Kids Personal Review Shoptip

Avondritueel van onze peuter Lola

7 maart 2017
Sinds Coco geboren is hebben we een nieuw avondritueel. Meestal loopt dit als een geoliede machine. Bijna iedere avond doen we namelijk precies hetzelfde, Lola laat duidelijk merken dat ze hier behoefte aan heeft en dit werkt voor ons (voor nu) het beste. Vandaag deel ik dit laatste momentje van de dag met jullie!
Dinertime!

Meestal eten we rond zes uur, half zeven. Lola eet met ons mee en Coco komt ook gezellig bij ons aan tafel zitten. Lola heeft de laatste weken helaas vaak wat extra tijd nodig om te eten dus wanneer we zelf al klaar zijn geven we Coco een hapje. Zo kan Lola nog even rustig verder eten. Daarna is het tijd om naar boven te gaan.

DSC02898

handig hoor, zo’n strakke tregging

Samen in bad

Na het eten gaan we meestal allemaal naar boven en als het “badder-avond” is gaan beide dames even met papa onder de douche. Vriendlief springt alvast onder de douche en ik kleed Lola uit. Wij hebben een douche in het bad dus deze stroomt ondertussen lekker vol. Lola wilt dan bijna altijd eerst even een plasje doen op de grote wc. Prima! Papa en Lola gaan samen onder de douche en ondertussen wast hij Lola meteen. Terwijl het feest is in de badkamer kleed ik Coco uit en zeep ik haar alvast in op haar aankleedkussen. Daarna mag ook Coco even bij papa onder de douche terwijl Lola lekker in het bad speelt. Wat een feest. Coco vindt het heerlijk om lekker te douchen.

Ondertussen kan ik schone kleertjes klaarleggen voor beide dames waarna ik Coco onder de douche uit haal. Lola wilt natuurlijk niet onder de douche uit ondanks dat ze inmiddels al rimpel voetjes en handjes heeft. Meestal met veel bombarie krijgen we haar onder de douche uit.

Vlug naar de slaapkamer en lekker afdrogen. Wanneer de pyjama aan is getrokken (kan ik zelllluuufffff!) is het tijd om de tandjes te poetsen. Dit gaat eigenlijk best wel goed. Gelukkig. Nadat we haar tandjes hebben gepoetst mag ze altijd zelf nog even poetsen.

Genietmomentje

Dan is het tijd om twee boekjes te lezen. Of één, wanneer ze stout is geweest na meerdere waarschuwingen overdag dan mag ze er namelijk nog maar één. De grote lamp gaat uit en het leeslampje aan haar bed mag ze zelf aan doen. Samen gaan we lekker op haar grote bed zitten en lezen we de boekjes. Hier kan ik zo van genieten. Coco mag er dan ook bij komen zitten wanneer ik haar niet meteen ga voeden. Anders doet papa het hele avondritueel. Meestal proberen we af te wisselen.

Lola kiest niet altijd dezelfde boekjes. Wel soms een paar avonden achter elkaar, maar gelukkig wisselt ze regelmatig af. Het liefst wilt Lola wel tien boekjes lezen en is ze altijd een beetje teleurgesteld wanneer de boekjes weer uit zijn. Dan is het toch echt tijd om het leeslampje uit te doen.

Leeslampje uit, nachtlampje aan

Na het lezen zingen we samen gezellig nog een liedje. Wanneer papa haar naar bed brengt hebben ze samen een zelfverzonnen grappig ritueel met liedjes, een persoonlijke remix met gekke bewegingen en gekke teksten. Super grappig! Wanneer ik haar naar bed doe wilt ze dat ik het net als papa doe, maar dat lukt niet, haha. “Zo moet dat niet mama, papa doet dat anders!” Haha.

DSC02924

Lola en papa’s gekke dans/zing/lach momentje

Na het genietmomentje is het toch echt tijd om te gaan slapen. Lola’s nachtlampje gaat aan, een vrolijke sneeuwbol met daarin heel veel glitters en een schattig hertje, een konijntje en een vogeltje. De sneeuwbol heeft een lampje wat steeds van kleur veranderd waardoor haar kamer mooi is verlicht. Wauw! Lola vindt hem prachtig. “Ik blijf wakker tot het lampje uit gaat”, zegt ze dan. Gelukkig gaat hij na 45 minuten automatisch uit, al redt ze het niet om de 45 minuten wakker te blijven.

