Eindhoven Fashion hotspot kinderkleding Review Shoptip Uittip

Hippe Hotspot #2 – Siki Kinderwinkel op StrijpS in Eindhoven

20 maart 2017
Een hele tijd geleden deelde ik al hippe hotspot Daily in Eindhoven, een fijne plek om te lunchen en daarbij te shoppen. Vandaag deel ik er weer een met je, namelijk de leukste kinderwinkel in Eindhoven! In de oude fabrieksruimtes van Philips op StrijpS in Eindhoven vind je in de Urban Shopper namelijk Siki Kinderwinkel. Een pareltje tussen de vele kinderwinkels in Eindhoven. Een winkel vol met stoere, unieke en vooral draagbare kleding van de tofste (kleinere) merken. Echt een aanrader, wanneer je (net als ik) van hippe kinderkleding houdt!
Over Siki Kinderwinkel

Sinds 1 augustus 2013 kun je Siki Kinderwinkel vinden in het altijd gezellige en unieke winkelcentrum de Urban Shopper op StrijpS in Eindhoven. De winkel én de uitgebreide collectie aan kleding en accessoires past helemaal op deze “Urban” locatie. Een perfecte match dus! Bij Siki kun je terecht voor kleding voor kinderen van alle leeftijden. Kleding die vooral lekker zit, anders is dan alle grotere en commerciële merken en verrassend leuk te matchen zijn. Kleding waarin kinderen vooral lekker “kind” kunnen zijn.

De winkel zelf is knus en klein, maar door het vele licht en de openstaande deuren is het winkeloppervlakte meteen twee keer zo groot. Er staat een grote bank waar jij (of manlief) even rustig kan zitten en er zijn pashokjes. Aan de kinderen is ook gedacht, want er staat een knus speelhuisje waar ze fijn in te spelen. De Urban Shopper is sowieso een toffe plek om te zijn. Siki is namelijk omringt door nog 19 andere leuke shops, waaronder een mooie kinderboekenwinkel. Ook kun je op StrijpS onder andere heerlijk eten in Vershal ’t Veem en ijsjes eten bij de ijssalon.

De collectie

De collectie van Siki Kinderwinkel groeit ieder jaar. Je kunt er een zorgvuldig geselecteerde verzameling van kinderkleding vinden voor de leeftijd van 0 tot 16 jaar. De leukste items van de nieuwste collecties hangen gemixt door elkaar in de rekken. Alles hangt op maat en is verdeelt in drie categorieën, baby’s, kids en teens.

Baby’s

Voor baby’s vindt je er onder andere merken als nOeser, KidsCase, Petit Louie, MOLO, Mini Rodini, Kik Kid, Claessens, Little Label De Luxe en sinds kort ook het mooie Spaanse merk Ettel Bettel.

Kids

Voor alle eigenwijze basisschool kids kun je heerlijk mixen en matchen met een brede collecties van onder andere MOLO, Yporqué, Mini Rodini, PICNIC, JetPaq, KidsCase, The Future Is Ours, Lion of Leisure, Kik Kid & nog veel meer duurzame merken! Van uitsprekende kleurrijke combinaties van Mini Rodini tot de handgemaakte unieke kleding van het Nederlandse eco merk JetPaq.

Teens

Voor de wat oudere kinderen kun je er ook goed slagen met merken als Six Hugs & Rock ’n Roll, maar ook het stoere The Future Is Ours, Grunt, JetPaq, I Dig Denim, Levi’s, MOLO, en sinds kort ook Monta Jr (het merk van Edgar Davids).

Visie van Siki

De kleding die ik verkoop in mijn winkel moet vooral lekker zitten zodat kinderen er fijn in kunnen spelen en vooral kind kunnen zijn. Geen strakke of stugge stofjes of blousejes, maar lekkere kleding die fijn zit. Een stoere baggy joggingbroek kan tegenwoordig ook heel hip zijn én lekker zitten!

