Fashion Shopping Shoptip

10 Tips – Hippe kinderkleding kopen binnen je budget

4 maart 2017
Regelmatig krijg ik complimentjes over de outfits van mijn dochters. Ik vind het super leuk om ze elke dag opnieuw weer in een hippe outfit te kleden. Natuurlijk is zo’n hobby niet goedkoop, zeker niet wanneer je (ook) van exclusieve kledingmerken houdt. Toch weet ik met de juiste trucs om binnen mijn budget te blijven. Vandaag verklap ik je er 10 zodat ook jij hippe kinderkleding kunt shoppen zonder ruzie te krijgen met je man.
DSC02590

stapeltje liefde

1. Wacht eventjes

Allereerst. Geduld is een schone zaak. Zo ook met kinderkleding kopen. Wanneer de nieuwe collecties weer binnenkomen wil je natuurlijk graag het liefst meteen je slag slaan omdat je verleid wordt met allerlei mooie nieuwe printjes en frisse looks voor het komende seizoen. Daar word je (logisch) helemaal hebberig van. Stop! Hou je in en hou vooral vol. Over een tijdje zijn ook deze geweldig leuke kleertjes weer afgeprijsd en zeker nog steeds op tijd voor je kind(eren) om nog dit seizoen te kunnen dragen. De uitverkoop komt tegenwoordig namelijk steeds vroeger. Zo wordt het lange wachten toch beloond!

2.  Maak een wensenlijstje

Verzamel al je favoriete items bijvoorbeeld op een Pinterest bord zodat je precies kunt zien welke kledingstukken jij graag wilt aanschaffen voor je kind(eren). Zo hoef je ze niet te onthouden en krijg je een overzicht van welke kleding je het allerliefst wilt kopen (zodra ze zijn afgeprijsd). Verzamel alleen de items die je ook echt wilt kopen, anders maak je het jezelf later wel erg moeilijk, hihi.

ohhh cadeautjes!

Eerst even passen!

3. Sale!

Yeaahhh…het wachten wordt beloond, eindelijk is je favoriete kledingstuk afgeprijsd. Yes! Dat scheelt toch snel weer zo’n 20% of meer! Maar….als je het nóg langer vol kunt houden bespaar je jezelf misschien nóg veel meer. Dan loop je natuurlijk wel het risico dat net dat favoriete kledingstuk uitverkocht is, maar áls het lukt kun je soms wel tot 80% korting krijgen. Hoe tof is dat!

4. Inschrijven op nieuwsbrieven

Schrijf jezelf in op de nieuwsbrieven van jouw favoriete merken en webshops. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste aanbiedingen en kun je alvast vooruit snuffelen voor wanneer de sale van start gaat. Zo mis je het in ieder geval nooit!

5. Research

Om op de hoogte te blijven van de juiste aanbiedingen kun je naast Google bijvoorbeeld ook kijken op speciale websites waar je alle sale en acties op één pagina kunt vinden. Ideaal zo’n uitgebreid overzicht! Nog een goed voorbeeld van zo’n handige pagina is Tripplo.com.  Hier kun je makkelijk allerlei kortingscodes vinden voor o.a. kinderkledingwinkels. Zeker de moeite waard om even te checken!

tweedehands pareltje

6. Tweedehands

Sommige mensen vinden het een gek of vies idee om tweedehandskleding te kopen. Wees gerust, dat is echt niet zo! Je kunt zo ontzettend leuk shoppen in tweedehandswinkels waar alle kleding netjes gewassen en gestreken te koop is. Zonder vlekjes of gaten, gewoon als nieuw. Het scheelt een hoop geld én je kunt er perfect pareltjes scoren van oude seizoenen. En je kids voelen er niets van wanneer het tweedehands is.

7. Combineren

Wil je dan tóch persé die ene (te) dure trui shoppen voor je kind en is hij eigenlijk net iets boven je budget? Combineer hem dan met goedkopere basics. Er zijn genoeg winkels waar je voor kleine prijsjes prima kinderkleding kunt scoren. Door die mooie trui te combineren met een goedkopere outfit blijft het totaalplaatje toch nog binnen je budget en heb je door die hippe eye catcher toch nog een hele hippe outfit!

