Kids

Heerlijk buiten spelen met je kids

12 april 2017
Afgelopen zondag leek voor heel even zomer in Nederland. Op blote voetjes in de tuin, mocht Lola de bloemetjes (en de rest van de tuin) nat maken met de waterslang. Wat genoten we van het buiten zijn. Ik zat heerlijk te dagdromen over een grote tuin met veel gras, een trampoline, zandbak én een tuinhuisje waar zelfs mama in past. En dan natuurlijk het heerlijke zonnetje wat zo fijn schijnt. Lola speelt het liefst het hele jaar door in de tuin. Houd(en) jouw kind(eren) ook zo van buiten spelen?
heerlijk spelen op blote voetjes

Bij twee vriendinnen van mij hebben ze een geweldig grote tuin met een ware speeltuin voor de kids. Een speelhuisje met glijbaan en schommel én een trampoline. Daarnaast een meters lang grasveld waar lekker op gespeeld kan worden op de blote voetjes. Wie heeft er zo nog een speeltuintje nodig als je zo’n privé speeltuin achter je huis hebt? Zij wonen beiden in een dorp en hebben ruimte genoeg voor een grote tuin.

waterpret

waterpret

Wij wonen in een grote stad en hebben een gedeelte van ons kleine(re) tuintje ingeleverd voor een extra aanbouw aan ons huis van 2,5 meter. Hier hebben we overigens nooit spijt van gehad hoor, maar hierdoor is ons tuintje toch een stuk kleiner geworden. Toch hebben we een kindvriendelijke tuin met twee glijbanen, een schommel en een zandbak. Ook ligt er een groot stuk nepgras waardoor mijn wens voor “gras” toch enigszins is vervuld.

Lekker kliederen met een zand- en watertafel

Lola kan zich prima vermaken in onze tuin. Eindeloos rondjes fietsen op haar driewieler of honderd keer op alle mogelijke manieren van de glijbaan af glijden (tot grote angst van mama soms!). Fijn dat ze zo tevreden is in ons kleine (maar fijne) tuintje en zo graag buiten speelt! Ik kan niet wachten tot het weer net zo’n mooi weer wordt (of nog warmer) als afgelopen zondag zodat we straks weer heel wat fijne uurtjes samen buiten kunnen doorbrengen.

DSC01019c

Op het kinderdagverblijf speelt Lola ook iedere dag veel buiten. Ze vindt vooral de zandbak en de zand- en watertafel helemaal geweldig om lekker in te kliederen. Volgens mij zou het een groot succes zijn als we deze thuis ook eentje zouden hebben in onze tuin. Ik zag een paar hele mooie bij Topbuitenspeelgoed.nl die echt ontzettend leuk zijn. Vooral de multifunctionele picknicktafels welke tegelijkertijd ook een zand- en watertafel is. Dan kun je tijdens het spelen eventjes picknicken aan je tafeltje en daarna weer lekker verder kliederen! Super leuk voor die kleintjes!

Houd(en) jouw kind(eren) ook zo van buiten spelen? Wat is hun favoriete buitenspeelgoed?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 12 april 2017 at 07:07

  Oooh onze tuin is vrij groot maar we hebben eigenlijk niets haha. Gelukkig vermaakte Fay zich afgelopen zondag met een bak water en de wipwap van de action. Wil wel een glijbaan maar tot nu toe geen succes met zoeken op marktplaats!

  • Janske 13 april 2017 at 15:20

   hopelijk komt er snel een leuke voorbij 🙂

 • Leonie van Mil 12 april 2017 at 07:21

  Oh ja onze kleine vindt buitenspelen heerlijk. Zodra de deuren opengaan is hij alleen nog daar te vinden.

  • Janske 13 april 2017 at 15:21

   Heerlijk!

 • Lisette 12 april 2017 at 08:31

  Leuke items! Mijn dochter is gek op buitenspelen. Ze vraagt bijna elke dag of de openslaande deuren open mogen. Zo niet, kan ze best teleurgesteld zijn. Wij hebben ook een kleine tuin, maar ze vermaakt zich prima of we gaan naar het speeltuintje. Daar zijn ook andere kinderen wat ze leuk vind. En dat had ik vroeger niet. Wij hadden een grote tuin met van alles, maar geen andere kindjes in de buurt. Dus vind ons kleine tuintje prima;-). De zandbak is favoriet!

  • Janske 13 april 2017 at 15:21

   Dat is dan wel weer waar inderdaad 🙂

 • Nicole 12 april 2017 at 09:31

  De zandbak en watertafel zijn hier heel populair!!

  • Janske 13 april 2017 at 15:22

   Leuk! Lekker kliederen 🙂

 • Sylvia 12 april 2017 at 10:10

  Zo hè wat hebben jullie een mooie tuin! Gewoon een speeltuin? hier spelen we veel met water. Het strand is op 5 min. dus daar zijn we ook elke dag te vinden. Dus ik zeg water en zand die combi is gewoon echt het beste hier voor uren speelplezier.

  • Janske 12 april 2017 at 17:42

   helaas is alleen de onderste foto in onze eigen tuin gemaakt, die andere twee in de tuinen van mijn vriendinnen 😉

 • Roelina 12 april 2017 at 17:40

  Wat heerlijk he, die zon. ik werd daar ook zo blij van! hier spelen ze ook graag met zand ;en water. Wij hebben zo’n fijne watertafel en super foute schelp vol met zand (lees: dat zand verplaatst zich meestal vrij snel naar onze woonkamer). Maar de kinderen hebben lol en daar gaat het om. en wat een lekkere ruime tuin hebben jullie zeg. Super al dat gras

  • Janske 12 april 2017 at 17:42

   helaas is alleen de onderste foto in onze eigen tuin gemaakt, die andere twee in de tuinen van mijn vriendinnen 😉

 • Gerdi 13 april 2017 at 09:44

  Heerlijk dat buiten spelen! Hier ook echte buiten kinderen die het liefst de hele dag buiten zijn.. Onze droom is ook een mooi huis met mega tuin!

  • Janske 13 april 2017 at 15:27

   jaaaa…dat zou ik ook wel willen! 🙂

 • Femke 19 april 2017 at 22:10

  Aaaah die foto blijft leuk he hihi