Discuss My Adventures Personal

De 10 vreemdste plekken waar ik ooit heb geslapen

6 april 2017
Toen ik laats een theetje dronk stond er op het labeltje van mijn theezakje de vraag “Wat is de vreemdste plek waar je ooit geslapen hebt?”. Toen ik er over na ging denken kwam ik er al vrij snel achter dat ik op best veel vreemde plekken heb geslapen (of een poging tot heb gedaan). Benieuwd welke dat zijn? Ik heb mijn 10 vreemdste slaapplekken voor je op een rijtje gezet!
Onder de roltrap

In 1998 (give or take) was er nog zoiets als de TMF Awards. Ik vond het in die tijd ontzettend tof om artiesten te ontmoeten dus ging ik stiekem met mijn vriendinnetje Linda naar Schiphol om alle internationale artiesten te ontmoeten. Omdat de TMF Awards pas de volgende dag waren en we geen hotel hadden geboekt “sliepen” we onder een roltrap op Schiphol, waar we niet veel later vergezeld werden door een zwerver. Toen konden we helemaal niet meer slapen, hihi. Volgens mij zagen we daar trouwens alleen maar Westlife en Eternal.

Onder een zeiltje in het bos

Als tiener zat ik bij de scouting en sliepen we regelmatig in de bossen. Soms zelfs zonder tent, alleen in je slaapzakje tussen de takjes en dennenappels. Een primitieve overnachting noemden we dat. En wie besloot er op dat moment voor de tweede keer (ooit) ongesteld te worden…ik dus…Ik kan je vertellen….die nacht vergeet ik nooit meer…

voor een concertzaal. In de regen...

voor een concertzaal. In de regen…

Buiten voor concertzalen

Ja, ik was ook heel veel jaren één van die meiden die twee dagen voor een concerthal lag te “slapen” voor een plekje op de voorste rij van mijn geliefde Backstreet Boys. Wat was het soms afzien, maar ook zo ontzettend gezellig. Ik heb op deze plekken heel veel nieuwe vriendschappen gesloten voor het leven. Maar vast ook een of twee blaasontstekingen opgelopen, haha.

The Grand Hotel 

Backstreet Boys & 50 Cent (waar je tegenop botst) in je hotel. Een eigen appartement met twee verdiepingen (met liftje)….het was echt over the top…ons nacht in The Grand in Amsterdam. Wat voelden we ons als diva’s in onze mega grote (en hoge) hotelkamers. Super cool!

in The Grand

in The Grand (2005)

Ranzig hostel

Naast hele sjieke vijfsterren hotels heb ik ook veel goedkope hostels van binnen gezien. Van hele schone, tot de meest ranzige hostels waar je gewoon een trui kon breien van alle haren die in de vloerbedekking hingen. Te bizar voor woorden soms!

In een kast

Toen ik in 2005 voor de eerste keer in Amerika op een summercamp werkte hadden we op the 4th of July een tof (lees…bizar!) feestje in een cabin in de bergen met zo’n 20 stafleden van het camp. Na een bizar feest ( met bizarre Temptation Island taferelen) kon ik alleen nog maar een rustige slaapplek vinden in een kast (groot genoeg om in te liggen…het blijft Amerika hè). Er lag vloerbedekking in, dus het lag nog best redelijk. Maar echt slapen lukte niet omdat ik nét iets te veel gedronken had…blerghhh.

In een koeienstal

Tja, met de scouting kom je nog eens ergens… ik heb in het stro in een koeienstal, maar ook in een paardenstal (met paard) geslapen. Gewoon in een slaapzakje op de grond. Best leuk hoor, alleen jammer dat het winter was…en dus ijskoud! Brrrrrr….

Naast een Backstreet Boy

Tijdens mijn laatste tour “met” de Backstreet Boys in Amerika sliepen we altijd in dezelfde hotels als hen. Dit waren uiteraard altijd de mooiste en luxe hotels. Dan kan het voorkomen dat je naast ze slaapt. Dat was niet de eerste keer, maar wel dat we zo’n deur tussen onze kamers hadden die je open kunt maken. We hoorden dus ALLES wat er achter die deur gebeurde…dat was wel even vreemd. Haha. Niet zo vreemd als de Backstreet Boy die even later in onze kamer stond, maar dat is weer een ander verhaal…

super deluxe op Times Square (BSB hotel)

super deluxe op Times Square (BSB hotel)

In een Amerikaans ziekenhuis

Door mijn heftige ongeluk in 2005 in Amerika sliep ik bijna 2 weken in een Amerikaans ziekenhuis. Ik heb nog nooit zo erg naar mijn eigen bedje verlangd als toen.

