at 08:32

  Niets zo vervelend als jeuk!! Ik hoop dat ze snel kunnen achterhalen waar het van is.

 • Mèlanie 16 april 2017 at 08:41

  Jeeje vervelend zeg, hopelijk weten ze snel hoe het komt en dat het snel overgaat…

 • Charlotte 16 april 2017 at 08:45

  Oh nee! Jeuk is zo erg! Hopelijk kom je erachter wat het is en kan het snel verholpen worden!

 • Sylvia 16 april 2017 at 09:01

  Jeetje zo vervelend! Ik haat jeuk vooral als het niet weggaat. Heel veel sterkte gewenst en hopelijk vinden ze snel een oplossing..

 • wendy 16 april 2017 at 09:02

  Het kan toch ook geen allergie zijn? Als ze binnen de reguliere geneeskunde niets kunnen vinden. Zou je naar een alternatieve genezer kunnen gaan die naet therapie doet. Die kan dit uitzoeken en je eraf helpen. In weert zit een goede. Heef’t mijn zoontje enorm geholpen. Succes ermee….

 • Bregje 16 april 2017 at 09:49

  Oh lieverd wat vervelend!! Er is maar weinig zo irritant als jeuk! Ik duim voor je dat ze de oorzaak vinden en je er gauw vanaf bent! Dikke kus!

 • Leonie van Mil 16 april 2017 at 12:28

  Oh wat vervelend! Ik hoop dat er snel een oplossing voor komt

 • kiki 16 april 2017 at 20:05

  He Gatver, jeuk is hartstikke irritant! Succes ermee!

 • Will 17 april 2017 at 00:05

  O, jeuk is verschrikkelijk vervelend.
  Hoop dat ze je er gauw weer vanaf helpen.
  Hopelijk komt er iets uit het bloedonderzoek en hebben ze er iets voor.
  Heel veel sterkte er mee.
  Ondanks alles nog een fijne Paasmaandag.

 • Monique 17 april 2017 at 00:29

  Hè gets, wat vervelend meis! Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt, of dat het gewoon net zo snel verdwijnt als het gekomen is. Ik duim voor je!!

 • Emma 17 april 2017 at 10:23

  Wat klinkt dat vreselijk zeg, veel sterkte en hopelijk vinden ze wat het is.

 • Merel 17 april 2017 at 11:12

  Verschrikkelijk! Ik ken het gevoel, tijdens de laatste zwangerschap had ik soms blauwe plekken en wondjes van het krabben. Vooral op mijn benen. Mij hebben ze toen alleen een crème gegeven van weleda die totaal niet hielp en dus heb ik moeten uitzitten tot de bevalling. Na afloop nog een paar keer last gehad, al verdween dat gelukkig uit zichzelf.

  Maar ik hoop voor jou dat ze gewoon een oplossing vinden nu (en dan liever geen lichttherapie, maar gewoon een goede zalf oid) Sterkte!

 • Vlienelien 17 april 2017 at 23:10

  Neeee! Wat rot zeg. Mijn zwangerschap eindige ook met zwangerschapsjeuk. Zoveel erger dat gewoon eczeem hebben.. pff. Ik hoop zo dat er snel duidelijk is wat ze ertegen kunnen doen. Jeuk is zooooo niet fijn.

 • Roxanne 4 mei 2017 at 18:08

  Hè nee bah! Hopelijk is snel meer duidelijk