DIY Mommy Stuff Review Shopping Shoptip

Budgettip #1 – Romperverlengers

4 april 2017
Soms heb je van die dingen die super eenvoudig bedacht zijn, maar zo ontzettend handig zijn! Zo ontdekte ik een tijd geleden een geweldige budgettip om extra lang te genieten van je baby’s rompers. Namelijk romperverlengers! Hiermee kun je die favoriete romper waar je baby al bijna uitgroeit is tóch nog een maatje (of twee) langer door dragen! Ideaal!

Houd jij net als ik ook zo ontzettend van leuke baby en kinderkleding shoppen en heeft jouw spruit stiekem ook veeeel te veel rompers in de kast liggen? Na een paar keer dragen lijkt hij of zij er inmiddels alweer uitgegroeid. Zeg maar dag tegen die super coole romper die je speciaal (eigenlijk iets te duur) had gekocht.

DSC04232

Past ie nu al niet meeerrrr???

Heel herkenbaar hoor! Ze groeien ook zo ontzettend hard! Ik baalde natuurlijk ook ontzettend wanneer die favoriete romper van dochterlief Coco ineens echt niet meer paste. Super jammer! Toen ik de romperverlengers ontdekte wist ik meteen…”die moet ik proberen!” Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde ze online en was erg benieuwd of ze echt zo handig zouden zoals zijn als ik gehoopt had.

Super simpel

Een paar dagen later paste Coco met behulp van haar nieuwe romperverlenger zowaar toch weer in haar romper (welke dus eigenlijk al te klein was). Woooohooooooo! Ik was helemaal blij! Hoe simpel ook. De romperverlenger is gewoon een klein lapje stof met drukkertjes wat je aan de onderkant van de romper er tussen klikt. Hierdoor wordt de romper van je baby met zo’n 10 cm verlengd. Dit scheelt echt een maat. Zo wordt je romper in maat 62/68 ineens maat 74/80. Ideaal toch! Wat een uitvinding!

DSC04233

Win-win!

Kun je die favoriete romper toch nog een hele tijd langer door dragen! Super fijn én budgetproof! Een win-win situatie dus! Ze passen op bijna alle merken rompers, zoals Hema, H&M & Zeeman, maar helaas niet op alle merken. Je kunt ze online kopen per 3 stuks. Een mooi aantal vind ik zelf. Ik gooi ze gewoon aan de rompers mee de was in en verwijder ze pas weer na het wassen zodat ik ze niet verlies in de wasmachine. Ze zijn van wit katoen en zien er gewoon eenvoudig uit.

DIY

Wanneer je zelf een beetje handig bent met een naaimachine, dan zou je zelf ook romperverlengers kunnen maken van bijvoorbeeld oude rompers. Want eigenlijk is het gewoon een klein lapje stof met een paar drukkertjes.

DSC04231

Ik vind de romperverlengers echt een geweldige uitvinding waarvan te weinig mama’s van het bestaan afweten. Dat is toch zonde, want je bespaard je zo een hoop geld én kunt langer genieten van de rompers van je baby! Vandaar dat ik deze budgettip graag met jullie deel! Ik weet dat o.a.  Lindex en Hema inmiddels ook al rompers verkopen met dubbele drukkers zodat je ze al iets langer kunt door dragen, maar deze romperverlengers maken hem dus nóg een stukje langer.

Wat mij betreft zijn de romperverlengers echt een must have voor mama’s met baby’s!

Kende jij deze romperverlengers al? 

Ook zo dol op shoppen van kinderkleding? Lees hier nog meer shoplogs en lowbudget (kinderkleding) tips!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 4 april 2017 at 08:48

  Haha wat handig,! Ik heb wel rompers gezien met meerdere knoopjes, maar zo’n los lapje kende ik nog niet. Wel slim bedacht!

  • janske 4 april 2017 at 09:15

   Het is echt zo simpel bedacht, maar echt super handig inderdaad!

 • Rory 4 april 2017 at 10:19

  Jemig, dit had ik in 2012 wel willen weten 🙂 Wat een briljant idee. Het ziet er goed uit en ik neem aan dat het voor het kindje zelf ook goed voelt? Nou ja, eigenlijk is het puur een verlenging dus waarom niet?

  • Janske 4 april 2017 at 11:37

   Volgens mij bestonden ze toen ook al. Toen werden ze al gebruikt bij baby’s met wasbare luiers omdat deze vaak wat dikker zijn dan wegwerp luiers. Het kindje voelt er niets van. Ze zijn gewoon van zacht katoen. Super handig inderdaad!

 • Anita 4 april 2017 at 12:49

  Wat onwijs handig!! Deze tip onthoud ik even 🙂

  • Janske 4 april 2017 at 13:01

   Hij is té goed om niet te delen 😉

 • Roelina 4 april 2017 at 13:24

  Dit is echt dé uitvinding van de eeuw, als je het mij vraagt. ik ga er meteen op googlelen. ik heb ook van die veel te dure maar o zo leuke rompers 🙂

  • Janske 4 april 2017 at 13:48

   Ik kocht ze bij Nappys.nl geloof ik….hebben we meteen een goede reden waarom we wél die dure rompers mogen kopen 😉

 • Monique 4 april 2017 at 14:18

  Dit kende ik nog niet, wat geniaal! Als HEMA hier nu even op inspeelt door ze te gaan verkopen en dan meteen in allerlei kleurtjes zodat je ze kunt matchen met je rompers 🙂 Ik vond de dubbele rij drukkers al slim bedacht, maar dit is helemaal handig. Dankjewel voor de tip!

  • Janske 4 april 2017 at 14:23

   Dat zou een gat in de markt zijn denk ik 😉

 • Patricia 4 april 2017 at 22:15

  Maar worden de rompers dan niet te smal om fijn te dragen? Nog een nieuwe wereld voor mij he…

  • Janske 4 april 2017 at 22:36

   Uiteindelijk wel waarschijnlijk. Het zal per merk ook wel verschillen.

 • Nicole 4 april 2017 at 22:48

  Kende het nog niet maar mis dan ook de tip waar je ze koopt haha..

  • Janske 4 april 2017 at 22:57

   Haha. ..online Nicole ? ik kocht ze via nappys.nl …?

   • Nicole 5 april 2017 at 07:19

    Ja duhhh maar online is nogal een groot begrip 😉 Thanks!

    • Janske 5 april 2017 at 07:39

     Google is my best friend ??

 • Annemieke 5 april 2017 at 22:41

  Superhandig!! 🙂

 • Gerdi 6 april 2017 at 10:55

  Wat ontzettend handig!!

 • Mollie 7 april 2017 at 23:27

  Tipje voor de volgende keer: zet even in de tekst waar je ze zelf hebt aangeschaft ;)! Scheelt weer een hoop speurwerk!

  • Janske 7 april 2017 at 23:34

   Hihi ? ik wilde geen reclame maken ? in de reacties had ik het wel gezet trouwens ?

 • Jessica 9 april 2017 at 14:31

  Wat een goede tip! Deze ga ik even onthouden…

 • Roxanne 16 april 2017 at 21:00

  Handige tip!