Kids

Huisdieren voor je kids – Go of No?

21 maart 2017
Afgelopen zaterdag was een dag waar ik al maanden naar uitkeek. Met de hele familie hadden we een bezoekjes aan de dierentuin gepland staan. Zo leuk vind ik dat. Samen dieren kijken met de kids en ze de hele dag zien genieten. Helaas hadden mijn darmen andere plannen en bleef ik thuis met Coco. Lola had de tijd van haar leven en genoot voor tien. Wat is ze dol op dieren. Wat zou het toch leuk zijn om een huisdier voor haar te hebben, zodat ze altijd een echt dierenvriendje heeft om mee te spelen.

Dat lijkt mij geweldig. Een dier in huis. Een lief zacht konijntje bijvoorbeeld, en dan het liefst twee. Van die vrolijke kleine konijntjes die dan vrolijk door de tuin of door het huis heen huppelen. Ik zie Lola er al achteraan rennen, haha. Dat zou ze echt geweldig vinden! Dan kocht ik bij Grootplezier zo’n mooi konijnenhok met zo’n schattig trapje er in wat lijkt op een echt huis. Geweldig lijkt mij dat!

konijntje, waar ben je?

konijntje, waar ben je?

 

Geweldige beesten

Ik ben dol op katten. Als kind ben ik vanaf mijn geboorte tot mijn zeventiende met drie katten opgegroeid. Basje, Miepie en Eefje. Wat waren dat geweldige beesten. Ze liepen altijd overal vrij rond (behalve op de slaapkamers natuurlijk) en sliepen in hun eigen hok op zolder. Wanneer ze ’s avonds binnen moesten komen openden we de voordeur en riepen we ze. Dan kwamen ze altijd als kleine kinderen die buiten hadden gespeeld netjes weer naar huis. Toen vond ik dat heel normaal, nu vind ik  het vooral erg bijzonder en grappig.

Helaas kwam ik een aantal jaar later er achter dat ik allergisch ben voor katten. En dan niet een klein beetje, maar echt verschrikkelijk allergisch gewoon. Ik krijg het zo benauwd van ze dat ik het gevoel heb dat ik stik. Zo’n ontzettend eng gevoel is dat! ik vind dat zo stom! Hoe dan?!

DSC02758

No way José

Die katten gaan er dus sowieso hier in huis nooit komen. Met honden heb ik zelf helemaal niets mee en vriendlief is al zo vaak gebeten (zomaar uit het niets) door verschillende honden dat hij echt no way José ooit een hond in huis zal nemen. Oh ja, én ik ben ook (een klein beetje, blijkbaar) allergisch voor honden. Dus nee…die komt er sowieso niet.

Dan blijven er nog genoeg andere opties over. Hamsters, kanariepietjes, Cavia’s, schildpadjes of visjes. Die laatste categorie heeft hier in huis de meeste kans, aangezien we voorheen lange tijd een aquarium hebben gehad met visjes en heel veel coole guppen. Ik ben benieuwd hoe de meiden dit zullen gaan vinden! Ik weet in ieder geval dat papa sowieso dol is op zijn aquarium. Hij kan nu al niet wachten.

visjes kijken

visjes kijken

Binnenkort al?

Hij heeft nu al in de planning staan dat zodra de box er uit gaat, we direct plaats kunnen maken voor zijn aquarium. Grote kans dus dat wij over een x aantal maanden al een heleboel nieuwe dierenvriendjes in huis hebben voor de kids! Ik heb er nu al zin in! Leuk!

Heb jij huisdieren? Vindt je huisdieren voor je kind(eren) een go of een no? Waarom?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Charlotte 21 maart 2017 at 07:22

  Maikel en ik hebben allebei niks met dieren en Aukje is er vaak bang voor haha. Hier blijft het dus waarschijnlijk huisdierloos…

  • Janske 23 maart 2017 at 14:31

   nou, dan is de keuze snel gemaakt 😉

 • Anita 21 maart 2017 at 11:51

  Als je allergisch bent is het inderdaad geen optie om een huisdier te nemen. Wij hebben een hond en ik ben blij dat onze kleine dame ermee opgroeit. Zo leert ze wat ze wel en niet kan en mag bij de omgang met dieren en zal ze er ook niet bang voor zijn. Een aquarium, super leuk en kleurrijk!