Eigenaresse Esther is altijd op zoek naar mooie nieuwe merken die opvallen en anders zijn dan wat we al gewend zijn van grotere merken. Een joggingbroek kan ook best stoer zijn. Ze kiest altijd haar eigen items uit alle nieuwe collecties uit en combineert deze met de andere merken in haar shop. Dit zie je ook terug in de prachtige foto’s die zij ieder seizoen laat maken van de nieuwe collecties waarbij ze meerdere merken combineert. Hiervoor maakt fotografe Femke Cox stoere Urban foto’s van Esther’s kinderen en de vriendjes en vriendinnetjes daarvan. De foto’s maakt ze altijd in en om de Urban Shopper op StrijpS. De perfecte locatie voor de stoere Urban stijl van de kleding. Door alle merken juist te mixen creëert Esther steeds weer frisse en nieuwe combinaties.

Bekijk hier een aantal van de toffe foto’s: 

(Foto credits voor Femke Cox & Siki)

Toekomstplannen

Wat is de toekomst van Siki? Komen er nog meer Siki winkels? Nee, (voorlopig) komt er geen grotere of nieuwe winkel. Siki past perfect binnen de Urban stijl van de Urban Shopper en mensen weten Siki ook steeds beter te vinden. Door de combinatie van een unieke collectie, de klantvriendelijkheid van Esther en haar team en haar liefde voor mooie kinderkleding heeft ze veel vaste klanten. Sommige daarvan komen ieder seizoen bij haar langs om met haar hulp en advies meteen een complete garderobe kleding aan te schaffen voor hun kids.

In het najaar komen er trouwens weer nieuwe merken bij zoals Popupshop & Claesens ondergoed.

Webshop

Siki Kinderwinkel heeft ook een webshop waar je de leukste kinderkleding kunt shoppen. Vooral de sloffen van het merk Collegien worden daar goed verkocht. Helaas loopt de stenen winkel op dit moment zo goed dat de webshop soms wat achter loopt met het online aanvullen van de collecties. Mede omdat Esther soms losse items inkoopt staan deze niet altijd op de website. Het assortiment in de winkel zelf is daarom veel uitgebreider. Op de Facebookpagina van Siki staan wel vaak de nieuwste aanwinsten en via de nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Conclusie

Een bezoekje brengen aan Siki is voor mij altijd weer een feestje. Het liefst zou ik de hele collectie willen kopen, want ik vind bijna alles even leuk. Ik word er helemaal hebberig van. Gelukkig weet ik het meestal vol te houden tot de Sale en scoor ik dan de leukste kleding voor de meiden. Door het diverse aanbod van verschillende merken ontdek ik telkens weer nieuwe combinaties en unieke items. Een echte aanrader als je het tof vindt om je kids in draagbare en duurzame kleding te kleden die net weer anders is dan uit alle commerciële winkels. Voor mij is een bezoekje aan Siki dan ook echt een uitje en helemaal geslaagd wanneer ik met een gevulde tas weer naar buiten loop. Een echte shoptip dus!

Handige Info

Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur
Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur
1e & 3e Zondag v/d maand van 12.00 tot 17.00 uur

Adres
Siki Kinderwinkel is te vinden op STRIJP S, in de Urban Shoppper – Torenallee 60-02 Eindhoven
tel: 06-33010567 | www.sikiwebwinkel.com

FeelGood Market (tip!)
Elke 3de zondag van de maand is Siki open tijdens het drukbezochte en gezellige “FeelGood Market”.
De FeelGood Market is een markt op Strijp-S vol met mooie producten en live muziek. Ook een echte aanrader!

Kende jij Siki Kinderwinkel al en ben je al eens in de Urban Shopper geweest?

Lees hier mijn andere Hippe Hotspots!

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 20 maart 2017 at 09:00

  Wat leuk! Helaas is Eindhoven voor mij heel ver weg 🙁

  • Janske 20 maart 2017 at 09:04

   Reden om er een dagtochtje van te maken 😉 Of lekker shoppen via de webshop 🙂

 • Will 20 maart 2017 at 11:50

  Wat een leuke kinderkleding!
  Zo fleurig.
  Ik zal de naam van de online winkel doorgeven aan mijn dochter .
  Zij houdt wel van kleurig.
  Kan ze leuke kleertjes shoppen.

  • Janske 20 maart 2017 at 23:05

   Zeker doen! 🙂