Tussen de hooiwagens

Tijdens mijn twee zomers als “Tripping Specialist” op het summercamp in de USA nam ik de kids mee op primitieve overnachting in het bos. ’s Nachts sliep ik in een klein Iglotentje samen met zo’n 25 hooiwagens in mijn slaapzakje op de grond. Ja, op de grond! Na vier nachten had ik dus geen rug meer over. En die hooiwagens…die vermoorde ik altijd wanneer ik in het tentje kroop. Vervolgens werd ik ’s morgens weer wakker met tien nieuwe vriendjes die boven mijn hoofd aan het tentdoek hingen. Een voordeel is wel dat ik daarna niet meer zo bang was voor spinnen, haha.

Dat waren mijn 10 vreemdste plekken….er zijn er vast nog wel meer hoor, hihi.

Toevoeging:

Ik sliep ook drie keer een maand lang in mijn tentje onder de Falkon achtbaan in Duinrell toen ik werkte als projectleider voor een soort zomerkamp. Dat was best irritant wakker worden…

Wat is de vreemdste plek waar jij ooit hebt geslapen?

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 6 april 2017 at 06:44

  Ik kan nooit echt slapen op vreemde plekken geloof ik haha. Wat een avonturen zeg! Hier is t “vreemdste” volgens mij op t strand (midden in de nacht)

  • Janske 6 april 2017 at 06:59

   Ik ben er ook slecht in hoor. ..ik slaap ook het liefst in mijn eigen bedje…dat is toch het fijnst!

 • Patricia 6 april 2017 at 06:54

  Wat een gave verhalen! Ik heb in Australië op de meest mooie plekken geslapen: buiten in een swag onder de sterren op de oever van de Katherine river (die we met kano drie dagen verkenden) waarbij de kangoeroes letterlijk naast je sliepen. Maar ook in de red centre waar de hemel zo helder was dat je het hele sterrenstelsel kon zien.

  • Janske 6 april 2017 at 07:01

   Wauw! Dat lijkt mij wel echt super mooi om daar te kunnen slapen. Zo onder de sterrenhemel. Prachtig!

 • Met4inhuis 6 april 2017 at 10:26

  Ik was ook een grote Backstreet Boys-fan. Slapen voor een concertzaal is me dus niet onbekend 🙂
  Op reis in Corsica heb ik ooit eens op strand geslapen maar na enkele uren was het wel genoeg voor mij. Teveel zand in de slaapzak en teveel lawaai van feestende jongeren op het strand.
  Het best van al slaap ik in mijn eigen bed.

  • Janske 6 april 2017 at 11:25

   Dan hebben weer vast wel eens “samen” geslapen. .Want dat heb ik veel gedaan in België ?

 • Willeke 6 april 2017 at 12:34

  Geweldig zeg, topper! Maar die hooiwagens?? Ik was gillend gek geworden hahahaha. #BAH!

  • Janske 6 april 2017 at 13:40

   Ja, erg he…ieeekkkkk! Volgens mij ben ik zelfs één keer door een spin gebeten/gestoken daar…want ik werd er ook een keer wakker met een hele grote bult op mijn pols wat op een insectenbeet leek….super vaag

 • Will 6 april 2017 at 12:40

  Wow, op wat een heftige en leuke plekken heb je eens geslapen.
  Wat ben ik dan saai.
  Ik met mijn bed in de tent , caravan, hotels en mijn eigen bedje, waar ik het liefste slaap.
  Het ergste voor ons was een appartement van O…..groep, zo smerig en ranzig, dat ik er niet meer aan herinnert wil worden.
  Misschien komen er voor jou nog wel meer vreemde plekken bij.

  • Janske 6 april 2017 at 13:41

   Dat zal mij niets verbazen 😉

 • Charlotte 6 april 2017 at 14:37

  Haha wat een verhalen. Ik geloof dat ik maar op weinig vreemde plaatsen heb geslapen haha. Doe mij maar lekker mijn eigen bedje 😉

  • Janske 6 april 2017 at 17:17

   Dat is ook het allerfijnst ?

 • Leonie van Mil 7 april 2017 at 09:46

  Haha leuk om te lezen. Mijn vreemste plek was ook op het vliegveld in Noorwegen. We hadden een overstap van 10 uur en te gierig om een hotel te boeken. En opgevouwen in een bus toen we met een busreis naar Zuid-Frankrijk gingen. Hoewel ik mij afvroeg of ik daadwerkelijk heb geslapen.

  • Janske 8 april 2017 at 17:48

   ow ja…die kan ik ook nog afstrepen…in zo’n bus vind ik ook altijd lastig slapen…pffff

 • Lees mee 24: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings 9 april 2017 at 20:14

  […] de nacht zo lek als een mandje bleek. Janske heeft een veel avontuurlijker leven! Zij sliep op tien wel heel bijzondere plekken, zoals onderaan een roltrap en … Nou ja, lees zelf […]

 • Must-read artikelen van andere blogs! #4 - Everyday-Life 4 mei 2017 at 06:02

  […] deelde onlangs een overzicht van de 10 raarste plekken waar ze ooit heeft geslapen. Janske heeft echt op gekke, interessante plekken geslapen. Vooral als je zoals ik vroeger enorme fan was […]