Licht op je kamertje

Lola slaapt de laatste maanden graag met een nachtlampje aan. Wanneer ze niet wilt gaan slapen en we uiteindelijk dreigen haar lampje uit te doen dan geeft ze de strijd meteen op. Handig zo’n chantage, hihi. Ze slaapt dus duidelijk niet graag in het donker tegenwoordig. Daarom hebben we daarnaast altijd nog wat kleine subtiele lampjes aan zodat er altijd een lichtje brand op haar kamer.

De super schattige sneeuwbol met hertje is van het merk Djeco en kun je kopen bij Dreumes enZo voor €37,95. Ze zijn ook verkrijgbaar met een ballerina er in en met een ijsbeer en een meisje er in. Ook al zo leuk! De lamp zit trouwens mooi verpakt in een vrolijke doos. Ik vind hem heel erg mooi en een perfect kraamcadeau voor in de babykamer.

Na een paar minuten (tot soms wel een half uur) is mevrouwtje eindelijk klaar met verhalen vertellen tegen haar knuffels en zichzelf en heeft ze al haar favoriete liedjes gezongen. Het lampje heeft “gewonnen” en haar oogjes vallen dicht.

Slaap lekker, lieve Lola!

Hebben jullie ook een nachtlampje op de kamer van je kind(eren) en ook een vast avondritueel?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 7 maart 2017 at 06:51

  Een nachtlampje niet maar wel een vast ritueel.. Mooi lampje trouwens! Iets voor in haar nieuwe kamer ?

  • Janske 7 maart 2017 at 07:44

   Inderdaad! Ze vindt hem vast geweldig!

 • mama van dijk 7 maart 2017 at 06:53

  ohhh wat zoet!

  • Janske 7 maart 2017 at 07:45

   Het lampje of ons avondritueel ?

   • Mama van Dijk 7 maart 2017 at 23:25

    ik doelde vooral op het feit dat ze dan zegt dat het op Papas manier moet. zo schattig. -x-

    • Janske 7 maart 2017 at 23:33

     Inderdaad. Super schattig ?

 • Will 8 maart 2017 at 14:38

  Ja ik heb op het kamertje van de kleinkinderen ook een nachtlampje.
  Vind ik nodig, ik wil ze iets vertrouwds geven en als ze er uit willen, dan staan ze in ieder geval niet in het donker.
  Gaan ze naar de wc , dan floept er ook nog een lampje aan op de overloop .
  Dat vind ik wel zo prettig.
  Als avondritueel , lees ik altijd voor, van wat ze maar willen. Een knuffel daarna en welterusten schatje.
  Daarna hoor ik ze niet meer en vallen ze in een diepe slaap gelukkig.
  Geen wonder, want we hebben meestal een drukke dag gehad.
  Trouwens wat een schattig nachtlampje hebben jullie.

  • Janske 8 maart 2017 at 14:47

   Wat heerlijk dat ze meteen in slaap vallen. Lola moet vaak haar dag nog even “verwerken” voordat ze in slaap valt. Lief he, dat nachtlampje 🙂 Hij is zo schattig!

 • Saskia 9 maart 2017 at 12:59

  Wij beginnen met samen Sesamstraat kijken in de woonkamer en ondertussen drinkt onze dame nog een flesje melk. Soms speelt ze daarna nog even of zit gezellig bij me op schoot. de Wereld draait door een stukje kijken. Dan tandjes poetsen en naar haar kamer. Schone luier om, pyjama aan en nog even samen op het krukje in haar kamer zitten. Samen met haar twee knuffels nog even kroelen en wat spelen. Daarna haar slaapzak in en in bed. Nog even slaapliedje zingen terwijl ik haar hand vasthou, kus op haar hoofd en dan gaat ze slapen. Ik laat geen lichtje aan, daar heeft ze nog geen behoefte aan.

  • Janske 10 maart 2017 at 22:05

   Dat klinkt als een heel liefdevol en fijn avondritueel 🙂 Mooi!