8. Marktplaats, Instagram & Facebook

Wist je dat je naast Marktplaats ook leuke en hippe kinderkleding kunt shoppen via Facebookgroepen en Instagram? Ik koop regelmatig kleding over via beide social media kanalen en ben tot nu toe altijd erg tevreden geweest. Ik verkoop trouwens sinds kort ook kinderkleding via Instagram! Op Instagram kun je makkelijk zoeken onder #instagramkoopjeshoekkids of #instagramkoopjeshoek.

Little Rookies

Oohhh hebben!!

9. Verkoop te kleine kleding

Sommige duurdere merken (zoals bijvoorbeeld Mini Rodini) kun je erg makkelijk voor een vrij hoog bedrag weer doorverkopen. Dit bespaard uiteindelijk ook een hoop geld waardoor het kledingstuk je onder de streep toch niet zo veel gekost heeft zoals je in de eerste instantie verwacht had. Win win dus!

10. Koop op de groei

Ik koop regelmatig kleding voor de meiden op de groei. Mij maakt het niets uit als er een mouw of broekspijp een tijdje omgerold moet worden. Zo kun je namelijk veel langer genieten van de kleding en er extra lang plezier van hebben. Ze groeien al zo ontzettend snel!

Voor mij is het echt een sport om hippe kinderkleding voor low budget prijzen te kopen voor mijn meisjes. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. Heb je zelf nog leuke shoptips? Deel ze gerust hieronder in de reacties!

Ben je nieuwsgierig wat ik zoal koop voor mijn meiden met bovenstaande tips, check dan mijn shoplogs!
Spread the love

You Might Also Like

 • Kelly Aarts 4 maart 2017 at 09:40

  Leuk stukje met goede tips! Wij verkopen zelf outlet-kinderkleding, en zien inderdaad dat het nu héél hard gaat nu de sale op zijn hoogtepunt is!
  Wij willen zelf ook nooit de volle mep betalen voor kleding, dus kan me er helemaal in vinden!

  • Janske 4 maart 2017 at 12:40

   Dat geloof ik meteen! 🙂

 • Charlotte 4 maart 2017 at 11:13

  Bij puntje 1 gaat het al meteen mis bij mij haha. Ik heb geen geduld want ben altijd bang dat het weg is als ik het niet meteen koop. En dat is vaak ook zo…

  • Janske 4 maart 2017 at 12:40

   Dat is inderdaad een risico 😉 haha

 • Ilse van Kreanimo 4 maart 2017 at 19:49

  Ik koop ook soms op de groei.
  Toch had ik een echt probleem een paar weken geleden.
  De oudste twee hadden een groeischeut gehad en dus was alles te klein en de kleinste heeft een heel andere pasvorm dan haar oudere zus…
  Ik heb toch al heel wat gekocht, uit noodzaak!
  Maar leuke tips!

  • Janske 4 maart 2017 at 20:40

   Dan ben je inderdaad genoodzaakt om te shoppen…hè bah wat vervelend ?

 • Nathalie 5 maart 2017 at 08:55

  Ik heb ook zo eens een blog geschreven en heb net dezelfde tips 🙂 Vooral de SALE afwachten als je het niet erg vindt om ‘uit de mode’ te zijn. Geen kat die daar waarschijnlijk in je omgeving mee bezig is, behalve die IGmoms.

 • Janske 5 maart 2017 at 10:31

  Nou inderdaad! De meeste moeders in mijn omgeving kopen hele andere merken dan ik koop en weten echt niet van welk seizoen de kleding van mijn kids zijn.
  Wat grappig dat jij dezelfde tips hebt. Wij hebben er verstand van ?

 • Rachel 5 maart 2017 at 23:26

  De manier voor mij om de kosten van kleding te drukken is het feit dat ik jongens heb. Ik denk dat ik me helemaal scheel had gekocht als ik een meisje had gehad. Er zijn zoveel leuke meide dingen, maar voor jongens is er gewoon minder variatie. Een spijkerbroek of een chino, een trui, een vest of een overhemd. En daar blijft het bij.
  Tegenwoordig heeft de hemarkt bij ons ook veel jongenskleding. Vooral als er een tasjesactie is ga ik helemaal los. Een tasje vullen voor 15 euro en thuis blijk voor voor 60 euro of meer aan goodies te hebben.