  • Janske 23 maart 2017 at 14:32

   Ik denk inderdaad dat ze veel van een hond kunnen leren inderdaad 🙂

 • Linda 21 maart 2017 at 12:31

  Jazekers! Ruim een jaar geleden was het hier net een kinderboerderij ? 2 Dwergpapegaaitjes, 2 konijntjes, 2 vissen en een hond! Heerlijk! Een beter huisdiervriendje voor kindjes is toch echt een hond.. ? Natuurlijk ook wel ras afhankelijk. Maar als ik dat hier zo zie.. echt vriendjes zijn het. Zo leuk om te zien. ? Konijntjes zijn ook kei leuk! Omdat we onze Toby al van kleins af aan hebben komt hij ook echt kijken als je m roept. Geweldig! Vindt Nina ook trouwens haha! Maar vergeet niet dat konijntjes geen knuffeldieren zijn. Houden er niet van om opgetild te worden.
  Hihi kan er uren over kletsen maar dat zal ik hier maar niet doen! ? Huisdieren zijn naar mijn mening echt goed voor de sociale ontwikkeling. Dus een GO! ?

  • Janske 23 maart 2017 at 14:32

   Ik denk inderdaad ook dat ze goed zijn voor de sociale ontwikkeling en de meeste kinderen zijn echt dol op dieren. Lola in ieder geval wel. Zo leuk!

 • Karen 22 maart 2017 at 09:24

  Een naaktkat!

  Ik vond het als kind ook fijn om met dieren op te groeien en wij hebben nu natuurlijk ook een hond en een kat.
  Pas op met dat kleine grut trouwens. Als je allergisch bent, kun je dat ook voor een hamster zijn!

  • Janske 23 maart 2017 at 14:33

   Daar ben ik ook een beetje bang voor…voor die allergische reactie dan hè, niet voor die naaktkat 😉

 • Els 22 maart 2017 at 18:21

  Ik heb geen kinderen en vroeger alleen een cavia gehad. Toch zou ik als ik kinderen zou krijgen ook echt dieren nemen. Ook voor mijzelf ;-).

  • Janske 23 maart 2017 at 14:34

   Hihi, het heeft toch ook wel wat hè!?

 • Nicole 23 maart 2017 at 11:40

  Wij hebben 3 katten.. heel eerlijk vind ik het er 1 teveel! Veerle ( 3 ) bezorgt ze zo af en toe wel bijna een hartverzakking maar tot nu toe gaat het altijd goed!

  • Janske 23 maart 2017 at 14:35

   Ohhh, wij hier vroeger ook hoor…aan de staarten trekken etc…echt heel gemeen waren we. Tot ze ons dan weer even terug pakten door een flinke kras terug te geven…haha

 • Nicole 23 maart 2017 at 12:45

  Hier in huis al drie kattenkinders. Maar die waren er al voor dat de kinderen er waren. En die drie zijn ook wel genoeg. Veerle is gek op dieren dat zeker. Maar gelukkig is er de kinderboerderij waar ze ook dol op is. Ik geloof trouwens niet dat ik het nemen van huisdieren aan me kinderen over zou laten, die keus hou ik lekker bij onszelf.

 • Danielle 25 maart 2017 at 08:07

  Hier een huisdierenfan! Wij hebben een hond (golden retriever) echt een goedzak eerste klas. Ik merk nu al dat onze zoon van een half jaar veel naar hem omkijkt. Volgen met zijn ogen, lachen en aanraken als hij in de buurt is etc. Uiteraard blijven we er wel altijd bij als ze samen zijn, het blijft natuurlijk een dier 🙂 X Danielle

  • Janske 31 maart 2017 at 10:56

   Dat worden vast beste vriendjes 🙂

 • Marije 28 maart 2017 at 09:45

  Wij hebben drie katten. Eentje is niet zo’n liefhebber van Fons, eentje kijkt nog de kat uit de boom en eentje wil elke dag knuffelen met Fons. Zelf vond ik het ook heerlijk om met katten op te groeien en ik vind het leuk voor Fons dat hij het ook mee zal maken. Zelf zou ik ook nog wel een hond willen, maar als ik zie hoeveel moeite ik moet doen om de honden van mijn vader niet het gezicht van de baby helemaal af te laten lebberen dan pas ik voorlopig haha.